Metafoor

Er zijn bepaalde uitdrukking die je al zo lang gebruikt, dat je niet meer bewust doorhebt wat je precies zegt. Wist je dat je dagelijks metaforen gebruikt in je communicatie? Het is ook mogelijk om dit als bedrijf te gebruiken. Wat is een metafoor en hoe gebruik je dit? Dat leggen we hier aan je uit. 

Wat is een metafoor?

Een metafoor is een soort beeldspraak waarbij sprake is van figuurlijk taalgebruik. Het gebruik van een metafoor komt vooral voor bij het beschrijven van bepaalde concepten, en is daardoor vooral terug te vinden in de literatuur. 

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Het gebruik van een metafoor

Een metafoor drukt een concept in woorden uit, zonder dat er een afbeelding nodig is om dit te verklaren. Daarnaast is een metafoor ook van nut voor het beschrijven van ingewikkelde zaken, zodat iedereen dit begrijpt.

Het is wel belangrijk dat de beeldspraak herkenbaar is. Als dit niet het geval is, komt de boodschap niet over en is het geheel verwarrend. 

Voorbeeld: ”Als student woonde ik in een zwijnenstal.”

De persoon uit het voorbeeld woonde niet echt in een zwijnenstal, maar in een huis net zo vies als een zwijnenstal. Een ander voorbeeld is ”the elephant in the room”. Hiermee wordt een probleem bedoeld dat overduidelijk aanwezig is.

Metafoor _ Begrippenlijst

De impact van metafoor op SEO

Een metafoor heeft niet perse invloed op de SEO van een website of pagina, maar het helpt wellicht wel om een boodschap goed over te laten komen. Dit zorgt er dan weer voor dat je hier mogelijk goede resultaten mee behaald. Het is wel belangrijk om hier een goede marketingstrategie bij te hebben, zodat je van tevoren weet wat je doelen zijn.

Ons advies

We raden aan om alleen gebruik te maken van een metafoor wanneer dit een boodschap versterkt. Wanneer het voor de doelgroep niet duidelijk is, komt een boodschap ook niet goed over en werkt het juist averechts. Ook is het slim om een marketingstrategie op te stellen waarmee je jouw doelen noteert en de wijze waarop je de doelen bereikt.

Laatst geupdate op 15 september 2021

Veelgestelde vragen

Wat is een Metafoor?

Een metafoor is een zekere vorm van beeldspraak waarbij je een bepaald woord of beeld voor iets anders gebruikt. Een metafoor wordt vaak gebruik om bepaalde onderwerpen te omschrijven en wordt veelal in de literatuur gebruikt.

Wat is de impact van Metafoor op SEO?

Een metafoor heeft op zicht weinig impact SEO. Het kan je wel helpen om jouw boodschap beter te laten overkomen bij jouw doelgroep. Dit kan eventueel weer leiden tot een betere gebruikerservaring, wat weer positief is voor de SEO van jouw website.

Voor wie hebben wij dit artikel over metafoor geschreven?

Het artikel over metafoor hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over metafoor in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals metafoor?

Wij schrijven over begrippen als metafoor om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

metafoor is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over metafoor in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals metafoor, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip metafoor in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van metafoor. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van metafoor op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende metafoor.

Het voorbeeld dat wij geven van metafoor , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over metafoor van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-specialist en eigenaar van een SEO-bureau.

Over mij

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z