Merkattitude

Het is belangrijk dat consumenten een positief beeld hebben over jouw merk, product of dienst. Het creëren van een goede merkattitude speelt dan ook een grote rol in iedere marketing strategie. Wat is een merkattitude en hoe bepaal je deze? Hier leggen we dit begrip graag aan je uit. 

Wat is merkattitude?

Merkattitude is een term om de mening van consumenten over een product aan te duiden. Het lijkt op de term merkimago, maar het is niet hetzelfde. Bij merkattitude gaat het echt over de waarneming van de consument over het merk. 

Het belang van een goede merkattitude

Het is bij het bepalen van een merkattitude belangrijk om naar de wensen van de potentiële klant te kijken, niet zozeer naar het merk zelf of het product. Marketing baseert zich op de waarneming van de klant en dit dwingt veel merken de merkattitude aan te passen. De wensen van de consument zijn veelal via internet te vinden. Op basis hiervan is het mogelijk een goede merkattitude te creëren. Een marketing bureau doet research naar manieren waarop een merk zich op de juiste manier profileert naar de consument toe. 

Merkattitude _ Begrippenlijst

De impact van merkattitude op SEO

De merkattitude heeft zeker impact op de SEO van een website of pagina. Een positieve merkattitude zorgt voor het aantrekken van de juiste klanten, en hiermee ook het creëren van een relevante website voor de zoekmachine. Een succesvolle SEO strategie is dan ook niet compleet zonder een goede merkattitude.

Ons advies

Het creëren van een goede merkattitude is belangrijk voor een bedrijf: het is mede verantwoordelijk voor het succes van een onderneming. Maar hoe bepaal je vandaag de dag een goede merkattitude?

We raden aan om een marketing bureau in te schakelen voor bepalen van de beste strategie. Vooral als het gaat om een nieuw merk zijn hierbij veel mogelijkheden en het is dan ook slim om met een goede strategie te komen. Op deze manier komt  een merk goed in de markt te staan.

Veelgestelde vragen

Op welke manier kun je onze kennisbank inzetten voor je eigen website?

De kennisbank is gevuld met talloze begrippen en blogs die je gebruikt om de meest recente kennis op te doen omtrent SEO. Even vergeten wat merkattitude inhoudt? Geen nood! In de kennisbank vind je alle begrippen rondom zoekmachine optimalisatie van A tot Z. In de blogs leggen wij verschillende SEO concepten uit. Van "Algoritme" tot "Zoekwoordonderzoek", wij hebben er iets over geschreven.

Als website eigenaar is het aan jou de taak om continu op de hoogte zijn van de juiste kennis betreffende SEO. Gelukkig hebben wij de laatste updates voor je opgeschreven. 8 jaar waard aan kennis en expertise delen wij graag met anderen. Klik op "kennisbank" en verbreed je kennis omtrent zoekmachine optimalisatie.

Wat is zoekmachine optimalisatie (ook wel SEO) eigenlijk?

Zoekmachine optimalisatie omvat het beïnvloeden van de ranking (positie) van een website binnen de organische zoekresultaten in Google (of andere zoekmachines). Je beïnvloedt de positie in Google door website optimalisatie. Hoe hoger de ranking van een website op de zoekresultatenpagina, hoe meer traffic deze website genereert. Hoe meer organische bezoekers, hoe hoger de conversie.

Een website optimaliseren, hoe doe je dat? Er zijn 3 elementen van SEO. Content, techniek en linkbuilding. Ieder vlak optimaliseer je met SEO. Op deze manier verkrijg je de hoogst mogelijke positie in Google. Content is king, maar staat niet op zichzelf. Wanneer de content van hoge kwaliteit is, moeten de technische kant en linkbuilding net zo sterk zijn. Deze 3 componenten vullen elkaar naadloos aan. Lees meer over zoekmachine optimalisatie in onze kennisbank.

Voor wie hebben wij dit artikel over merkattitude geschreven?

Het artikel over merkattitude hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar of geïnteresseerde. Het artikel over merkattitude hebben wij op toegankelijke wijze geschreven. Zo maken wij SEO toegankelijk voor iedere ondernemer.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament voor een SEO traject. 

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Gebruik ons artikel over merkattitude in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals merkattitude?

Wij schrijven over begrippen als merkattitude om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie (SEO) te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van content, linkbuilding en de technische kant van SEO.

Merkattitude is een onderdeel van content, linkbuilding of techniek. Ieder van deze 3 componenten verbeter je met zoekmachine optimalisatie. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, níét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google. Google scant een website op honderden factoren. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over merkattitude en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

Hoe bespreken we het begrip merkattitude in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van merkattitude. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van merkattitude op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende merkattitude.

Het voorbeeld dat wij geven van merkattitude geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je het verwerkt in je SEO strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze kennis over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of besteed je het uit? In beide gevallen komt kennis over merkattitude van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-strategist, coach en liefhebber.

Over mij

Samenwerken met
een SEO specialist?

SEO specialist SEO specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO cursus volgen?

SEO cursus SEO cursus

Alle begrippen

3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z