Location Guard

Wil jij voorkomen dat websites je juiste locatie kunnen achterhalen? Gebruik dan Location Guard. Dit is een extensie voor je browser. Hiermee bepaal je zelf welke locatie wordt doorgegeven aan de websites die je bezoekt. Zo bescherm je je privacy voor een deel. 

Wat is Location Guard?

Location Guard is dus een extensie die je installeert op je browser. Of dit nu Chrome, Firefox of een andere browser is. Hiermee is het mogelijk je locatie aan te passen. Daarnaast zorgt Location Guard voor extra ruis, zodat je daadwerkelijke locatie ook niet snel te vinden is.

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Wat kun je met Location Guard?

Nadat je de extensie op je browser of browsers hebt geïnstalleerd, kun je zelf bepalen welke locatie wordt doorgegeven aan websites. De standaard staat op Greenwich. Met longitude en latitude stel jij jouw voorkeurslocatie in. Soms kan dit wel nadelen opleveren, bijvoorbeeld bij websites die je niet mag bezoeken in bepaalde landen. Dan schakel je de extensie gewoon uit.

Wel heeft de website dan weer jouw daadwerkelijke eigen locatie. Je hoeft niet zelf een locatie te zoeken, je kunt er ook voor kiezen de standaard te laten staan. Dan wordt alsnog jouw locatie niet bekend bij de site die je bezoekt.  

Location Guard _ Begrippenlijst

Impact op de SEO

Dit is een tool om je privacy te beschermen. Het heeft daarom weinig van doen met SEO. Vanuit een marketing oogpunt is het vaak fijn om te weten waar je websitebezoekers vandaan komen. Dan kan het ten nadele werken als mensen gebruik maken van Location Guard. Als bedrijf heb je dan geen accuraat zicht op waar je bezoekers vandaan komen. Dit moet dan op een andere manier achterhaald worden. 

Ons advies

Wie zich veilig of veiliger wil voelen tijdens het surfen, heeft zeker baat bij Location Guard. Wel is het zo dat als je deze extensie installeert en een locatie midden op zee kiest of de standaard laat staan, dit herkenbaar is. Dat is met name wanneer iemand echt wil achterhalen wat je precieze locatie is. Houd daar dus rekening mee wanneer je een alternatieve locatie gebruikt. 

Veelgestelde vragen

Wat is Location Guard?

Location Guard is een browseronafhankelijke extensie die dus voor zowel Chrome, Firefox of Edge of andere browsers is te gebruiken. Je kunt met deze extensie je locatie aanpassen. Ook zorgt hij ervoor dat je daadwerkelijk locatie ook niet gemakkelijk is te vinden.

Wat is de impact van Location Guard op SEO?

Location Guard is een hulpmiddel voor de bescherming van jouw privacy en heeft dus niets zoveel te maken met SEO. Bedrijven willen graag weten uit welke regio hun websitebezoekers komen. Als mensen Location Guard gebruiken, kan dit niet meer en dat werkt dat dus nadelig voor deze bedrijven.

Voor wie hebben wij dit artikel over location guard geschreven?

Het artikel over location guard hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over location guard in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals location guard?

Wij schrijven over begrippen als location guard om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

location guard is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over location guard in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals location guard, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip location guard in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van location guard. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van location guard op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende location guard.

Het voorbeeld dat wij geven van location guard , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over location guard van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 15 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z