Kopstelling

Als eigenaar van een winkel sta je bij veel zaken stil en de indeling van de winkel is een van de belangrijkste zaken: want hoe zorg je ervoor dat de omzet optimaal is? Dit is onder andere mogelijk met het gebruik van een kopstelling. Wat is een kopstelling precies? Hier leggen we de term aan je uit.

Wat is een kopstelling?

Kopstelling is een term dat vooral in retailwinkels naar voren komt. De kopstelling is een stelling die het meest opvalt, omdat deze aan de kopse kant van een stelling staat. Dit is dus de eerste stelling die winkelbezoekers zien als ze een gangpad inlopen. Het plaatsen van een kopstelling is van strategisch belang.

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Zo gebruik je een kopstelling

De indeling van een winkel is erg belangrijk in het creëren van de juiste klantervaring. Het zorgt ervoor dat klanten meer kopen en langer in de winkel blijven. Een kopstelling maakt het mogelijk om bepaalde artikelen op te laten vallen. Het is mogelijk om hier aanbiedingen te plaatsen uit de folder, maar ook artikelen die normaal gesproken minder zouden opvallen.

Een andere manier voor het gebruik van de kopstelling is decoratief. Het is een manier om te laten zien hoe je bepaalde artikelen met elkaar combineert voor het creëren van een mooi effect.

Kopstelling _ Begrippenlijst

De impact van een kopstelling op SEO

Een kopstelling heeft zelf niet veel impact op de SEO van een website of pagina, omdat dit zich niet online afspeelt, maar in een winkel. Wel zorgt een goede indeling van de winkel er mogelijk voor dat bepaalde producten blijven hangen en dat een klant later alsnog overgaat op het doen van een online aankoop.

Andersom zorgt online adverteren er ook voor dat mensen sneller naar de winkel komen. Door aanbiedingen op de kopstelling te plaatsen vallen deze meteen goed op. Door ze te combineren met andere artikelen is upselling mogelijk.

Ons advies

Optimale verkoopresultaten behalen is mogelijk op verschillende manieren. De indeling van een winkel is hierbij erg belangrijk: het gebruik van een kopstelling speelt hier een belangrijke rol in.

We raden aan om gebruik te maken van een kopstelling wanneer de winkel dit toelaat. De kopstelling is op meerdere manieren inzetbaar. Het inschakelen van een stylist biedt mogelijkheden om het optimale uit een kopstelling te halen.

Veelgestelde vragen

Wat is een Kopstelling?

Kopstellingen zien we veel terug in de Retail winkels. Het is de stelling die aan de kopse kant van een stelling staat. Deze valt dus erg op wordt als eerste gezien als bezoekers van de winkel een gangpad inlopen. Hier zet je dus de producten neer die je graag wilt verkopen.

Wat is de impact van Kopstelling op SEO?

Een kopstelling heeft natuurlijk geen invloed op de SEO van een website. Het zorgt er wel voor dat je winkel een goede indeling krijgt en dat belangrijke producten in het zicht staan. Klanten ervaren dit als prettig. Het zou kunnen dat ze hierdoor eerder geneigd zijn om jouw winkel ook nog eens online op te zoeken.

Voor wie hebben wij dit artikel over kopstelling geschreven?

Het artikel over kopstelling hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over kopstelling in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals kopstelling?

Wij schrijven over begrippen als kopstelling om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

kopstelling is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over kopstelling in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals kopstelling, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip kopstelling in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van kopstelling. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van kopstelling op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende kopstelling.

Het voorbeeld dat wij geven van kopstelling , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over kopstelling van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 15 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z