Like

Er zijn verschillende manieren waarop je het succes van een social media account kunt meten: dit is onder andere mogelijk met likes. Wat is een like precies en hoe waardevol is dit voor je SEO? Hier leggen we het uitgebreid aan je uit.

Wat is een like?

Een like is een term die je vooral op social media tegenkomt. Het is meestal een knop in de vorm van een duim of hartje die je op je scherm aantikt, waarmee je een bericht leuk vindt. De like komt oorspronkelijk van Facebook, maar is nu ook bij andere social media platformen te gebruiken.

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Like op social media

Een like is een belangrijke manier om de populariteit van een account op social media te meten. Dit is een van de belangrijkste statistieken op social media. Het zegt iets over de populariteit van een bericht, maar ook over het bereik dat een account heeft.

Bij vrijwel alle social media platformen is de like te gebruiken, meestal in diverse vormen. Op Instagram is er sprake van een hartje, evenals op TikTok. Bij Facebook is er het bekende duimpje en bij Twitter is een bericht te liken met een hartje, maar ligt de nadruk vooral op het retweeten van een bericht. Onder andere de like is een interessante manier om bepaalde zaken te meten en hier iets mee te doen.

Like _ Begrippenlijst

De impact van een like op SEO

Een like heeft indirect zeker impact op de SEO van een website of pagina. Het is een belangrijke tool om de populariteit van een social media account te meten. Het helpt indirect bij het creëren van een betere ranking, bijvoorbeeld wanneer iemand door een like op social media jouw website gaat linken vanaf een eigen website.

Verder heeft een like en social media in het algemeen geen grote invloed op de SEO, omdat dit vooral gaat over een veilige en snelle website, goede content en relevante links van andere sites.

Ons advies

We raden aan om gebruik te maken van social media en hier berichten te posten om zo likes te ontvangen. Dit is niet direct van invloed op de SEO, maar het heeft wel andere voordelen waar je optimaal van profiteert. Social media is een goede manier om contact te onderhouden met je klanten en om service te bieden. Verder is het ook een manier om je merkbekendheid te vergroten.

Veelgestelde vragen

Wat is een Like?

De term like kom je vooral veel tegen op sociale media. Veelal is dit een button in de vorm van een hartje of duimpje die je aanklikt als je een bepaald bericht leuk vindt. Facebook heeft dit fenomeen geïntroduceerd, maar het werd al snel overgenomen door andere platforms.

Wat is de impact van Like op SEO?

Een like is een belangrijk hulpmiddel waarmee je de populariteit van een account op sociale media kunt meten. Door actief op sociale media aanwezig te zijn, kunnen mensen op sociale media jouw website gaan liken. Dit zal tot meer verkeer naar jouw site leiden en indirect dus gunstig voor jouw SEO zijn.

Voor wie hebben wij dit artikel over like geschreven?

Het artikel over like hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over like in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals like?

Wij schrijven over begrippen als like om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

like is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over like in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals like, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip like in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van like. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van like op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende like.

Het voorbeeld dat wij geven van like , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over like van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 15 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z