Narrowcasting

Van alle kanten krijgen klanten informatie toegediend, waaronder via tv en radio. Maar als bedrijf is het ook mogelijk om een specifieke doelgroep aan te spreken, met narrowcasting. Wat is narrowcasting en wat is de impact hiervan op de SEO van een website of pagina? We leggen het hier uit!

Wat is narrowcasting?

Narrowcasting is een term dat het verzorgen van doelgerichte uitzendingen aanduidt. Het is de tegenhanger van broadcasting, waarmee je een zo groot mogelijk publiek bereikt. Bij narrowcasting gaat het om een specifieke boodschap voor een specifieke doelgroep die hier ook daadwerkelijk iets aan heeft. 

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Narrowcasting in de praktijk

Je hebt bijna iedere dag te maken met narrowcasting, soms zonder dat je het doorhebt.  Een monitor in de wachtkamer van de fysiotherapeut met informatie over gewijzigde openingstijden, uitgelichte producten in een winkel of beeldschermen in een McDonalds of Burger King met het assortiment. Het zijn allemaal voorbeelden van narrowcasting. 

Relevantie en kwaliteit staan centraal bij narrowcasting: het gaat niet om het bereiken van zoveel mogelijk mensen. Het is vooral belangrijk dat kijkers de juiste informatie krijgen. Een individu ontvangt waardevolle informatie of krijgt impulsen die een aankoop stimuleren.

Narrowcasting _ Begrippenlijst

De impact van narrowcasting op SEO

Narrowcasting heeft mogelijk zeker impact op de SEO van een website of pagina. Op een website is het mogelijk om bepaalde producten uit te lichten of om een pop-up te laten zien met een interessante aanbieding. Dit maakt het voor bezoekers mogelijk interessanter om een aankoop te doen of om langer op je website te blijven. Dit heeft weer positieve gevolgen voor de zoekmachine optimalisatie.

Ons advies

Als beheerder van een website zijn er heel veel manieren waarop je de aandacht van een bezoeker vasthoudt. Narrowcasting is een van de mogelijkheden. 

We raden aan om narrowcasting toe te passen: het is een slimme manier om de verkoop te stimuleren en om daarnaast ook een bezoeker te voorzien van juiste informatie. Het is goed mogelijk een narrowcasting software te downloaden, maar je hebt ook de mogelijkheid om een programmeur of webdesigner aan te stellen voor dergelijke aanpassingen.

Veelgestelde vragen

Wat is Narrowcasting?

Bij Narrowcasting ga je heel doelgericht informatie verzenden via beeldschermen. Hierbij verstuur je op een bepaalde tijd en plaats op maat gemaakte content naar een specifieke doelgroep.

Wat is de impact van Narrowcasting op SEO?

Narrowcasting kan wel enige invloed hebben op de SEO van een site. Zo kun je op een website bepaalde aanbiedingen laten uitlichten die aantrekkelijk zijn voor jouw bezoekers. Zo blijven ze wellicht langer op jouw site en misschien doen ze zelfs een aankoop. Dit is dan weer erg gunstig voor de SEO van jouw site.

Voor wie hebben wij dit artikel over narrowcasting geschreven?

Het artikel over narrowcasting hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over narrowcasting in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals narrowcasting?

Wij schrijven over begrippen als narrowcasting om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

narrowcasting is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over narrowcasting in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals narrowcasting, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip narrowcasting in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van narrowcasting. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van narrowcasting op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende narrowcasting.

Het voorbeeld dat wij geven van narrowcasting , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over narrowcasting van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 15 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z