Marketing weblog

De bezoekers op je website voorzien van belangrijke informatie of het aansporen tot het doen van een aankoop: dit is onder andere mogelijk met het plaatsen van een marketing weblog. Wat is een marketing weblog? Hier leggen we het begrip aan je uit. 

Wat is een marketing weblog?

Een marketing weblog is een vorm van content op een website of pagina. Een andere naam voor een weblog is ‘blog’. Het is content dat bestaat uit tekst over een bepaald thema. Er bestaat een groot kwaliteitsverschil tussen de blogs die vandaag de dag online staan. 

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Er bestaan meerdere soorten weblogs

Er is sprake van een weblog wanneer iemand persoonlijke verhalen op zijn of haar website schrijft, bijvoorbeeld over het dagelijks leven. Er is ook sprake van een weblog wanneer een nieuwssite interessante en nieuwswaardige artikelen plaatst. Ook het plaatsen van een blog op een website of webshop voor het bieden van meer informatie valt onder een weblog. 

Het bepalen van de interesse van de bezoeker is erg belangrijk. Heb je een webshop met afslankproducten? Dan zijn bezoekers waarschijnlijk wel geïnteresseerd in blogs met afvaltips, maar misschien minder in uitgebreide wetenschappelijke onderzoeken over het metabolisme van het menselijk lichaam. Een goede marketing weblog zet aan tot actie.

Marketing weblog _ Begrippenlijst

De impact van een marketing weblog op SEO

Een marketing weblog heeft heel veel impact op de SEO van een website of pagina. Het is een zeer belangrijk onderdeel van een goede marketing strategie. Onder andere door het gebruik van de juiste keywords en andere SEO tips zoals meta title en description  is het heel goed mogelijk om hier heel veel uit te halen. Met slimme keyword- keuze kom je mogelijk bovenaan in de zoekmachine.

Ons advies

Het plaatsen van een marketing weblog biedt heel veel mogelijkheden voor jouw website. Je informeert bezoekers en geeft ze interessante informatie over onderwerpen die ze interesseren: daarnaast zorgt het ervoor dat bezoekers sneller een aankoop doen. 

We raden aan om marketing weblogs te plaatsen die goed passen bij de doelgroep. Op deze manier haal je er het meeste uit met betrekking tot de SEO. Een goede doelgroepanalyse is dan ook een goed begin.

Veelgestelde vragen

Wat is een Marketing Weblog?

Een marketingweblog is een blog waarbij de tekst betrekking heeft op een bepaald thema waarin diensten en/of producten op een positieve manier worden belicht.

Wat is de impact van Marketing Weblog op SEO?

Een marketingweblog kan enorm veel impact op de SEO hebben. Het wordt gezien als een belangrijk onderdeel van de marketingstrategie. Als je dit op een slimme manier aanpakt, kan je hiermee een goede ranking binnen de zoekresultaten behalen.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 1 juli 2022. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven (in Nederland en het buitenland) die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

< 2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z