Mashup

Het verbeteren van de user experience op de website is een belangrijk onderdeel van een goede marketingstrategie. Een van de manieren waarop je dit bereikt is met een mashup. Maar wat is een mashup precies en welke impact heeft dit op de SEO van jouw website? We leggen het begrip hier aan je uit en geven je advies over het gebruik hiervan. 

Wat is mashup?

Mashup is een benaming voor de combinatie van diverse producten of diensten. In de wereld van online marketing gaat het vaak om de integratie van webservices. Internetdiensten stonden in de vroege jaren van het internet vooral op zichzelf. Met de komst van vernieuwing en verbetering kwam ook de mogelijkheid om diverse bronnen van content en code met elkaar te combineren. Dit bood de mogelijkheid om nieuwe diensten te creëren. De combinatie van deze combinatie van bronnen krijgt de naam mashup.

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Concrete voorbeelden van mashup

In de praktijk komt de toepassing van een mashup regelmatig voor. Hoe uit zich dit in de praktijk? Een voorbeeld van mashup is het bieden van de mogelijkheid om met een Google of Facebook-account in te loggen bij een website. Hierdoor hoeft een bezoeker geen aparte login aan te maken; dit scheelt veel tijd en verbetering van de user experience. Ook het aanbieden van een extern betaalsysteem is een voorbeeld van een mashup.  Zo krijgt een website geen toegang tot de betaalgegevens van een klant en dit geeft de consument een veiliger gevoel. 

Mashup _ Begrippenlijst

De impact van mashup op SEO

Mashup heeft zeker direct impact op de SEO van een website of pagina. In de eerste plaats zorgt de combinatie van meerdere bronnen voor een betere user experience. Een goede user experience is een absolute pré voor het creëren van Search Engine Optimalisation. Door het combineren van diverse diensten maak je het voor de consument een stuk makkelijker om gebruik te maken van jouw website en daardoor ook om een aankoop te doen of een bepaalde dienst in te schakelen. 

Ons advies

We raden aan om gebruik te maken van mashups voor het verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid van jouw website. Het biedt de klant veiligheid, duidelijkheid en daarnaast ook gebruiksgemak. Deze elementen zorgen ervoor dat een klant veel sneller overgaat op conversie, in welke vorm dan ook.

Veelgestelde vragen

Wat is een Mashup?

Mashup wordt gebruikt als benaming voor bepaalde combinaties van producten of diensten. Bij online marketing gaat het meestal om het integreren van verschillende internetdiensten. In vroegere tijd stonden ze veelal op zichzelf. Vandaag de dag zijn er voldoende mogelijkheden om verschillende bronnen te combineren. Deze combinatie noemen we een mashup.

Wat is de impact van Mashup op SEO?

Er is zeker een bepaalde impact van mashup op SEO. Zo zorgt mashup onder andere voor een goede gebruikerservaring. Door het combineren van verschillende bronnen maak je jouw website een stuk aantrekkelijker, wat op zich weer leidt tot meer verkeer en een hogere omzet.

Voor wie hebben wij dit artikel over mashup geschreven?

Het artikel over mashup hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over mashup in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals mashup?

Wij schrijven over begrippen als mashup om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

mashup is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over mashup in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals mashup, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip mashup in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van mashup. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van mashup op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende mashup.

Het voorbeeld dat wij geven van mashup , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over mashup van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 15 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z