Marketing weblog

De bezoekers op je website voorzien van belangrijke informatie of het aansporen tot het doen van een aankoop: dit is onder andere mogelijk met het plaatsen van een marketing weblog. Wat is een marketing weblog? Hier leggen we het begrip aan je uit. 

Wat is een marketing weblog?

Een marketing weblog is een vorm van content op een website of pagina. Een andere naam voor een weblog is ‘blog’. Het is content dat bestaat uit tekst over een bepaald thema. Er bestaat een groot kwaliteitsverschil tussen de blogs die vandaag de dag online staan. 

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Er bestaan meerdere soorten weblogs

Er is sprake van een weblog wanneer iemand persoonlijke verhalen op zijn of haar website schrijft, bijvoorbeeld over het dagelijks leven. Er is ook sprake van een weblog wanneer een nieuwssite interessante en nieuwswaardige artikelen plaatst. Ook het plaatsen van een blog op een website of webshop voor het bieden van meer informatie valt onder een weblog. 

Het bepalen van de interesse van de bezoeker is erg belangrijk. Heb je een webshop met afslankproducten? Dan zijn bezoekers waarschijnlijk wel geïnteresseerd in blogs met afvaltips, maar misschien minder in uitgebreide wetenschappelijke onderzoeken over het metabolisme van het menselijk lichaam. Een goede marketing weblog zet aan tot actie.

Marketing weblog _ Begrippenlijst

De impact van een marketing weblog op SEO

Een marketing weblog heeft heel veel impact op de SEO van een website of pagina. Het is een zeer belangrijk onderdeel van een goede marketing strategie. Onder andere door het gebruik van de juiste keywords en andere SEO tips zoals meta title en description  is het heel goed mogelijk om hier heel veel uit te halen. Met slimme keyword- keuze kom je mogelijk bovenaan in de zoekmachine.

Ons advies

Het plaatsen van een marketing weblog biedt heel veel mogelijkheden voor jouw website. Je informeert bezoekers en geeft ze interessante informatie over onderwerpen die ze interesseren: daarnaast zorgt het ervoor dat bezoekers sneller een aankoop doen. 

We raden aan om marketing weblogs te plaatsen die goed passen bij de doelgroep. Op deze manier haal je er het meeste uit met betrekking tot de SEO. Een goede doelgroepanalyse is dan ook een goed begin.

Laatst geupdate op 15 september 2021

Veelgestelde vragen

Wat is een Marketing Weblog?

Een marketingweblog is een blog waarbij de tekst betrekking heeft op een bepaald thema waarin diensten en/of producten op een positieve manier worden belicht.

Wat is de impact van Marketing Weblog op SEO?

Een marketingweblog kan enorm veel impact op de SEO hebben. Het wordt gezien als een belangrijk onderdeel van de marketingstrategie. Als je dit op een slimme manier aanpakt, kan je hiermee een goede ranking binnen de zoekresultaten behalen.

Voor wie hebben wij dit artikel over marketing weblog geschreven?

Het artikel over marketing weblog hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over marketing weblog in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals marketing weblog?

Wij schrijven over begrippen als marketing weblog om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

marketing weblog is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over marketing weblog in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals marketing weblog, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip marketing weblog in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van marketing weblog. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van marketing weblog op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende marketing weblog.

Het voorbeeld dat wij geven van marketing weblog , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over marketing weblog van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-specialist en eigenaar van een SEO-bureau.

Over mij

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z