Landscape

Bij het ontwikkelen van een site zijn er veel zaken waar je rekening mee moet houden. Onder andere landscape is een belangrijk aandachtspunt. Wat is landscape en hoe creëer je hiermee een goede website? Op deze pagina leggen we dit begrip aan je uit.

Wat is landscape?

Landscape is een term uit de visuele media: het is een afbeelding waarbij de afmetingen in de breedte groter zijn dan in de hoogte. De landscape afmetingen hebben verschillende toepassingen en zijn door de jaren heen flink veranderd.

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Landscape formaat: diverse beeldschermen

Een landscape formaat had lange tijd een 4:3 verhouding, waardoor het bijna een vierkant was. Inmiddels is de overstap gemaakt naar 16:9, de breedte is in dit geval een stuk meer dan de hoogte. Het komt ook voor dat een landscape de verhoudingen 21:9 heeft, dit is onder andere het geval in bioscopen waar de films op een zeer groot scherm te zien zijn.

Bij het gebruik van smartphones is het aantal beeldformaten uitgebreider, maar de nadruk ligt vooral op een formaat met een grotere hoogte dan breedte, omdat een smartphone zelf deze verhoudingen heeft. Wanneer je je scherm draait, draaien in de meeste gevallen het beeldscherm en de pagina zelf mee, waardoor er alsnog sprake is van een landscape modus.

Landscape _ Begrippenlijst

De impact van landscape op SEO

Landscape heeft niet veel invloed op de SEO van een website. Het draagt mogelijk wel bij aan een goede gebruikerservaring op de website. Wanneer de indeling van de website past bij de indeling van het beeldscherm is het gebruik nog makkelijker: een website moet dus een responsive design hebben.

Ons advies

We raden aan om een website te creëren met een responsive design: hiermee past het scherm zich altijd aan en is het voor de gebruiker altijd mogelijk om alle informatie te zien. Zonder responsive design is het mogelijk dat belangrijke informatie niet zichtbaar is.

Veelgestelde vragen

Wat is Landscape?

Landscape is een term die betrekking heeft op de visuele media. Het is een liggende afbeelding waarbij de breedte dus groter is dan de hoogte. Het kan ook betrekking hebben op het beeldformaat van bijvoorbeeld een pagina. Het wordt zo genoemd, omdat dit beeldformaat zich goed leent voor het weergeven van landschappen.

Wat is de impact van Landscape op SEO?

Landscape op zicht heeft niet veel impact op de SEO van een site. Het kan wel voor een betere gebruikerservaring zorgen. Dat is dan op zich weer positief waardoor er mogelijk meer bezoek naar de site komen.

Voor wie hebben wij dit artikel over landscape geschreven?

Het artikel over landscape hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over landscape in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals landscape?

Wij schrijven over begrippen als landscape om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

landscape is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over landscape in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals landscape, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip landscape in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van landscape. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van landscape op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende landscape.

Het voorbeeld dat wij geven van landscape , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over landscape van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 15 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z