Leadgeneratie

Het is logisch dat je als bedrijf zoveel mogelijk winst wilt behalen. Goede leadgeneratie speelt hier een belangrijke rol in, omdat je hiermee nieuwe klanten binnenhaalt. Wat is leadgeneratie precies en wat is de impact op SEO? Dat lees je hier!

Wat is leadgeneratie?

Leadgeneratie is een term voor het verzamelen van contactgegevens van consumenten. Met deze gegevens heb je de mogelijkheid leads te genereren die uiteindelijk een aankoop gaan doen. Leadgeneratie is een vorm van marketing waarbij het belangrijkste doel is om leads te genereren en om hier weer klanten uit te halen.

Aan het begin van de funnel

Het wekken van de interesse is een zeer belangrijke stap in het creëren van actie bij potentiële klanten. Met een lead heb je de contactinformatie van een klant: dit maakt het mogelijk om contact te zoeken en de interesse van de klant te wekken. Het vinden van contactgegevens gebeurt onder andere via social media of het gebruik van zoekmachine advertenties. Dit is de eerste stap bij funnelmarketing. 

Leadgeneratie heeft niet altijd verkopen als doel. Soms zijn er andere acties die het belangrijkste doel vormen, zoals het aanvragen van een offerte of het inschrijven voor een nieuwsbrief. 

Lead generatie _ Begrippenlijst

De impact van leadgeneratie op SEO

De impact van leadgeneratie op de SEO van een website of pagina is groot. Wanneer er sprake is van een goede strategie en het genereren van leads is succesvol, dan zijn er mogelijk zeer positieve gevolgen. Je krijgt niet alleen meer bezoekers, maar de bezoekers gaan mogelijk ook over op actie. Dit maakt jouw website relevant voor de zoekmachine, waardoor je stijgt in de zoekmachine resultaten. Leadgeneratie is een belangrijk onderdeel van iedere goede online marketing strategie.

Ons advies

Het is voor vrijwel ieder bedrijf onmisbaar om gebruik te maken van leadgeneratie. Deze vorm van marketing zorgt er mogelijk voor dat klanten overgaat op de actie die jij belangrijk vindt.

We raden aan om in te zetten op de leadgeneratie. Hierbij is een duidelijke doelstelling van belang, evenals een goede strategie. Op deze manier heb je de grootste kans op succes en komen uit leadgeneratie potentiële klanten voor die uiteindelijk blijven terugkeren. 

Veelgestelde vragen

Op welke manier kun je onze kennisbank inzetten voor je eigen website?

De kennisbank is gevuld met talloze begrippen en blogs die je gebruikt om de meest recente kennis op te doen omtrent SEO. Even vergeten wat leadgeneratie inhoudt? Geen nood! In de kennisbank vind je alle begrippen rondom zoekmachine optimalisatie van A tot Z. In de blogs leggen wij verschillende SEO concepten uit. Van "Algoritme" tot "Zoekwoordonderzoek", wij hebben er iets over geschreven.

Als website eigenaar is het aan jou de taak om continu op de hoogte zijn van de juiste kennis betreffende SEO. Gelukkig hebben wij de laatste updates voor je opgeschreven. 8 jaar waard aan kennis en expertise delen wij graag met anderen. Klik op "kennisbank" en verbreed je kennis omtrent zoekmachine optimalisatie.

Wat is zoekmachine optimalisatie (ook wel SEO) eigenlijk?

Zoekmachine optimalisatie omvat het beïnvloeden van de ranking (positie) van een website binnen de organische zoekresultaten in Google (of andere zoekmachines). Je beïnvloedt de positie in Google door website optimalisatie. Hoe hoger de ranking van een website op de zoekresultatenpagina, hoe meer traffic deze website genereert. Hoe meer organische bezoekers, hoe hoger de conversie.

Een website optimaliseren, hoe doe je dat? Er zijn 3 elementen van SEO. Content, techniek en linkbuilding. Ieder vlak optimaliseer je met SEO. Op deze manier verkrijg je de hoogst mogelijke positie in Google. Content is king, maar staat niet op zichzelf. Wanneer de content van hoge kwaliteit is, moeten de technische kant en linkbuilding net zo sterk zijn. Deze 3 componenten vullen elkaar naadloos aan. Lees meer over zoekmachine optimalisatie in onze kennisbank.

Voor wie hebben wij dit artikel over leadgeneratie geschreven?

Het artikel over leadgeneratie hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar of geïnteresseerde. Het artikel over leadgeneratie hebben wij op toegankelijke wijze geschreven. Zo maken wij SEO toegankelijk voor iedere ondernemer.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament voor een SEO traject. 

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Gebruik ons artikel over leadgeneratie in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals leadgeneratie?

Wij schrijven over begrippen als leadgeneratie om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie (SEO) te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van content, linkbuilding en de technische kant van SEO.

Leadgeneratie is een onderdeel van content, linkbuilding of techniek. Ieder van deze 3 componenten verbeter je met zoekmachine optimalisatie. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, níét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google. Google scant een website op honderden factoren. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over leadgeneratie en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

Hoe bespreken we het begrip leadgeneratie in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van leadgeneratie. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van leadgeneratie op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende leadgeneratie.

Het voorbeeld dat wij geven van leadgeneratie geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je het verwerkt in je SEO strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze kennis over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of besteed je het uit? In beide gevallen komt kennis over leadgeneratie van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-strategist, coach en liefhebber.

Over mij

Samenwerken met
een SEO specialist?

SEO specialist SEO specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO cursus volgen?

SEO cursus SEO cursus

Alle begrippen

3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z