Influencer marketing

Hoe bereik je jouw doelgroep goed en vergroot je jouw omzet? Dit is onder andere mogelijk met influencer marketing. Maar wat is dit precies en wat is de impact op SEO? Hier bespreken we dit begrip uitgebreid.

Wat is influencer marketing?

Influencer marketing is een nieuwe vorm van marketing waarbij bedrijven een samenwerking aangaan met een influencer. Een influencer is vaak aanwezig op social media en heeft een grote achterban. Deze achterban is meestal een specifieke doelgroep waar de influencer veel invloed op heeft. Met influencer marketing laat je de verkopen van jouw bedrijf groeien.

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Zo werkt het in de praktijk

Als bedrijf prijs je een product of dienst aan via een influencer. Als bedrijf neem je contact op met een influencer voor een samenwerking: dit gebeurt in de vorm van gesponsorde content of een winactie.  Koop bijvoorbeeld advertentietijd op een van de online kanalen van een influencer, zoals YouTube of Instagram.

Een influencer hanteert naar alle waarschijnlijkheid een vast tarief voor een bepaalde advertentietijd: deze tarieven verschillen per influencer. De influencer prijst je product of dienst aan en volgers zijn dan eerder geneigd om dit aan te schaffen. De kans is dan ook groot dat je meer producten gaat verkopen door een dergelijke samenwerking.

influencer marketing

Impact van influencer marketing op SEO

Influencer marketing heeft op meerdere manieren impact op de SEO van jouw website. In de eerste plaats is er de mogelijkheid om betere backlinks naar jouw website te creëren. Noemen bloggers jouw website op hun eigen site en plaatsen zij een link? Dan ben jij verzekerd van betere backlinks.

Dankzij influencer marketing ontstaat er unieke content over een product of dienst die jij aanbiedt. Hierdoor toont Google jouw website sneller in de zoekresultaten. Samenwerking met een influencer zorgt er ook voor dat de geloofwaardigheid van jouw merk of dienst toeneemt.

Ons advies

Steeds meer bedrijven kiezen voor influencer marketing. Het is niet alleen interessant voor meer bekendheid van je merk, maar ook voor het verhogen van de omzet. Wij raden aan om op zoek te gaan naar een influencer die goed past bij jouw doelgroep. Kleinere influencers bieden vaak meer authenticiteit, maar hebben een kleiner bereik dan grotere influencers. Het gebruik van influencer marketing is zeker een meerwaarde voor je bedrijf.

Veelgestelde vragen

Wat is Influencer Marketing?

Bij Influencer marketing gaan bedrijven een samenwerking aan met een zogenaamde influencer. Deze influencer is zeer actief op sociale media een heeft daar een groot aantal volgers waar hij veel invloed op heeft. Door de influencer jouw producten te laten promoten zal je omzet zeer waarschijnlijk gaan stijgen.

Wat is de impact van Influencer Marketing op SEO?

Influencer marketing kan de SEO van jouw site op meerdere manieren beïnvloeden. Zo kun je bijvoorbeeld jouw website door influencers in hun blog laten noemen. Als zij ook nog eens jouw link opnemen, krijg je ook nog een goede backlinks. Zo zorg je voor unieke content en zal de geloofwaardigheid van jouw bedrijf of product toenemen. Google zal dit zeker belonen met een hogere ranking.

Voor wie hebben wij dit artikel over influencer marketing geschreven?

Het artikel over influencer marketing hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over influencer marketing in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals influencer marketing?

Wij schrijven over begrippen als influencer marketing om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

influencer marketing is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over influencer marketing in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals influencer marketing, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip influencer marketing in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van influencer marketing. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van influencer marketing op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende influencer marketing.

Het voorbeeld dat wij geven van influencer marketing , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over influencer marketing van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 15 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z