Marge

Er zijn verschillende manieren waarop je als bedrijf winst behaalt. En een manier is het bepalen van de juiste marge. Wat is marge en hoe bepaal je de juiste marge voor het maken van winst? Dat lees je hier!

Wat is marge?

Marge is een term dat meerdere betekenissen heeft. Het is onder andere een term die de winst aangeeft dat een bedrijf maakt op de verkoop van goederen. Deze tool is interessant binnen de commercie.

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Marge voor het bepalen van winst

Een winstmarge is een belangrijke term in de commercie. De totale kosten voor productie en levering aftrekken van de verkoopprijs inclusief andere bijbehorende kosten. Het bedrag dat overblijft is de winstmarge. Het geeft een duidelijke indicatie van de marge: het is voor bedrijven belangrijk om een goede verhouding te vinden tussen een concurrerende prijs en het behalen van voldoende winst.

Kost een laptop 800 euro met 15 euro aan verzendkosten, maar moet de leverancier voor inkoop 400 betalen en 5 euro aan de bezorger, dan is de winstmarge:

800 + 15 – 400 – 5 = €410

Marge _ Begrippenlijst

De impact van marge op SEO

De marge heeft niet veel invloed op de SEO van een product of dienst. Het is als bedrijf wel belangrijk om de juiste balans te vinden in het bepalen van de prijzen voor producten. Te hoge kosten zijn onaantrekkelijk voor klanten, waardoor ze niet sneller overgaan op het doen van een aankoop. Dit heeft mogelijk wel negatieve invloed op de zoekmachine optimalisatie. Het bepalen van de juiste prijzen is

Ons advies

Een goede winstmarge is belangrijk om als bedrijf succesvol te zijn en te blijven. Hoe bepaal je deze prijzen voor een goede marge?

We raden aan om rekening te houden met de marge bij het bepalen van de prijzen voor je producten. Je houdt niet alleen rekening met de mogelijke winst, maar ook met concurrenten en de prijzen die zij hanteren. Op deze manier is het mogelijk je te onderscheiden, maar wel winst te maken.

Veelgestelde vragen

Wat is een Marge?

De term marge heeft meerdere betekenissen. Een daarvan is dat het de winst aangeeft die door de verkoop van diensten of producten door een bedrijf wordt gemaakt. Hierbij worden de totale kosten voor productie en levering afgetrokken van de verkoopprijs inclusief overige gerelateerde kosten. Het verschil is dus de marge oftewel de winst.

Wat is de impact van Marge op SEO?

Een directe impact op SEO heeft marge niet. Bedrijven die hoge marges willen hebben, zijn voor veel consumenten minder aantrekkelijk. Hierdoor bestaat het risico dat ze minder snel een aankoop doen. Hierdoor loop je het risico dat mensen dergelijke sites negeren. Dit merk je uiteindelijk dan ook in de ranking in de zoekresultaten.

Voor wie hebben wij dit artikel over marge geschreven?

Het artikel over marge hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over marge in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals marge?

Wij schrijven over begrippen als marge om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

marge is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over marge in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals marge, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip marge in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van marge. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van marge op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende marge.

Het voorbeeld dat wij geven van marge , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over marge van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 15 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z