Identificatie

Met identificatie bedoelen we het vaststellen van iemands identiteit. Dit kan met behulp van een identiteitsbewijs, het burgerservicenummer of biometrie. In sommige gevallen moet een organisatie de identiteit van een persoon bepalen om fraude tegen te gaan, bijvoorbeeld bij het tekenen van contracten. Toch mag een bedrijf of instelling niet zomaar aan iemand een identiteitsbewijs vragen.

Wat is identificatie?

Identificatie is het vaststellen van iemands identiteit aan de hand van een geldig identiteitsbewijs. Dit kan een paspoort of identiteitskaart zijn, maar ook een rijbewijs. Sinds 2005 moet iedereen in Nederland die 14 jaar of ouder is zich kunnen identificeren. In het OV geldt dat vanaf 12 jaar.

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Wanneer identificatie?

Het is in veel gevallen niet nodig om een identificatiebewijs te laten zien. Als je met het OV wil reizen, moet je je OV-kaart laten zien. De controleur zal je ID-bewijs alleen vragen als je bijvoorbeeld zonder geldig vervoerbewijs reist. Ook als je als klant van een internetwinkel je gegevens wil bekijken, zal de webshop je niet vragen om een officieel identificatiebewijs.

Het klantnummer en een logincode zouden voldoende moeten zijn. Ook mogen organisaties niet zomaar jouw ID-bewijs kopiëren. Laat je je identiteitsbewijs zien, dan kan de instelling eventueel gegevens overnemen. Als een organisatie jouw ID-bewijs kopieert, moet hij je informeren over wat hij met deze gegevens doet.

Identificatie _ Begrippenlijst

Identificatie en internet

Als je online toegang wil krijgen tot bepaalde diensten, zal je je moeten legitimeren. Bij overheidsdiensten kun je bijvoorbeeld met DigiD inloggen. Veel bedrijven werken met eHerkenning om online zaken te doen. Banken hebben iDIN ontwikkeld, dit werkt net als iDEAL voor online betaalopdrachten. Sinds enige tijd is deze identificatiemethode ook voorzien van een QR-inlogmethode. Deze methode heeft een aantal voordelen. Onder andere dat identificeren, inloggen en het bevestigen van leeftijd automatisch bevestigd worden.

Ons advies

Voor een webshop is het meestal niet nodig om de precieze identiteit van een klant te achterhalen. Als je het hebt over producten waarvoor een leeftijdsgrens geldt, zoals alcohol of sigaretten, dan is dat natuurlijk anders. Ook als het gaat om financiële diensten en dergelijke die fraudegevoelig zijn, kan het belangrijk zijn om de identiteit van je klant vast te stellen. Dan is het zaak om je site hiervoor in te richten.

Veelgestelde vragen

Wat is Identificatie?

Bij een identificatie wordt iemands identiteit vastgesteld. Over het algemeen gebeurt dit aan de hand van een identiteitsbewijs zoals een rijbewijs of paspoort. Het kan echter ook met behulp van biometrie (vingerafdruk- of gezichtsherkenning). Niet iedere instelling mag zomaar om je identiteitsbewijs vragen. Maar in veel gevallen is het nodig om fraude te kunnen voorkomen.

Wat is de impact van Identificatie op SEO?

Identificatie heeft op zich geen impact op SEO. Een standaard webshop heeft dit ook niet nodig. Als het gaat om leeftijdsgebonden producten en diensten kan dit natuurlijk wel het geval zijn. Ook in het geval van diensten die fraudegevoelig zijn kan het noodzakelijk zijn. Het is dan belangrijk om jouw site hiervoor geschikt te maken.

Voor wie hebben wij dit artikel over identificatie geschreven?

Het artikel over identificatie hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over identificatie in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals identificatie?

Wij schrijven over begrippen als identificatie om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

identificatie is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over identificatie in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals identificatie, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip identificatie in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van identificatie. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van identificatie op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende identificatie.

Het voorbeeld dat wij geven van identificatie , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over identificatie van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 15 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z