Merkattitude

Het is belangrijk dat consumenten een positief beeld hebben over jouw merk, product of dienst. Het creëren van een goede merkattitude speelt dan ook een grote rol in iedere marketing strategie. Wat is een merkattitude en hoe bepaal je deze? Hier leggen we dit begrip graag aan je uit. 

Wat is merkattitude?

Merkattitude is een term om de mening van consumenten over een product aan te duiden. Het lijkt op de term merkimago, maar het is niet hetzelfde. Bij merkattitude gaat het echt over de waarneming van de consument over het merk. 

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Het belang van een goede merkattitude

Het is bij het bepalen van een merkattitude belangrijk om naar de wensen van de potentiële klant te kijken, niet zozeer naar het merk zelf of het product. Marketing baseert zich op de waarneming van de klant en dit dwingt veel merken de merkattitude aan te passen. De wensen van de consument zijn veelal via internet te vinden. Op basis hiervan is het mogelijk een goede merkattitude te creëren. Een marketing bureau doet research naar manieren waarop een merk zich op de juiste manier profileert naar de consument toe. 

Merkattitude _ Begrippenlijst

De impact van merkattitude op SEO

De merkattitude heeft zeker impact op de SEO van een website of pagina. Een positieve merkattitude zorgt voor het aantrekken van de juiste klanten, en hiermee ook het creëren van een relevante website voor de zoekmachine. Een succesvolle SEO strategie is dan ook niet compleet zonder een goede merkattitude.

Ons advies

Het creëren van een goede merkattitude is belangrijk voor een bedrijf: het is mede verantwoordelijk voor het succes van een onderneming. Maar hoe bepaal je vandaag de dag een goede merkattitude?

We raden aan om een marketing bureau in te schakelen voor bepalen van de beste strategie. Vooral als het gaat om een nieuw merk zijn hierbij veel mogelijkheden en het is dan ook slim om met een goede strategie te komen. Op deze manier komt  een merk goed in de markt te staan.

Laatst geupdate op 15 september 2021

Veelgestelde vragen

Wat is Merkattitude?

Met merkatittude wordt de houding of mening van consumenten ten opzichte van een specifiek merk bedoeld. Dus wat mensen van een bepaald merk vinden. De merkattitude wordt bepaald op basis van marktonderzoek is gedaan.

Wat is de impact van Merkattitude op SEO?

Als jouw merk een positieve merkattitude heeft, zal dit de juiste klanten naar jouw website trekken. Zoekmachines zien deze site als zeer relevant en dat zorgt weer voor een hogere ranking in de zoekresultaten. Zo zie, dat ook merkattitude van invloed is op SEO.

Voor wie hebben wij dit artikel over merkattitude geschreven?

Het artikel over merkattitude hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over merkattitude in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals merkattitude?

Wij schrijven over begrippen als merkattitude om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

merkattitude is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over merkattitude in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals merkattitude, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip merkattitude in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van merkattitude. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van merkattitude op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende merkattitude.

Het voorbeeld dat wij geven van merkattitude , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over merkattitude van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-specialist en eigenaar van een SEO-bureau.

Over mij

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z