Klantreis

De klantreis, ook vaak aangeduid met de Engelse term ‘Customer Journey’, is het traject dat jouw klant volgt vanaf het moment dat hij zich informeert over een bepaald artikel tot nadat hij dit heeft aangeschaft. Een klant doorloopt hierbij verschillende fases. Door de klantreis goed in beeld te hebben, kun je zwakke punten in jouw verkoopproces vinden.

Wat is de klantreis?

Met een klantreis bedoelen we alle fases die een klant doorloopt totdat hij een aankoop heeft gedaan. Dat begint bij de oriëntatiefase en eindigt niet direct na de aankoop. De customer journey is pas afgelopen als jouw klant tevreden is en hij een positief oordeel over je zal vellen.

Een klantreis bestaat uit vijf etappes. Voor je klant een aankoop gaat doen oriënteert hij zich en zoekt naar een oplossing van een probleem. In deze eerste stap is het belangrijk dat de klant jou vindt. De tweede stap van de klant is het vergelijken van verschillende aanbieders. Hier zul jij moeten laten zien wat jouw meerwaarde is. Is je klant overtuigd, dan zal hij de aankoop doen. Heeft je klant het product in handen, dan kun je hem om zijn mening vragen en beschikbaar zijn voor extra informatie. Als bovenstaande vier stappen positief zijn verlopen, is het waarschijnlijk dat de laatste stap: een loyale klant, is bereikt.

Klantreis en marketing

Het is duidelijk dat iedere fase van de klantreis een specifieke marketingstrategie vereist. Om bij de klant in beeld te komen zorg je voor een SEO-waardige website en maak je jezelf ook via andere communicatiekanalen zichtbaar.

In de tweede stap zorg je ervoor dat je potentiële klant alle informatie vindt die hij nodig heeft. Doet hij de aankoop, dan kun je daar gebruik van maken om hem te verleiden tot een extra aankoop. Nadat het product is verstuurd, zorg je ervoor dat je om feedback vraagt en ben je beschikbaar voor extra informatie. Je kunt je klant aan je binden door hem verschillende voordelen te bieden.

Klantreis _ Begrippenlijst

Mijn advies

Onderschat de klantreis niet. Vanaf het moment dat een klant op zoek gaat naar een artikel, zul je hem moeten begeleiden in het aankoopproces. Schrijf voor het gemak de customer journey uit. Waar is de klant naar op zoek en hoe kun je hem helpen. Welke informatie zou je zelf nodig hebben? Zie je in de statistieken dat potentiële klanten allemaal op hetzelfde moment afhaken, besteed daar dan extra aandacht aan.

Veelgestelde vragen

Wat is een Klantreis?

De klantreis, veelal aangeduid met de Engelse term ‘Customer Journey’, is het traject dat door een klant wordt doorlopen vanaf het moment dat hij informatie over een bepaald product zoekt tot en met de aankoop ervan. Door de Customer Journey goed in kaart te hebben, kun je de sterke en zwakke punten in jouw verkoopproces inzichtelijk maken.

Wat is de impact van Klantreis op SEO?

Directe impact op SEO heeft de klantreis niet. Maar het is wel belangrijk om hier genoeg aandacht aan te besteden. Probeer je te verplaatsen in de positie van de klant. Waar is die naar op zoek, en hoe kun je hem daarbij ondersteunen. Als je zwakke plekken ontdekt, besteed daar dan ook extra veel aandacht aan.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 1 juli 2022. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven (in Nederland en het buitenland) die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

< 2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z