Klantreis

De klantreis, ook vaak aangeduid met de Engelse term ‘Customer Journey’, is het traject dat jouw klant volgt vanaf het moment dat hij zich informeert over een bepaald artikel tot nadat hij dit heeft aangeschaft. Een klant doorloopt hierbij verschillende fases. Door de klantreis goed in beeld te hebben, kun je zwakke punten in jouw verkoopproces vinden.

Wat is de klantreis?

Met een klantreis bedoelen we alle fases die een klant doorloopt totdat hij een aankoop heeft gedaan. Dat begint bij de oriëntatiefase en eindigt niet direct na de aankoop. De customer journey is pas afgelopen als jouw klant tevreden is en hij een positief oordeel over je zal vellen.

Een klantreis bestaat uit vijf etappes. Voor je klant een aankoop gaat doen oriënteert hij zich en zoekt naar een oplossing van een probleem. In deze eerste stap is het belangrijk dat de klant jou vindt. De tweede stap van de klant is het vergelijken van verschillende aanbieders. Hier zul jij moeten laten zien wat jouw meerwaarde is. Is je klant overtuigd, dan zal hij de aankoop doen. Heeft je klant het product in handen, dan kun je hem om zijn mening vragen en beschikbaar zijn voor extra informatie. Als bovenstaande vier stappen positief zijn verlopen, is het waarschijnlijk dat de laatste stap: een loyale klant, is bereikt.

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Klantreis en marketing

Het is duidelijk dat iedere fase van de klantreis een specifieke marketingstrategie vereist. Om bij de klant in beeld te komen zorg je voor een SEO-waardige website en maak je jezelf ook via andere communicatiekanalen zichtbaar.

In de tweede stap zorg je ervoor dat je potentiële klant alle informatie vindt die hij nodig heeft. Doet hij de aankoop, dan kun je daar gebruik van maken om hem te verleiden tot een extra aankoop. Nadat het product is verstuurd, zorg je ervoor dat je om feedback vraagt en ben je beschikbaar voor extra informatie. Je kunt je klant aan je binden door hem verschillende voordelen te bieden.

Klantreis _ Begrippenlijst

Ons advies

Onderschat de klantreis niet. Vanaf het moment dat een klant op zoek gaat naar een artikel, zul je hem moeten begeleiden in het aankoopproces. Schrijf voor het gemak de customer journey uit. Waar is de klant naar op zoek en hoe kun je hem helpen. Welke informatie zou je zelf nodig hebben? Zie je in de statistieken dat potentiële klanten allemaal op hetzelfde moment afhaken, besteed daar dan extra aandacht aan.

Veelgestelde vragen

Wat is een Klantreis?

De klantreis, veelal aangeduid met de Engelse term ‘Customer Journey’, is het traject dat door een klant wordt doorlopen vanaf het moment dat hij informatie over een bepaald product zoekt tot en met de aankoop ervan. Door de Customer Journey goed in kaart te hebben, kun je de sterke en zwakke punten in jouw verkoopproces inzichtelijk maken.

Wat is de impact van Klantreis op SEO?

Directe impact op SEO heeft de klantreis niet. Maar het is wel belangrijk om hier genoeg aandacht aan te besteden. Probeer je te verplaatsen in de positie van de klant. Waar is die naar op zoek, en hoe kun je hem daarbij ondersteunen. Als je zwakke plekken ontdekt, besteed daar dan ook extra veel aandacht aan.

Voor wie hebben wij dit artikel over klantreis geschreven?

Het artikel over klantreis hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over klantreis in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals klantreis?

Wij schrijven over begrippen als klantreis om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

klantreis is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over klantreis in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals klantreis, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip klantreis in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van klantreis. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van klantreis op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende klantreis.

Het voorbeeld dat wij geven van klantreis , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over klantreis van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 15 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z