Influencer marketing

Hoe bereik je jouw doelgroep goed en vergroot je jouw omzet? Dit is onder andere mogelijk met influencer marketing. Maar wat is dit precies en wat is de impact op SEO? Hier bespreken we dit begrip uitgebreid.

Wat is influencer marketing?

Influencer marketing is een nieuwe vorm van marketing waarbij bedrijven een samenwerking aangaan met een influencer. Een influencer is vaak aanwezig op social media en heeft een grote achterban. Deze achterban is meestal een specifieke doelgroep waar de influencer veel invloed op heeft. Met influencer marketing laat je de verkopen van jouw bedrijf groeien.

Zo werkt het in de praktijk

Als bedrijf prijs je een product of dienst aan via een influencer. Als bedrijf neem je contact op met een influencer voor een samenwerking: dit gebeurt in de vorm van gesponsorde content of een winactie.  Koop bijvoorbeeld advertentietijd op een van de online kanalen van een influencer, zoals YouTube of Instagram.

Een influencer hanteert naar alle waarschijnlijkheid een vast tarief voor een bepaalde advertentietijd: deze tarieven verschillen per influencer. De influencer prijst je product of dienst aan en volgers zijn dan eerder geneigd om dit aan te schaffen. De kans is dan ook groot dat je meer producten gaat verkopen door een dergelijke samenwerking.

influencer marketing

Impact van influencer marketing op SEO

Influencer marketing heeft op meerdere manieren impact op de SEO van jouw website. In de eerste plaats is er de mogelijkheid om betere backlinks naar jouw website te creëren. Noemen bloggers jouw website op hun eigen site en plaatsen zij een link? Dan ben jij verzekerd van betere backlinks.

Dankzij influencer marketing ontstaat er unieke content over een product of dienst die jij aanbiedt. Hierdoor toont Google jouw website sneller in de zoekresultaten. Samenwerking met een influencer zorgt er ook voor dat de geloofwaardigheid van jouw merk of dienst toeneemt.

Mijn advies

Steeds meer bedrijven kiezen voor influencer marketing. Het is niet alleen interessant voor meer bekendheid van je merk, maar ook voor het verhogen van de omzet. Wij raden aan om op zoek te gaan naar een influencer die goed past bij jouw doelgroep. Kleinere influencers bieden vaak meer authenticiteit, maar hebben een kleiner bereik dan grotere influencers. Het gebruik van influencer marketing is zeker een meerwaarde voor je bedrijf.

Veelgestelde vragen

Wat is Influencer Marketing?

Bij Influencer marketing gaan bedrijven een samenwerking aan met een zogenaamde influencer. Deze influencer is zeer actief op sociale media een heeft daar een groot aantal volgers waar hij veel invloed op heeft. Door de influencer jouw producten te laten promoten zal je omzet zeer waarschijnlijk gaan stijgen.

Wat is de impact van Influencer Marketing op SEO?

Influencer marketing kan de SEO van jouw site op meerdere manieren beïnvloeden. Zo kun je bijvoorbeeld jouw website door influencers in hun blog laten noemen. Als zij ook nog eens jouw link opnemen, krijg je ook nog een goede backlinks. Zo zorg je voor unieke content en zal de geloofwaardigheid van jouw bedrijf of product toenemen. Google zal dit zeker belonen met een hogere ranking.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 1 juli 2022. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven (in Nederland en het buitenland) die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

< 2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z