Huisstijl betekenis

Wil je van jouw bedrijf een herkenbaar merk maken? Dit doe je onder andere met een duidelijke huisstijl. Wat is de huisstijl betekenis en hoe helpt dit jou om de SEO te verbeteren? Hier leggen we dit graag aan je uit.

Wat is de huisstijl betekenis?

De huisstijl betekenis is de manier waarop een merk of bedrijf zich presenteert naar de klant toe. Tot de huisstijl behoort niet alleen het logo, maar ook andere zaken zoals kleurgebruik, lettertype, beeldstijl en grafische elementen. Een huisstijl is herkenbaar en zorgt ervoor dat een bedrijf een eigen identiteit krijgt.

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Dit is het belang van een consistente huisstijl

Het is als bedrijf belangrijk om een consistente huisstijl te hanteren. Dit ziet er niet alleen professioneel uit, maar het creëert ook iets vertrouwelijks bij klanten. Ook de herkenbaarheid van een bedrijf groeit met het hebben van een huisstijl. Verder onderscheid je je hier ook mee van de concurrentie.

De huisstijl begint met een logo en kleurgebruik, maar het komt mogelijk ook terug in andere zaken. Denk hierbij aan briefpapier, visitekaartjes en facturatie, maar ook bedrijfskleding,  vervoersmiddelen en advertenties. Het hebben van een handboek voor huisstijl is hierbij van belang.

huisstijl betekenis

De impact van de huisstijl op SEO

De huisstijl heeft op een aantal manieren impact op de SEO. In de eerste plaats zorgt een herkenbare huisstijl voor betere zoekresultaten. Daarnaast zorgt een strakke huisstijl ervoor dat bezoekers langer op de website blijven hangen en wellicht zelfs overgaan op het ondernemen van actie, zoals: een aankoop doen, een dienst inschakelen of iets aanvragen (nieuwsbrief of offerte).

Goede content zorgt, naast het hebben van een mooie en herkenbare huisstijl, ook voor een positieve impact op de SEO. Het hebben van video’s en goede teksten op de website is een onmisbaar onderdeel van een goede SEO strategie.

Ons advies

Het hebben van een goede huisstijl is erg belangrijk, zeker wanneer je als bedrijf de ambitie hebt om te groeien. We raden dan ook aan om te investeren in een consistente huisstijl. Hiermee creëer je een duidelijke merkidentiteit. Zorg ervoor dat de huisstijl goed aansluit bij jouw doelgroep. Start je met een nieuw bedrijf? Een goede doelgroep analyse is dan ook zeker aan te raden.

Veelgestelde vragen

Wat is een Huisstijl?

De huisstijl van een bedrijf is de wijze waarop een organisatie of merk zich naar buiten toe presenteert. Vaak denkt men dan aan een logo, maar ook andere grafische elementen zoals lettertype en specifiek kleurgebruik behoren ertoe.

Wat is de impact van Huisstijl op SEO?

De huisstijl kan op verschillende manieren van invloed zijn op SEO. Een goede strakke huisstijl geeft de website een professionele uitstraling waardoor bezoekers vaak langer blijven hangen en mogelijk sneller de gewenste actie zoals bijvoorbeeld een aankoop zullen doen. Dit maakt jouw site relevant en dat zorgt weer voor meer bezoekers. Een goede en herkenbare huisstijl biedt dus veel voordelen.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 1 juli 2022. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven (in Nederland en het buitenland) die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

< 2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z