Meme

Het internet heeft verschillende zaken voortgebracht waar we tegenwoordig, bewust of onbewust, bijna dagelijks mee te maken krijgen. Onder andere het gebruik van een meme is niet meer weg te denken van het internet. Wat is een meme en hoe gebruik je dit als bedrijf op de juiste manier? We leggen het begrip hier aan je uit.

Wat is een meme?

Een meme is een term om uit te leggen hoe ideeën zich vermenigvuldigen, aanpassen en evolueren, bedacht door Richard Dawkins. Vandaag de dag is vooral de internet meme bekend: een idee dat men verspreidt via internet. Memes komen in diverse vormen, maar vaak is het een afbeelding met tekst.

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

De groeiende populariteit van internetmemes

De populariteit van memes op internet is de afgelopen jaren enorm toegenomen. Een meme is meestal een herkenbare uiting dat een sentiment oproept. Het komt ook vaak voor dat de betekenis van een meme buiten een bepaalde kring niet direct duidelijk is. Video memes komen door YouTube ook steeds vaker voor en groeien in populariteit.

Meestal ontstaat een meme op het internet en deze verspreidt zich dan verder op internet zodat het een grote groep mensen bereikt. Mensen delen memes vaak binnen een eigen gemeenschap, waardoor het een herkenbare vorm krijgt.

Meme _ Begrippenlijst

De impact van meme op SEO

Een meme heeft in zekere zin impact op de SEO van een website of pagina, maar dit is van veel zaken afhankelijk. Een meme is vooral succesvol wanneer deze zich verspreidt en daardoor ook meerdere mensen bereikt. Je bent op deze manier in staat je zichtbaarheid en vindbaarheid te vergroten. Anderzijds is het gebruik van memes ook een manier om te communiceren met bestaande klanten. Een meme zorgt mogelijk voor meer bekendheid en daardoor mogelijk ook voor zoekmachine optimalisatie.

Ons advies

Het is goed mogelijk om een meme te gebruiken op social media. Het is een populaire manier om de communiceren met een doelgroep.

We raden aan om een meme toe te passen wanneer dit past bij de doelgroep en bij wat je met jouw bedrijf wilt uitstralen. Een meme gebruiken is mogelijk een interessante manier om in contact te blijven met je klanten en om hierin aan te sluiten bij de interesses van de doelgroep. Wanneer jouw doelgroep geen memes gebruikt, heeft het ook weinig zin deze als bedrijf te gaan gebruiken.

Veelgestelde vragen

Wat is een Meme?

Een meme is de online variant van een cartoon in de vorm van een grappige afbeelding, of een kort videobericht in het onderscript. Het gaat daarbij veelal over maatschappelijke problemen, bepaalde beroemdheden of politici. Cynisme zien we hier dan ook regelmatig in terugkomen. Het kan echter ook gewoon een humoristische gezichtsuitdrukking van mensen of dieren bevatten.

Wat is de impact van Meme op SEO?

Een meme kan tot op zekere hoogte een bepaalde impact op de SEO hebben. Als een meme zich goed verspreid, kun je op deze manier je zelf in de picture zetten en je vindbaarheid verbeteren. Een grotere bekendheid zorgt vaak ook voor een goede positie in de zoekmachineresultaten.

Voor wie hebben wij dit artikel over meme geschreven?

Het artikel over meme hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over meme in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals meme?

Wij schrijven over begrippen als meme om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

meme is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over meme in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals meme, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip meme in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van meme. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van meme op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende meme.

Het voorbeeld dat wij geven van meme , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over meme van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 15 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z