Non-profit organisaties

Er zijn heel veel verschillende organisaties. De een werkt voor winst, de andere juist niet. Het is onder andere mogelijk om een non-profit organisatie te starten. Wat zijn non-profit organisaties en wat zijn doelen die deze organisaties stellen? Hier leggen we de betekenis van dit begrip aan je uit. 

Wat zijn non-profit organisaties?

Non-profit organisaties zijn organisaties of bedrijven die geen winstoogmerk hebben. Ze vragen geen geld voor producten of diensten. Eventuele winst moet altijd dienen als investering in het bedrijf. Inkomsten zijn afkomstig uit giften of contributies, abonnementen of subsidies. 

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Voorbeelden en doelen

Er zijn verschillende soorten non-profit organisaties. Onder andere Het Nederlandse Rode Kruis is een voorbeeld van een dergelijke organisatie. Ook voetbalverenigingen en kerkgenootschappen behoren tot dit type organisatie. Het doel van non-profitorganisaties is maatschappelijk en winst maken is dan ook niet het belangrijkste doel. Mogelijke doelen zijn:

  • Het stimuleren van bepaald maatschappelijk gewenst gedrag.
  • Het beschikbaar maken van goederen en diensten voor iedereen.
  • Het winnen van mensen voor bepaalde politieke, sociale of religieuze ideeën.
Non-profit organisaties _ Begrippenlijst

De impact van non-profit organisaties op SEO

Het is ook voor non-profit organisaties belangrijk om bezig te zijn met zoekmachine optimalisatie. Non-profitorganisaties hebben vaak geen budget om hier iemand voor in te schakelen, maar het is wel een belangrijk onderdeel van de online strategie. Met goede SEO voor non-profitorganisaties is het mogelijk om beter zichtbaar en vindbaar te worden en om het verkeer op je website te laten toenemen. Zo gaan leden, donateurs en investeerder je beter vinden. 

Ons advies

We raden aan om gebruik te maken van handige SEO tips waarmee je ook zonder budget marketing toepast. SEO optimalisatie is niet eenvoudig, het kost tijd en moeite maar het is wel een goedkope vorm van marketing. Er zijn meerdere effectieve SEO technieken waarmee het mogelijk is om de bekendheid van een bedrijf te vergroten en meer verkeer op je website te genereren.

Veelgestelde vragen

Wat zijn non profit organisaties?

Non-profit organisaties of bedrijven hebben geen winstoogmerk. Ze vragen in principe geen geld voor de diensten of producten die ze leveren. Inkomsten komen uit subsidies, giften of contributies. Mocht er winst worden gemaakt, dient dit weer als investering in de organisatie.

Wat is de impact van Non Profit Organisaties op SEO?

SEO is van groot belang voor non profit organisaties. Ze zijn vaak afhankelijk van bijvoorbeeld donateurs of leden. Het is dus van belang dat de website van een non profit organisatie goed gevonden wordt.

Voor wie hebben wij dit artikel over non-profit organisaties geschreven?

Het artikel over non-profit organisaties hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over non-profit organisaties in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals non-profit organisaties?

Wij schrijven over begrippen als non-profit organisaties om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

non-profit organisaties is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over non-profit organisaties in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals non-profit organisaties, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip non-profit organisaties in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van non-profit organisaties. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van non-profit organisaties op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende non-profit organisaties.

Het voorbeeld dat wij geven van non-profit organisaties , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over non-profit organisaties van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 15 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z