News feed

Op de hoogte blijven van nieuws, belevenissen van vrienden en de activiteiten van interessante organisaties? Dat is goed mogelijk met news feed. Wat is news feed en hoe werkt dit precies voor jouw bedrijf? We leggen het hier aan je uit. 

Wat is news feed?

Newsfeed is een pagina van Facebook waar je informatie vindt over nieuwsberichten, verjaardagen en tal van andere updates. Het is de meest centrale pagina van Facebook en is inmiddels een van de belangrijkste nieuwsbronnen op het internet. 

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Zo werkt newsfeed op Facebook

Het zien van updates van andere personen is vandaag de dag heel gemakkelijk via de news feed van Facebook. Maar dit was niet altijd het geval: tot 2006 moest je de pagina van een persoon bezoeken om de updates te zien. Vanaf 2006 ontstond de newsfeed van Facebook: een centrale pagina waarop je alle updates te zien krijgt van de pagina’s die je volgt. Het is onder andere een manier om op de hoogte te blijven van het leven van vrienden en kennissen, maar ook van bekende figuren, organisaties en nieuws. 

Als gebruiker van Facebook bepaal je zelf welke pagina’s je volgt en dus heb je grotendeels ook invloed op wat er op jouw newsfeed komt te staan. Er is veel kritiek op de newsfeed van Facebook, omdat de berichten blijven aansluiten op het gedrag van de gebruiker.

News Feed _ Begrippenlijst

De impact van news feed op SEO

De news feed van Facebook heeft niet direct impact op de SEO, omdat het zich vooral afspeelt op Facebook. Het is wel mogelijk om als bedrijf een Facebook account aan te maken, waardoor je op de news feed van je volgers terecht komt. Ook is het mogelijk om te adverteren via Facebook, zodat je in de feed van potentiële klanten komt te staan, die jou op basis hiervan gaan opzoeken.

Ons advies

We raden aan om Facebook te gebruiken om zo in contact te  blijven met je doelgroep. Berichten plaatsen zorgt ervoor dat je op de news feed van andere gebruikers komt. Adverteren via social media zoals Facebook biedt zeker mogelijkheden: het is wel belangrijk om te achterhalen of je doelgroep gebruik maakt van Facebook. Er zijn ook andere manieren van adverteren, bijvoorbeeld via influencers op Instagram of met een advertentie via Google.  

Veelgestelde vragen

Wat is een News Feed?

Een news feed is een overzicht met allerlei nieuwsberichten van verschillende nieuwsbronnen. Het kan zijn dat deze automatisch wordt samengesteld, bijvoorbeeld door artikelen uit een vooraf bepaalde reeks van RSS-Feeds op te nemen. Hij kan ook handmatig worden samengesteld, die noemen we dan ook wel curated. News feeds kan je voor diverse doeleinden gebruiken.

Wat is de impact van News Feed op SEO?

Een directe impact op SEO is er niet. Wel kan het bepaalde voordelen hebben. Facebook heeft bijvoorbeeld ook een news feed. Door een Facebookaccount aan te maken als bedrijf, kun je op de news feed van je volgers komen. Dit zorgt dat je een interactie met (potentiële) klanten krijgt.

Voor wie hebben wij dit artikel over news feed geschreven?

Het artikel over news feed hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over news feed in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals news feed?

Wij schrijven over begrippen als news feed om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

news feed is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over news feed in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals news feed, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip news feed in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van news feed. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van news feed op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende news feed.

Het voorbeeld dat wij geven van news feed , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over news feed van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 15 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z