Mashup

Het verbeteren van de user experience op de website is een belangrijk onderdeel van een goede marketingstrategie. Een van de manieren waarop je dit bereikt is met een mashup. Maar wat is een mashup precies en welke impact heeft dit op de SEO van jouw website? We leggen het begrip hier aan je uit en geven je advies over het gebruik hiervan. 

Wat is mashup?

Mashup is een benaming voor de combinatie van diverse producten of diensten. In de wereld van online marketing gaat het vaak om de integratie van webservices. Internetdiensten stonden in de vroege jaren van het internet vooral op zichzelf. Met de komst van vernieuwing en verbetering kwam ook de mogelijkheid om diverse bronnen van content en code met elkaar te combineren. Dit bood de mogelijkheid om nieuwe diensten te creëren. De combinatie van deze combinatie van bronnen krijgt de naam mashup.

Concrete voorbeelden van mashup

In de praktijk komt de toepassing van een mashup regelmatig voor. Hoe uit zich dit in de praktijk? Een voorbeeld van mashup is het bieden van de mogelijkheid om met een Google of Facebook-account in te loggen bij een website. Hierdoor hoeft een bezoeker geen aparte login aan te maken; dit scheelt veel tijd en verbetering van de user experience. Ook het aanbieden van een extern betaalsysteem is een voorbeeld van een mashup.  Zo krijgt een website geen toegang tot de betaalgegevens van een klant en dit geeft de consument een veiliger gevoel. 

Mashup _ Begrippenlijst

De impact van mashup op SEO

Mashup heeft zeker direct impact op de SEO van een website of pagina. In de eerste plaats zorgt de combinatie van meerdere bronnen voor een betere user experience. Een goede user experience is een absolute pré voor het creëren van Search Engine Optimalisation. Door het combineren van diverse diensten maak je het voor de consument een stuk makkelijker om gebruik te maken van jouw website en daardoor ook om een aankoop te doen of een bepaalde dienst in te schakelen. 

Ons advies

We raden aan om gebruik te maken van mashups voor het verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid van jouw website. Het biedt de klant veiligheid, duidelijkheid en daarnaast ook gebruiksgemak. Deze elementen zorgen ervoor dat een klant veel sneller overgaat op conversie, in welke vorm dan ook.

Veelgestelde vragen

Op welke manier kun je onze kennisbank inzetten voor je eigen website?

De kennisbank is gevuld met talloze begrippen en blogs die je gebruikt om de meest recente kennis op te doen omtrent SEO. Even vergeten wat mashup inhoudt? Geen nood! In de kennisbank vind je alle begrippen rondom zoekmachine optimalisatie van A tot Z. In de blogs leggen wij verschillende SEO concepten uit. Van "Algoritme" tot "Zoekwoordonderzoek", wij hebben er iets over geschreven.

Als website eigenaar is het aan jou de taak om continu op de hoogte zijn van de juiste kennis betreffende SEO. Gelukkig hebben wij de laatste updates voor je opgeschreven. 8 jaar waard aan kennis en expertise delen wij graag met anderen. Klik op "kennisbank" en verbreed je kennis omtrent zoekmachine optimalisatie.

Wat is zoekmachine optimalisatie (ook wel SEO) eigenlijk?

Zoekmachine optimalisatie omvat het beïnvloeden van de ranking (positie) van een website binnen de organische zoekresultaten in Google (of andere zoekmachines). Je beïnvloedt de positie in Google door website optimalisatie. Hoe hoger de ranking van een website op de zoekresultatenpagina, hoe meer traffic deze website genereert. Hoe meer organische bezoekers, hoe hoger de conversie.

Een website optimaliseren, hoe doe je dat? Er zijn 3 elementen van SEO. Content, techniek en linkbuilding. Ieder vlak optimaliseer je met SEO. Op deze manier verkrijg je de hoogst mogelijke positie in Google. Content is king, maar staat niet op zichzelf. Wanneer de content van hoge kwaliteit is, moeten de technische kant en linkbuilding net zo sterk zijn. Deze 3 componenten vullen elkaar naadloos aan. Lees meer over zoekmachine optimalisatie in onze kennisbank.

Voor wie hebben wij dit artikel over mashup geschreven?

Het artikel over mashup hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar of geïnteresseerde. Het artikel over mashup hebben wij op toegankelijke wijze geschreven. Zo maken wij SEO toegankelijk voor iedere ondernemer.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament voor een SEO traject. 

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Gebruik ons artikel over mashup in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals mashup?

Wij schrijven over begrippen als mashup om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie (SEO) te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van content, linkbuilding en de technische kant van SEO.

Mashup is een onderdeel van content, linkbuilding of techniek. Ieder van deze 3 componenten verbeter je met zoekmachine optimalisatie. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, níét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google. Google scant een website op honderden factoren. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over mashup en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

Hoe bespreken we het begrip mashup in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van mashup. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van mashup op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende mashup.

Het voorbeeld dat wij geven van mashup geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je het verwerkt in je SEO strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze kennis over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of besteed je het uit? In beide gevallen komt kennis over mashup van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-strategist, coach en liefhebber.

Over mij

Samenwerken met
een SEO specialist?

SEO specialist SEO specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO cursus volgen?

SEO cursus SEO cursus

Alle begrippen

3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z