On demand

Er zijn veel manieren waarop bedrijven diensten verlenen aan klanten. Een van de manieren waarop dit mogelijk is, is met on demand. Wat is on demand en in welke vormen komt dit vandaag de dag voor? We leggen het begrip hier graag aan je uit.

Wat is on demand?

On demand betekent op aanvraag; het is een Engelse term dat vooral voorkomt binnen de e-commerce. Het leveren van een product of dienst op aanvraag gebeurt in verschillende sectoren. Het gaat om zowel fysieke als digitale diensten. 

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

On demand voorbeelden

Bij on demand zijn er zowel digitale als fysieke diensten mogelijk. Bij digitale diensten gaat het voornamelijk om videodiensten zoals Netflix en Amazon Prime. Muziekdiensten zoals Spotify en Tidal bieden ook on demand: klanten hebben de mogelijkheid om voor een vast bedrag onbeperkt muziek te luisteren en films of series te kijken. 

De fysieke on demand gaat onder andere om bouwen op bestelling of printen op aanvraag: het draait allemaal om de vraag van de klant. Op basis hiervan vindt de uitvoering plaats.

On Demand _ Begrippenlijst

De impact van on demand op SEO

On demand heeft niet direct impact op de SEO van een website of pagina. Het zorgt er mogelijk wel voor dat je klanten nog beter bedient, waardoor een positief imago van je merk of van een product ontstaat. Dit draagt weer bij aan de relevantie van je website. On demand heeft geen direct invloed op de SEO van een website, maar draagt hier mogelijk wel aan bij. 

Ons advies

We raden aan om na te gaan welke voordelen het bieden van een on demand service heeft voor jouw bedrijf. Het is daarnaast altijd slim om een marketingplan op te stellen waarin je de mogelijkheden bekijkt, om zo de beste keuze te maken voor je bedrijf. Het is daarnaast ook altijd mogelijk om hulp in te schakelen bij het vormgeven van een marketingplan.

Veelgestelde vragen

Wat is On Demand?

On demand is een Engelse term die ‘op aanvraag’ betekent en veel in de wereld van de e-commerce wordt gebruikt. Het ‘on demand’ leveren van diensten of producten zien we in allerlei sectoren terug. On demand producten kunnen zowel digitaal of fysiek zijn.

Wat is de impact van On Demand op SEO?

Een directe impact op je SEO is er niet. Door on demand leveringen kan wel het imago van jouw bedrijf in positieve zin worden beïnvloed. Dit heeft dan wel weer impact op de relevantie van jouw site.

Voor wie hebben wij dit artikel over on demand geschreven?

Het artikel over on demand hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over on demand in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals on demand?

Wij schrijven over begrippen als on demand om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

on demand is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over on demand in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals on demand, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip on demand in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van on demand. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van on demand op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende on demand.

Het voorbeeld dat wij geven van on demand , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over on demand van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 15 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z