Indirecte distributie

Het verkopen van producten of diensten gebeurt op verschillende manieren: zo is het ook mogelijk om te kiezen voor indirecte distributie. Wat is indirecte distributie en hoeverre is dit voordelig voor een bedrijf? We leggen het hier graag aan je uit. 

Wat is indirecte distributie?

Indirecte distributie is het gebruik maken van externe kanalen of partijen voor verkoop en distributie van een product of dienst. Er is altijd ten minste één externe partij betrokken bij de distributie.

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

De werking van indirecte distributie

Bij indirecte distributie is er geen sprake van een directe transactie tussen de consument en de fabrikant. In dit geval is er altijd sprake van een tussenpartij, bijvoorbeeld een webshop. Wanneer een consument een product van een bepaald merk koopt bij een webshop, die dit product vervolgens weer heeft afgenomen van een fabrikant, is er sprake van indirecte distributie. Is er wel sprake van een transactie tussen consument en fabrikant? Dit heet directe distributie.

Indirecte distributie heeft een langere leveringsketen: er zijn meerdere partijen betrokken bij het proces en dit heeft ook invloed op de marge en de verdeling hiervan. Betrokken partijen hebben wel de mogelijkheid zich volledig op hun deel van de leveringsketen te focussen.

Indirecte distributie _ Begrippenlijst

De impact van indirecte distributie op SEO

Indirecte distributie heeft niet veel impact op de SEO van een website of pagina. Specifieke takken van indirecte distributie, zoals trade marketing hebben dit wel. Deze tak van de keten richt zich op het verhogen van de vraag en de zichtbaarheid. Dit heeft mogelijk wel impact op de zoekmachine optimalisatie van een website. De indirecte distributie zelf heeft hier niet veel mee te maken: het is de overkoepelende term voor de hele leveringsketen.

Ons advies

Het gebruik maken van indirecte distributie heeft voor- en nadelen. Enerzijds dien je de marge te verdelen tussen meerdere partijen waardoor dit jou mogelijk minder oplevert. Anderzijds ben je wel in staat om je volledig op een bepaalde tak in de keten te focussen. 

We raden aan om te ontdekken wat voor jouw bedrijf de beste stap is. Dit is per bedrijf verschillend en ligt onder andere aan de branche waar een bedrijf in zit. Het is ook altijd mogelijk een marketingbureau in te schakelen voor advies over de beste strategie voor het optimaliseren van de verkoop.

Laatst geupdate op 15 september 2021

Veelgestelde vragen

Wat is indirecte distributie?

Als je indirecte distributie hebt dan maak je gebruik van externe kanalen of partijen. Dat kan zijn voor de verkoop en distributie van een product of dienst. Bij een indirecte distributie is er altijd sprake van ten minste een externe partij. Bij indirecte distributie is nooit sprake van directe transactie.

Wat is de impact van Indirecte Distributie op SEO?

Specifieke takken van indirecte distributie hebben wel impact op de SEO. De indirecte distributie alleen heeft niet veel impact op de SEO van een website of pagina. Heb je indirecte distributie zoals de trade marketing dan heeft het impact. Het richt zich op het verhogen van de vraag en zichtbaarheid.

Voor wie hebben wij dit artikel over indirecte distributie geschreven?

Het artikel over indirecte distributie hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over indirecte distributie in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals indirecte distributie?

Wij schrijven over begrippen als indirecte distributie om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

indirecte distributie is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over indirecte distributie in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals indirecte distributie, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip indirecte distributie in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van indirecte distributie. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van indirecte distributie op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende indirecte distributie.

Het voorbeeld dat wij geven van indirecte distributie , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over indirecte distributie van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-specialist en eigenaar van een SEO-bureau.

Over mij

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z