Influencer marketing

Hoe bereik je jouw doelgroep goed en vergroot je jouw omzet? Dit is onder andere mogelijk met influencer marketing. Maar wat is dit precies en wat is de impact op SEO? Hier bespreken we dit begrip uitgebreid.

Wat is influencer marketing?

Influencer marketing is een nieuwe vorm van marketing waarbij bedrijven een samenwerking aangaan met een influencer. Een influencer is vaak aanwezig op social media en heeft een grote achterban. Deze achterban is meestal een specifieke doelgroep waar de influencer veel invloed op heeft. Met influencer marketing laat je de verkopen van jouw bedrijf groeien.

Zo werkt het in de praktijk

Als bedrijf prijs je een product of dienst aan via een influencer. Als bedrijf neem je contact op met een influencer voor een samenwerking: dit gebeurt in de vorm van gesponsorde content of een winactie.  Koop bijvoorbeeld advertentietijd op een van de online kanalen van een influencer, zoals YouTube of Instagram.

Een influencer hanteert naar alle waarschijnlijkheid een vast tarief voor een bepaalde advertentietijd: deze tarieven verschillen per influencer. De influencer prijst je product of dienst aan en volgers zijn dan eerder geneigd om dit aan te schaffen. De kans is dan ook groot dat je meer producten gaat verkopen door een dergelijke samenwerking.

influencer marketing

Impact van influencer marketing op SEO

Influencer marketing heeft op meerdere manieren impact op de SEO van jouw website. In de eerste plaats is er de mogelijkheid om betere backlinks naar jouw website te creëren. Noemen bloggers jouw website op hun eigen site en plaatsen zij een link? Dan ben jij verzekerd van betere backlinks.

Dankzij influencer marketing ontstaat er unieke content over een product of dienst die jij aanbiedt. Hierdoor toont Google jouw website sneller in de zoekresultaten. Samenwerking met een influencer zorgt er ook voor dat de geloofwaardigheid van jouw merk of dienst toeneemt.

Ons advies

Steeds meer bedrijven kiezen voor influencer marketing. Het is niet alleen interessant voor meer bekendheid van je merk, maar ook voor het verhogen van de omzet. Wij raden aan om op zoek te gaan naar een influencer die goed past bij jouw doelgroep. Kleinere influencers bieden vaak meer authenticiteit, maar hebben een kleiner bereik dan grotere influencers. Het gebruik van influencer marketing is zeker een meerwaarde voor je bedrijf.

Veelgestelde vragen

Op welke manier kun je onze kennisbank inzetten voor je eigen website?

De kennisbank is gevuld met talloze begrippen en blogs die je gebruikt om de meest recente kennis op te doen omtrent SEO. Even vergeten wat influencer marketing inhoudt? Geen nood! In de kennisbank vind je alle begrippen rondom zoekmachine optimalisatie van A tot Z. In de blogs leggen wij verschillende SEO concepten uit. Van "Algoritme" tot "Zoekwoordonderzoek", wij hebben er iets over geschreven.

Als website eigenaar is het aan jou de taak om continu op de hoogte zijn van de juiste kennis betreffende SEO. Gelukkig hebben wij de laatste updates voor je opgeschreven. 8 jaar waard aan kennis en expertise delen wij graag met anderen. Klik op "kennisbank" en verbreed je kennis omtrent zoekmachine optimalisatie.

Wat is zoekmachine optimalisatie (ook wel SEO) eigenlijk?

Zoekmachine optimalisatie omvat het beïnvloeden van de ranking (positie) van een website binnen de organische zoekresultaten in Google (of andere zoekmachines). Je beïnvloedt de positie in Google door website optimalisatie. Hoe hoger de ranking van een website op de zoekresultatenpagina, hoe meer traffic deze website genereert. Hoe meer organische bezoekers, hoe hoger de conversie.

Een website optimaliseren, hoe doe je dat? Er zijn 3 elementen van SEO. Content, techniek en linkbuilding. Ieder vlak optimaliseer je met SEO. Op deze manier verkrijg je de hoogst mogelijke positie in Google. Content is king, maar staat niet op zichzelf. Wanneer de content van hoge kwaliteit is, moeten de technische kant en linkbuilding net zo sterk zijn. Deze 3 componenten vullen elkaar naadloos aan. Lees meer over zoekmachine optimalisatie in onze kennisbank.

Voor wie hebben wij dit artikel over influencer marketing geschreven?

Het artikel over influencer marketing hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar of geïnteresseerde. Het artikel over influencer marketing hebben wij op toegankelijke wijze geschreven. Zo maken wij SEO toegankelijk voor iedere ondernemer.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament voor een SEO traject. 

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Gebruik ons artikel over influencer marketing in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals influencer marketing?

Wij schrijven over begrippen als influencer marketing om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie (SEO) te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van content, linkbuilding en de technische kant van SEO.

Influencer marketing is een onderdeel van content, linkbuilding of techniek. Ieder van deze 3 componenten verbeter je met zoekmachine optimalisatie. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, níét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google. Google scant een website op honderden factoren. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over influencer marketing en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

Hoe bespreken we het begrip influencer marketing in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van influencer marketing. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van influencer marketing op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende influencer marketing.

Het voorbeeld dat wij geven van influencer marketing geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je het verwerkt in je SEO strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze kennis over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of besteed je het uit? In beide gevallen komt kennis over influencer marketing van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-strategist, coach en liefhebber.

Over mij

Samenwerken met
een SEO specialist?

SEO specialist SEO specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO cursus volgen?

SEO cursus SEO cursus

Alle begrippen

3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z