Key Performance Indicators

Er zijn meerdere manieren om de successen van bepaalde acties te meten. Een van de meest bekende en populaire manier is het inzetten van Key Performance Indicators. Wat zijn Key Performance Indicators en wat is de impact hiervan op SEO? We leggen het op deze pagina aan je uit.

Wat zijn Key Performance Indicators?

Key Performance Indicators (KPI’s) zijn tools om een bepaalde meting te doen. De indicatoren zijn belangrijk om het succes van een organisatie te meten en te zien hoe een bedrijf vordert tot het behalen van de gestelde doelstellingen.

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

KPI’s binnen online marketing

Binnen een bedrijf zijn verschillende processen gaande. Maar niet ieder proces is even belangrijk en brengt een bedrijf niet dichter bij het doel. Daarom is het slim om gebruik te maken van Key Performance Indicators. Binnen marketing zijn KPI’s belangrijk voor het vergaren van nieuwe klanten, het bepalen van de omzet per klant, de omzet bij specifieke doelgroepen en de winst die een klant oplevert.

Ook voor online marketing zijn er Key Performance Indicators ontwikkelt. Deze KPI’s meten brengen de voortgang en resultaten van acties in kaart en meten ook het succes van iedere KPI. Er zijn hierbij zowel objectieve als subjectieve afwegingen te bepalen met de inzet van Key Performance Indicators.

Key Performance Indicators _ Begrippenlijst

De impact van Key Performance Indicators op SEO

Key Performance Indicators hebben zeker impact op de SEO van een website of pagina. Middels Key Performance Indicators is het mogelijk bepaalde zaken te meten binnen online marketing. Op basis van de resultaten ben je als bedrijf in staat om verbeteringen en veranderingen door te voeren om de website of pagina te optimaliseren voor de klant. Een website is op deze manier nog relevanter voor de gebruikers: dit is een belangrijk onderdeel van SEO.

Ons advies

We raden aan om gebruik te maken van Key Performance Indicators om het succes van bijvoorbeeld een marketing campagne te meten. Op deze manier is duidelijk zichtbaar waar veranderingen nodig zijn of welke andere kansen er zijn. Je hebt de mogelijkheid de hulp in te schakelen van een marketingbureau om deze zaken aan te pakken.

Veelgestelde vragen

Wat zijn Key Performance Indicators?

Key Performance Indicators, kortweg KPI’s genoemd, zijn hulpmiddelen om bepaalde metingen te doen. Op deze manier kun je het succes van een organisatie meten en in hoeverre vastgestelde doelstellingen worden behaald.

Wat is de impact van Key Performance Indicators op SEO?

KPI’s kunnen zeker impact op de SEO van jouw website hebben. Zo kun je bepaalde onlinemarketingprocessen meten. De inzichten die je daarbij verkrijgt kunnen weer als input dienen voor verbeteracties waardoor jouw site nog meer gaat worden bezocht.

Voor wie hebben wij dit artikel over key performance indicators geschreven?

Het artikel over key performance indicators hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over key performance indicators in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals key performance indicators?

Wij schrijven over begrippen als key performance indicators om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

key performance indicators is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over key performance indicators in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals key performance indicators, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip key performance indicators in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van key performance indicators. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van key performance indicators op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende key performance indicators.

Het voorbeeld dat wij geven van key performance indicators , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over key performance indicators van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 15 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z