Hotspot

Wil je gebruik maken van internet maar is je mobiele data niet beschikbaar? Dan is het mogelijk om een hotspot te gebruiken. Wat is een hotspot en hoe werkt dit precies? We leggen het begrip op deze pagina aan je uit!

Wat is een hotspot?

Een hotspot is een manier voor apparaten om toegang tot internet te krijgen. Een hotspot zorgt voor een draadloze verbinding tussen een apparaat en het internet. De meeste smartphones hebben een hotspot.

De werking van een hotspot

Voor smartphone gebruikers is het vrijwel altijd mogelijk om via mobiele data gebruik te maken van internet. Er zijn momenten waarop er geen wifi beschikbaar is in de buurt en dat een smartphone niet zelf op het internet kan. Wanneer iemand anders een hotspot aanzet op zijn of haar smartphone of laptop, is het mogelijk om alsnog te internetten.

De hotspot komt in de lijst met netwerken te staan bij de wifi instellingen: soms is een wachtwoord vereist om verbinding te maken. Bij een verbinding met een hotspot gebruikt een mobiele telefoon geen eigen data, maar de data van het apparaat met de hotspot.

hotspot

De impact van een hotspot op SEO

Een hotspot heeft geen impact op de SEO van een website of pagina. Het gebruik van een hotspot voor het bezoeken van jouw website heeft verder geen gevolgen voor het meten van traffic: ook via een smartphone indexeert de zoekmachine de bezoekers die op jouw website terecht komen.

Ons advies

Veel experts raden het gebruik van hotspots af; de gebruiker is overgeleverd aan een onbeveiligd netwerk waar mogelijk hackers actief zijn. Een hotspot niet altijd even veilig: met name de gratis wifi hotspots op openbare locaties.

We raden aan om alleen een veilig wifi netwerk te gebruiken. Gebruik alleen een hotspot wanneer het niet anders kan.

Veelgestelde vragen

Op welke manier kun je onze kennisbank inzetten voor je eigen website?

De kennisbank is gevuld met talloze begrippen en blogs die je gebruikt om de meest recente kennis op te doen omtrent SEO. Even vergeten wat hotspot inhoudt? Geen nood! In de kennisbank vind je alle begrippen rondom zoekmachine optimalisatie van A tot Z. In de blogs leggen wij verschillende SEO concepten uit. Van "Algoritme" tot "Zoekwoordonderzoek", wij hebben er iets over geschreven.

Als website eigenaar is het aan jou de taak om continu op de hoogte zijn van de juiste kennis betreffende SEO. Gelukkig hebben wij de laatste updates voor je opgeschreven. 8 jaar waard aan kennis en expertise delen wij graag met anderen. Klik op "kennisbank" en verbreed je kennis omtrent zoekmachine optimalisatie.

Wat is zoekmachine optimalisatie (ook wel SEO) eigenlijk?

Zoekmachine optimalisatie omvat het beïnvloeden van de ranking (positie) van een website binnen de organische zoekresultaten in Google (of andere zoekmachines). Je beïnvloedt de positie in Google door website optimalisatie. Hoe hoger de ranking van een website op de zoekresultatenpagina, hoe meer traffic deze website genereert. Hoe meer organische bezoekers, hoe hoger de conversie.

Een website optimaliseren, hoe doe je dat? Er zijn 3 elementen van SEO. Content, techniek en linkbuilding. Ieder vlak optimaliseer je met SEO. Op deze manier verkrijg je de hoogst mogelijke positie in Google. Content is king, maar staat niet op zichzelf. Wanneer de content van hoge kwaliteit is, moeten de technische kant en linkbuilding net zo sterk zijn. Deze 3 componenten vullen elkaar naadloos aan. Lees meer over zoekmachine optimalisatie in onze kennisbank.

Voor wie hebben wij dit artikel over hotspot geschreven?

Het artikel over hotspot hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar of geïnteresseerde. Het artikel over hotspot hebben wij op toegankelijke wijze geschreven. Zo maken wij SEO toegankelijk voor iedere ondernemer.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament voor een SEO traject. 

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Gebruik ons artikel over hotspot in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals hotspot?

Wij schrijven over begrippen als hotspot om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie (SEO) te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van content, linkbuilding en de technische kant van SEO.

Hotspot is een onderdeel van content, linkbuilding of techniek. Ieder van deze 3 componenten verbeter je met zoekmachine optimalisatie. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, níét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google. Google scant een website op honderden factoren. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over hotspot en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

Hoe bespreken we het begrip hotspot in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van hotspot. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van hotspot op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende hotspot.

Het voorbeeld dat wij geven van hotspot geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je het verwerkt in je SEO strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze kennis over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of besteed je het uit? In beide gevallen komt kennis over hotspot van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-strategist, coach en liefhebber.

Over mij

Samenwerken met
een SEO specialist?

SEO specialist SEO specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO cursus volgen?

SEO cursus SEO cursus

Alle begrippen

3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z