NPS

Het meten van de loyaliteit van de klant is op meerdere manieren mogelijk: het is onder andere mogelijk met NPS. Wat is NPS en hoe waardevol is deze methode? We leggen het op deze pagina graag aan je uit!

Wat is NPS?

NPS is de afkorting voor Net Promoter Score. Het is een methode voor het meten van de klantloyaliteit. Deze vorm van klanttevredenheid heeft als uitgangspunt de groei van omzet. De NPS biedt interessante informatie over de klant.

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

De werking van de NPS methode

Bij het bepalen van de NPS is er sprake van een vraagstelling aan de klant. Deze vraag luidt: hoe waarschijnlijk is het dat je dit product of merk aanbeveelt bij een vriend of collega? De klant heeft vervolgens de mogelijkheid om te antwoorden op een schaal van 0 tot 10. Een score tot 6 betekent dat de klant kritisch is, een score van 7 of 8 betekent dat de klant neutraal is en een score van 9 of 10 maakt van de klant een promotor.

Een promotor is zeer waardevol voor een bedrijf: de klanten gaan het merk actief promoten in de omgeving. Toch is de NPS methode niet altijd waterdicht, omdat het vaak gaat over een momentopname. Er zijn ook andere manieren om de klanttevredenheid te meten.

NPS _ Begrippenlijst

De impact van NPS op SEO

NPS heeft mogelijk impact op de SEO van een website of pagina. Hoe meer promotors een organisatie heeft, hoe meer sprake er is van (gratis) reclame. Toch is dit niet altijd meetbaar, omdat je niet altijd achterhaalt waar een klant vandaan komt en of dit het gevolg is van een promotor. Dit maakt het lastig om precieze resultaten te meten.

Ons advies

Het meten van de klantloyaliteit levert belangrijke informatie op en zorgt er mogelijk voor dat jouw merk of het product dat je verkoopt meer bekendheid krijgt.

We raden aan om gebruik te maken van de NPS methode omdat dit interessante informatie oplevert over de klant. Daarnaast is het mogelijk dat je er promotors aan overhoudt die het merk of product gaan promoten bij vrienden, familie of collega’s. Het is daarnaast wel handig om ook andere manieren te gebruiken om klanttevredenheid te meten.

Veelgestelde vragen

Wat is NPS?

NPS staat voor Net Promoter Score. Het is een manier om de klantloyaliteit te kunnen meten, met als uitgangspunt de groei van de behaalde omzet. Het kan je interessante klantinzichten opleveren.

Wat is de impact van NPS op SEO?

NPS kan eventueel bepaalde impact op SEO hebben. Hoe meer promotors je als bedrijf hebt, des te meer gratis reclame er voor je wordt gemaakt. Het is niet altijd goed te meten, omdat je niet altijd de herkomst van een klant weet en of hij klant is geworden via een promotor.

Voor wie hebben wij dit artikel over nps geschreven?

Het artikel over nps hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over nps in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals nps?

Wij schrijven over begrippen als nps om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

nps is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over nps in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals nps, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip nps in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van nps. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van nps op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende nps.

Het voorbeeld dat wij geven van nps , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over nps van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 15 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z