Lorem ipsum

Webdesigners maken volop gebruiken van handigheden om de werkzaamheden zo makkelijk en aangenaam mogelijk te maken. En het inzetten van Lorem Ipsum is een van deze opties. Wat is Lorem Ipsum en hoe gebruikt men dit in de praktijk? Dat lees je hier.

Wat is Lorem Ipsum?

Lorem Ipsum is een standaardtekst voor het invullen van een grafisch design. De tekst bestaat uit letters en woorden die niet echt iets betekenen en dienen alleen als een tijdelijke opvulling van een pagina. Er zijn meerdere manieren waarop het gebruik van Lorem Ipsum plaatsvindt.

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Het gebruik van Lorem Ipsum in de praktijk

Zowel bij webdesign als gedrukte media komt het gebruik van Lorem Ipsum voor. Het is in beide gevallen ideaal om Lorem Ipsum te gebruiken, omdat het zo een stuk makkelijker is om een pagina voor een krant, tijdschrift of webpagina in te delen.

De nadruk ligt bij Lorem Ipsum niet op de tekst zelf, maar op de layout van een pagina. Na verloop van tijd maakt deze tekst plaats voor een echte tekst, omdat dit beter is voor de SEO. 

Lorem Ipsum _ Begrippenlijst

De impact van Lorem Ipsum op SEO

Lorem Ipsum heeft mogelijk impact op de SEO van een website of pagina. De tekst Lorem Ipsum heeft geen betekenis en is daardoor ook niet van nut voor de zoekmachine. Een zoekmachine ziet een dergelijke tekst mogelijk als niet relevant en dit weerhoudt je pagina ervan om goed te scoren in de zoekmachines. Het is dan ook belangrijk dat het gebruik van deze tekst alleen tijdelijk is.

Ons advies

We raden aan om gebruik te maken van Lorem Ipsum in het maken van je website. Ook als je zelf aan de slag gaat met je website is het mogelijk om deze vultekst te gebruiken. Het is hiermee handiger om een overzicht te krijgen voor de inhoud van een webpagina. Zorg ervoor dat de pagina voorzien is van een unieke tekst wanneer deze actief is, zodat je hiermee stijgt in de ranking van de zoekmachine. Een goede SEO tekst op je website? Hiervoor schakel je gemakkelijk en snel een expert in!

Veelgestelde vragen

Wat is lorem ipsum?

Het is een stuk tekst dat geregeld in een grafisch design wordt gebruikt. Het dient als tijdelijke invulling voor een tekstblok. De lorem ipsum is een normaal tekstfragment. Het bied een representatieve uitstraling totdat je een definitieve layout hebt. Je kunt een placeholder gebruiken om zo de plaatsing te bepalen.

Wat is de impact van Lorem Ipsum op SEO?

De tekst lorem ipsum heeft voor een zoekmachine geen nut. Want de tekst heeft geen betekenis. Het heeft impact op de SEO van een website of pagina. Een tekst zoals lorem ipsum kan door een zoekmachine worden aangezien als niet relevant. Gebruik de tekst daarom tijdelijk dat is zeer belangrijk.

Voor wie hebben wij dit artikel over lorem ipsum geschreven?

Het artikel over lorem ipsum hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over lorem ipsum in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals lorem ipsum?

Wij schrijven over begrippen als lorem ipsum om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

lorem ipsum is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over lorem ipsum in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals lorem ipsum, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip lorem ipsum in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van lorem ipsum. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van lorem ipsum op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende lorem ipsum.

Het voorbeeld dat wij geven van lorem ipsum , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over lorem ipsum van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 15 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z