Leadgeneratie

Het is logisch dat je als bedrijf zoveel mogelijk winst wilt behalen. Goede leadgeneratie speelt hier een belangrijke rol in, omdat je hiermee nieuwe klanten binnenhaalt. Wat is leadgeneratie precies en wat is de impact op SEO? Dat lees je hier!

Wat is leadgeneratie?

Leadgeneratie is een term voor het verzamelen van contactgegevens van consumenten. Met deze gegevens heb je de mogelijkheid leads te genereren die uiteindelijk een aankoop gaan doen. Leadgeneratie is een vorm van marketing waarbij het belangrijkste doel is om leads te genereren en om hier weer klanten uit te halen.

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Aan het begin van de funnel

Het wekken van de interesse is een zeer belangrijke stap in het creëren van actie bij potentiële klanten. Met een lead heb je de contactinformatie van een klant: dit maakt het mogelijk om contact te zoeken en de interesse van de klant te wekken. Het vinden van contactgegevens gebeurt onder andere via social media of het gebruik van zoekmachine advertenties. Dit is de eerste stap bij funnelmarketing. 

Leadgeneratie heeft niet altijd verkopen als doel. Soms zijn er andere acties die het belangrijkste doel vormen, zoals het aanvragen van een offerte of het inschrijven voor een nieuwsbrief. 

Lead generatie _ Begrippenlijst

De impact van leadgeneratie op SEO

De impact van leadgeneratie op de SEO van een website of pagina is groot. Wanneer er sprake is van een goede strategie en het genereren van leads is succesvol, dan zijn er mogelijk zeer positieve gevolgen. Je krijgt niet alleen meer bezoekers, maar de bezoekers gaan mogelijk ook over op actie. Dit maakt jouw website relevant voor de zoekmachine, waardoor je stijgt in de zoekmachine resultaten. Leadgeneratie is een belangrijk onderdeel van iedere goede online marketing strategie.

Ons advies

Het is voor vrijwel ieder bedrijf onmisbaar om gebruik te maken van leadgeneratie. Deze vorm van marketing zorgt er mogelijk voor dat klanten overgaat op de actie die jij belangrijk vindt.

We raden aan om in te zetten op de leadgeneratie. Hierbij is een duidelijke doelstelling van belang, evenals een goede strategie. Op deze manier heb je de grootste kans op succes en komen uit leadgeneratie potentiële klanten voor die uiteindelijk blijven terugkeren. 

Veelgestelde vragen

Wat is Leadgeneratie?

Leadgeneratie is de benaming voor de activiteit waarbij contactgegevens van consumenten worden verzameld. Het is een marketingvorm met als doel om leads te genereren om hier vervolgens zoveel mogelijk klanten uit de halen die uiteindelijk tot een aankoop zullen overgaan.

Wat is de impact van Leadgeneratie op SEO?

Leadgeneratie heeft een grote impact op de SEO van een pagina of site. Als deze succesvol verloopt, krijg je meer bezoekers op je site waarmee de kans op meer omzet ook toeneemt. Dit zorgt dat de relevantie voor een zoekmachine als Google voor jouw site toeneemt. Hierdoor zal je weer een hogere ranking in de zoekresultaten krijgen.

Voor wie hebben wij dit artikel over leadgeneratie geschreven?

Het artikel over leadgeneratie hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over leadgeneratie in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals leadgeneratie?

Wij schrijven over begrippen als leadgeneratie om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

leadgeneratie is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over leadgeneratie in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals leadgeneratie, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip leadgeneratie in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van leadgeneratie. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van leadgeneratie op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende leadgeneratie.

Het voorbeeld dat wij geven van leadgeneratie , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over leadgeneratie van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 15 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z