Kopstelling

Als eigenaar van een winkel sta je bij veel zaken stil en de indeling van de winkel is een van de belangrijkste zaken: want hoe zorg je ervoor dat de omzet optimaal is? Dit is onder andere mogelijk met het gebruik van een kopstelling. Wat is een kopstelling precies? Hier leggen we de term aan je uit.

Wat is een kopstelling?

Kopstelling is een term dat vooral in retailwinkels naar voren komt. De kopstelling is een stelling die het meest opvalt, omdat deze aan de kopse kant van een stelling staat. Dit is dus de eerste stelling die winkelbezoekers zien als ze een gangpad inlopen. Het plaatsen van een kopstelling is van strategisch belang.

Zo gebruik je een kopstelling

De indeling van een winkel is erg belangrijk in het creëren van de juiste klantervaring. Het zorgt ervoor dat klanten meer kopen en langer in de winkel blijven. Een kopstelling maakt het mogelijk om bepaalde artikelen op te laten vallen. Het is mogelijk om hier aanbiedingen te plaatsen uit de folder, maar ook artikelen die normaal gesproken minder zouden opvallen.

Een andere manier voor het gebruik van de kopstelling is decoratief. Het is een manier om te laten zien hoe je bepaalde artikelen met elkaar combineert voor het creëren van een mooi effect.

Kopstelling _ Begrippenlijst

De impact van een kopstelling op SEO

Een kopstelling heeft zelf niet veel impact op de SEO van een website of pagina, omdat dit zich niet online afspeelt, maar in een winkel. Wel zorgt een goede indeling van de winkel er mogelijk voor dat bepaalde producten blijven hangen en dat een klant later alsnog overgaat op het doen van een online aankoop.

Andersom zorgt online adverteren er ook voor dat mensen sneller naar de winkel komen. Door aanbiedingen op de kopstelling te plaatsen vallen deze meteen goed op. Door ze te combineren met andere artikelen is upselling mogelijk.

Ons advies

Optimale verkoopresultaten behalen is mogelijk op verschillende manieren. De indeling van een winkel is hierbij erg belangrijk: het gebruik van een kopstelling speelt hier een belangrijke rol in.

We raden aan om gebruik te maken van een kopstelling wanneer de winkel dit toelaat. De kopstelling is op meerdere manieren inzetbaar. Het inschakelen van een stylist biedt mogelijkheden om het optimale uit een kopstelling te halen.

Veelgestelde vragen

Op welke manier kun je onze kennisbank inzetten voor je eigen website?

De kennisbank is gevuld met talloze begrippen en blogs die je gebruikt om de meest recente kennis op te doen omtrent SEO. Even vergeten wat kopstelling inhoudt? Geen nood! In de kennisbank vind je alle begrippen rondom zoekmachine optimalisatie van A tot Z. In de blogs leggen wij verschillende SEO concepten uit. Van "Algoritme" tot "Zoekwoordonderzoek", wij hebben er iets over geschreven.

Als website eigenaar is het aan jou de taak om continu op de hoogte zijn van de juiste kennis betreffende SEO. Gelukkig hebben wij de laatste updates voor je opgeschreven. 8 jaar waard aan kennis en expertise delen wij graag met anderen. Klik op "kennisbank" en verbreed je kennis omtrent zoekmachine optimalisatie.

Wat is zoekmachine optimalisatie (ook wel SEO) eigenlijk?

Zoekmachine optimalisatie omvat het beïnvloeden van de ranking (positie) van een website binnen de organische zoekresultaten in Google (of andere zoekmachines). Je beïnvloedt de positie in Google door website optimalisatie. Hoe hoger de ranking van een website op de zoekresultatenpagina, hoe meer traffic deze website genereert. Hoe meer organische bezoekers, hoe hoger de conversie.

Een website optimaliseren, hoe doe je dat? Er zijn 3 elementen van SEO. Content, techniek en linkbuilding. Ieder vlak optimaliseer je met SEO. Op deze manier verkrijg je de hoogst mogelijke positie in Google. Content is king, maar staat niet op zichzelf. Wanneer de content van hoge kwaliteit is, moeten de technische kant en linkbuilding net zo sterk zijn. Deze 3 componenten vullen elkaar naadloos aan. Lees meer over zoekmachine optimalisatie in onze kennisbank.

Voor wie hebben wij dit artikel over kopstelling geschreven?

Het artikel over kopstelling hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar of geïnteresseerde. Het artikel over kopstelling hebben wij op toegankelijke wijze geschreven. Zo maken wij SEO toegankelijk voor iedere ondernemer.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament voor een SEO traject. 

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Gebruik ons artikel over kopstelling in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals kopstelling?

Wij schrijven over begrippen als kopstelling om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie (SEO) te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van content, linkbuilding en de technische kant van SEO.

Kopstelling is een onderdeel van content, linkbuilding of techniek. Ieder van deze 3 componenten verbeter je met zoekmachine optimalisatie. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, níét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google. Google scant een website op honderden factoren. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over kopstelling en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

Hoe bespreken we het begrip kopstelling in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van kopstelling. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van kopstelling op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende kopstelling.

Het voorbeeld dat wij geven van kopstelling geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je het verwerkt in je SEO strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze kennis over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of besteed je het uit? In beide gevallen komt kennis over kopstelling van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-strategist, coach en liefhebber.

Over mij

Samenwerken met
een SEO specialist?

SEO specialist SEO specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO cursus volgen?

SEO cursus SEO cursus

Alle begrippen

3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z