Keep it simple

Je wilt de meeste geavanceerde website met alles erop en eraan: maar hoe ga je dit aanpakken? Er zijn heel veel ingewikkelde ideeën die in je opkomen, maar de term ‘keep it simple’ laat zien dat het ook anders kan. Wat is keep it simple en hoe doe je dit precies? Dat lees je op deze pagina!

Wat is keep it simple?

Keep it simple is een term en strategie om bepaalde zaken aan te pakken. Het betekent letterlijk hou het simpel. Het is vaak belangrijker om iets simpel te houden om zo het beste resultaat te behalen. 

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Zo houd je het simpel

Iets simpel houden lijkt makkelijk, maar dat is het niet. De kracht van eenvoud zit hem in het denken in eenvoudige oplossingen en het toepassen van efficiënte methodes en werkwijzen. Keep it simple is op tal van zaken toepasbaar en kent ook andere vormen, zoals kill your darlings of less is more. Dit zijn allemaal termen die al langer bestaan en dezelfde betekenis hebben als keep it simple.

Ook binnen marketing is het niet altijd slim om voor de meest ingewikkelde en omslachtige oplossingen te kiezen. Vaak is het belangrijk om juist simpel te denken: dit is vaak nog lastiger dan het bedenken van de moeilijke oplossing. Uiteindelijk is het resultaat van simpel denken beter.

Keep it simple _ Begrippenlijst

De impact van keep it simple op SEO

Keep it simple heeft zeker impact op de SEO van een website of pagina. Om goede SEO te creëren, denk je vaak in moeilijke oplossingen die vaak lastig uit te voeren zijn. Vaak is het beter om het simpel te houden in het gebruik van keywords en het plaatsen van links. Dit zorgt uiteindelijk voor de beste resultaten. 

Ons advies

De uitspraak keep it simple laat zien dat het belangrijk is om niet altijd moeilijk te denken, maar om juist voor de meest eenvoudig en voordehand liggende oplossing te kiezen. 

We raden aan om de hulp in te schakelen van een professional wanneer je bijvoorbeeld een website wilt optimaliseren voor de zoekmachine. Een ervaren professional in SEO weet allang wat de beste en vaak ook de meest simpele oplossingen zijn: hier profiteer jij vervolgens weer optimaal van, omdat je hier zelf geen tijd meer aan hoeft te besteden.

Veelgestelde vragen

Wat is Keep It Simple?

Keep It simpele is een strategie om bepaalde zaken op te pakken. De term zegt het al, ‘houdt het simpel’, waardoor je het onnodig complex maakt. Het levert vaak de beste resultaten op.

Wat is de impact van Keep It Simple op SEO?

Keep it simple is ook op SEO van toepassing. Door eenvoudige oplossingen te gebruiken zoals relevante teksten, de toepassing van zoektermen en goede links, krijg je al snel goede resultaten.

Voor wie hebben wij dit artikel over keep it simple geschreven?

Het artikel over keep it simple hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over keep it simple in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals keep it simple?

Wij schrijven over begrippen als keep it simple om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

keep it simple is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over keep it simple in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals keep it simple, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip keep it simple in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van keep it simple. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van keep it simple op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende keep it simple.

Het voorbeeld dat wij geven van keep it simple , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over keep it simple van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 15 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z