Marketing weblog

De bezoekers op je website voorzien van belangrijke informatie of het aansporen tot het doen van een aankoop: dit is onder andere mogelijk met het plaatsen van een marketing weblog. Wat is een marketing weblog? Hier leggen we het begrip aan je uit. 

Wat is een marketing weblog?

Een marketing weblog is een vorm van content op een website of pagina. Een andere naam voor een weblog is ‘blog’. Het is content dat bestaat uit tekst over een bepaald thema. Er bestaat een groot kwaliteitsverschil tussen de blogs die vandaag de dag online staan. 

Er bestaan meerdere soorten weblogs

Er is sprake van een weblog wanneer iemand persoonlijke verhalen op zijn of haar website schrijft, bijvoorbeeld over het dagelijks leven. Er is ook sprake van een weblog wanneer een nieuwssite interessante en nieuwswaardige artikelen plaatst. Ook het plaatsen van een blog op een website of webshop voor het bieden van meer informatie valt onder een weblog. 

Het bepalen van de interesse van de bezoeker is erg belangrijk. Heb je een webshop met afslankproducten? Dan zijn bezoekers waarschijnlijk wel geïnteresseerd in blogs met afvaltips, maar misschien minder in uitgebreide wetenschappelijke onderzoeken over het metabolisme van het menselijk lichaam. Een goede marketing weblog zet aan tot actie.

Marketing weblog _ Begrippenlijst

De impact van een marketing weblog op SEO

Een marketing weblog heeft heel veel impact op de SEO van een website of pagina. Het is een zeer belangrijk onderdeel van een goede marketing strategie. Onder andere door het gebruik van de juiste keywords en andere SEO tips zoals meta title en description  is het heel goed mogelijk om hier heel veel uit te halen. Met slimme keyword- keuze kom je mogelijk bovenaan in de zoekmachine.

Ons advies

Het plaatsen van een marketing weblog biedt heel veel mogelijkheden voor jouw website. Je informeert bezoekers en geeft ze interessante informatie over onderwerpen die ze interesseren: daarnaast zorgt het ervoor dat bezoekers sneller een aankoop doen. 

We raden aan om marketing weblogs te plaatsen die goed passen bij de doelgroep. Op deze manier haal je er het meeste uit met betrekking tot de SEO. Een goede doelgroepanalyse is dan ook een goed begin.

Veelgestelde vragen

Op welke manier kun je onze kennisbank inzetten voor je eigen website?

De kennisbank is gevuld met talloze begrippen en blogs die je gebruikt om de meest recente kennis op te doen omtrent SEO. Even vergeten wat marketing weblog inhoudt? Geen nood! In de kennisbank vind je alle begrippen rondom zoekmachine optimalisatie van A tot Z. In de blogs leggen wij verschillende SEO concepten uit. Van "Algoritme" tot "Zoekwoordonderzoek", wij hebben er iets over geschreven.

Als website eigenaar is het aan jou de taak om continu op de hoogte zijn van de juiste kennis betreffende SEO. Gelukkig hebben wij de laatste updates voor je opgeschreven. 8 jaar waard aan kennis en expertise delen wij graag met anderen. Klik op "kennisbank" en verbreed je kennis omtrent zoekmachine optimalisatie.

Wat is zoekmachine optimalisatie (ook wel SEO) eigenlijk?

Zoekmachine optimalisatie omvat het beïnvloeden van de ranking (positie) van een website binnen de organische zoekresultaten in Google (of andere zoekmachines). Je beïnvloedt de positie in Google door website optimalisatie. Hoe hoger de ranking van een website op de zoekresultatenpagina, hoe meer traffic deze website genereert. Hoe meer organische bezoekers, hoe hoger de conversie.

Een website optimaliseren, hoe doe je dat? Er zijn 3 elementen van SEO. Content, techniek en linkbuilding. Ieder vlak optimaliseer je met SEO. Op deze manier verkrijg je de hoogst mogelijke positie in Google. Content is king, maar staat niet op zichzelf. Wanneer de content van hoge kwaliteit is, moeten de technische kant en linkbuilding net zo sterk zijn. Deze 3 componenten vullen elkaar naadloos aan. Lees meer over zoekmachine optimalisatie in onze kennisbank.

Voor wie hebben wij dit artikel over marketing weblog geschreven?

Het artikel over marketing weblog hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar of geïnteresseerde. Het artikel over marketing weblog hebben wij op toegankelijke wijze geschreven. Zo maken wij SEO toegankelijk voor iedere ondernemer.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament voor een SEO traject. 

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Gebruik ons artikel over marketing weblog in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals marketing weblog?

Wij schrijven over begrippen als marketing weblog om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie (SEO) te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van content, linkbuilding en de technische kant van SEO.

Marketing weblog is een onderdeel van content, linkbuilding of techniek. Ieder van deze 3 componenten verbeter je met zoekmachine optimalisatie. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, níét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google. Google scant een website op honderden factoren. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over marketing weblog en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

Hoe bespreken we het begrip marketing weblog in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van marketing weblog. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van marketing weblog op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende marketing weblog.

Het voorbeeld dat wij geven van marketing weblog geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je het verwerkt in je SEO strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze kennis over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of besteed je het uit? In beide gevallen komt kennis over marketing weblog van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-strategist, coach en liefhebber.

Over mij

Samenwerken met
een SEO specialist?

SEO specialist SEO specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO cursus volgen?

SEO cursus SEO cursus

Alle begrippen

3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z