Hotspot

Wil je gebruik maken van internet maar is je mobiele data niet beschikbaar? Dan is het mogelijk om een hotspot te gebruiken. Wat is een hotspot en hoe werkt dit precies? We leggen het begrip op deze pagina aan je uit!

Wat is een hotspot?

Een hotspot is een manier voor apparaten om toegang tot internet te krijgen. Een hotspot zorgt voor een draadloze verbinding tussen een apparaat en het internet. De meeste smartphones hebben een hotspot.

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

De werking van een hotspot

Voor smartphone gebruikers is het vrijwel altijd mogelijk om via mobiele data gebruik te maken van internet. Er zijn momenten waarop er geen wifi beschikbaar is in de buurt en dat een smartphone niet zelf op het internet kan. Wanneer iemand anders een hotspot aanzet op zijn of haar smartphone of laptop, is het mogelijk om alsnog te internetten.

De hotspot komt in de lijst met netwerken te staan bij de wifi instellingen: soms is een wachtwoord vereist om verbinding te maken. Bij een verbinding met een hotspot gebruikt een mobiele telefoon geen eigen data, maar de data van het apparaat met de hotspot.

hotspot

De impact van een hotspot op SEO

Een hotspot heeft geen impact op de SEO van een website of pagina. Het gebruik van een hotspot voor het bezoeken van jouw website heeft verder geen gevolgen voor het meten van traffic: ook via een smartphone indexeert de zoekmachine de bezoekers die op jouw website terecht komen.

Ons advies

Veel experts raden het gebruik van hotspots af; de gebruiker is overgeleverd aan een onbeveiligd netwerk waar mogelijk hackers actief zijn. Een hotspot niet altijd even veilig: met name de gratis wifi hotspots op openbare locaties.

We raden aan om alleen een veilig wifi netwerk te gebruiken. Gebruik alleen een hotspot wanneer het niet anders kan.

Veelgestelde vragen

Wat is een Hotspot?

Via een hotspot kunnen apparaten op draadloze wijze toegang tot internet verkrijgen. Je kunt bijvoorbeeld de meeste smartphones wel instellen als een hotspot.

Wat is de impact van Hotspot op SEO?

Een hotspot heeft in principe geen impact op SEO. Zo worden ook de bezoeker die via een hotspot jouw website bezoeken, keurig gemeten en meegenomen in het aantal bezoekers.

Voor wie hebben wij dit artikel over hotspot geschreven?

Het artikel over hotspot hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over hotspot in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals hotspot?

Wij schrijven over begrippen als hotspot om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

hotspot is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over hotspot in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals hotspot, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip hotspot in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van hotspot. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van hotspot op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende hotspot.

Het voorbeeld dat wij geven van hotspot , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over hotspot van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 15 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z