Marketing begrippen

Zoals ieder vakgebied, kent ook de marketingsector jargontaal. Deze marketing begrippen beschrijven de specialistische activiteiten van de sector. Ben je niet op de hoogte van de betekenis van een bepaald begrip, dan moet je het in de context zoeken. Eén bepaalde term kan namelijk in verschillende sectoren een totaal andere betekenis hebben.

Wat zijn marketing begrippen?

In de marketingwereld hoor je veel sector-specifieke termen. Een typisch bekend begrip uit de (digitale) marketing is SEO, search engine optimization oftewel zoekmachine optimalisatie. Maar ook termen als ‘conversie’, ‘content’, ‘lead generatie’ en CRM zijn begrippen die je veel kunt tegenkomen in deze branche.

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Marketing jargon: Engels en afkortingen

Veel marketingjargon is in het Engels en ook zie je veel afkortingen. Dat maakt de sector voor een buitenstaander wellicht wat ondoorgrondelijk. Als je je website wil optimaliseren, ga je waarschijnlijk op internet op zoek naar methodes om dat te doen. Maar je kunt al snel de draad kwijt raken in alle specialistische marketing begrippen die je tegenkomt.

Gelukkig vind je op internet genoeg uitleg over de diverse termen. Je zult er wel tijd aan moeten besteden om je goed te informeren. Als je een complete beginner op dit gebied bent, kun je overwegen om de hulp van een externe partij in te schakelen.

Marketing Begrippen _ Begrippenlijst

Marketingbegrippen: SEO

De meest belangrijke term in online marketing is waarschijnlijk SEO. Op internet draait alles erom dat jouw potentiële klanten je vinden. Veel andere marketing begrippen hebben dan ook een relatie met zoekmachine optimalisatie. Als overkoepelende term gebruikt men SEM: search engine marketing. Dit begrip behelst naast SEO ook SEA. Met deze laatste term bedoelen we Search Engine Advertising. Je koopt dan advertentieruimte om een hoge positie in Google te krijgen.

Ons advies

Het belangrijkste advies dat we je hier kunnen geven is dat je je niet moet laten afschrikken door de grote hoeveelheid jargontaal die je binnen de marketing tegenkomt. Ben je een complete leek in deze sector, dan is het verstandig om je eerst in te lezen in de belangrijkste begrippen. Is marketing echt een ver van je bed show, dan zijn er voldoende externe adviseurs die je hierbij op weg kunnen helpen.

Veelgestelde vragen

Wat zijn Marketing Begrippen?

In ieder vakgebied, zo ook in de marketingwereld worden wel bepaalde termen en begrippen gebruikt. Ze geven een beschrijving voor de marketing specifieke activiteiten en onderwerpen.

Wat is de impact van Marketing Begrippen op SEO?

SEO is de allerbelangrijkste online marketingterm. Alles draait maar om één ding. Zorgen dat potentiële klanten jouw bedrijf op het internet weten te vinden. Diverse andere marketingbegrippen staan in relatie met SEO. Termen die je veel hoort zijn SEA, oftewel Search Engine Advertising en SEM, Search Engine Marketing.

Voor wie hebben wij dit artikel over marketing begrippen geschreven?

Het artikel over marketing begrippen hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over marketing begrippen in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals marketing begrippen?

Wij schrijven over begrippen als marketing begrippen om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

marketing begrippen is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over marketing begrippen in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals marketing begrippen, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip marketing begrippen in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van marketing begrippen. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van marketing begrippen op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende marketing begrippen.

Het voorbeeld dat wij geven van marketing begrippen , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over marketing begrippen van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 15 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z