Hard copy

Als bedrijf heb je veel manieren om iets onder de aandacht te brengen van jouw doelgroep. Het inzetten van hard copy is een van de opties. Wat is hard copy en hoe zet je dit als bedrijf in? Hier lees je alles over dit begrip.

Wat is hard copy?

Hard copy is een term om aan te geven dat iets een fysiek object wordt na printen of drukken. Een foto die je na het afdrukken in je hand houdt is een voorbeeld van hard copy. Ook een gedrukt tijdschrift is een hard copy.

Het gebruik van hard copy in de praktijk

Vandaag de dag is er steeds minder sprake van hard copy. Dit komt onder andere door de komst van digitale opslagmedia zoals tablets en e-readers. Een voordeel van deze opslagmedia is dat de inhoud nog te doorzoeken en aan te passen is. Dit is niet het geval bij een hard copy op papier.

In online marketing is er geen sprake van hard copy: hier maken veel bedrijven alleen gebruik van digitale manieren om informatie te verspreiden, zoals nieuwsbrieven en mailings. Toch zijn er ook nog veel bedrijven die fysieke objecten verspreiden in de vorm van flyers of folders om iets onder de aandacht te brengen van de doelgroep.

hard copy

De impact van hard copy op SEO

Hard copy heeft geen directe impact op de SEO van een website of pagina.

Maak als bedrijf wel gebruik van hard copy om te adverteren, bijvoorbeeld met het printen van een folder. Hiermee bereik je mensen die vervolgens weer naar jouw website gaan om hier actie te ondernemen. Indirect heeft hard copy mogelijk invloed op de SEO van een pagina.

Ons advies

Het is zeker mogelijk om hard copy te verwerken in jouw marketing strategie. We raden aan om gebruik te maken van hard copy wanneer dit aansluit bij de wensen van jouw doelgroep. Er is veel kritiek op het gebruik van fysieke documenten: het printen en verspreiden van folders of flyers heeft mogelijk averechts effect. Het onderzoeken wat de doelgroep wil is dan ook een belangrijke stap die je moet ondernemen.

Veelgestelde vragen

Op welke manier kun je onze kennisbank inzetten voor je eigen website?

De kennisbank is gevuld met talloze begrippen en blogs die je gebruikt om de meest recente kennis op te doen omtrent SEO. Even vergeten wat hard copy inhoudt? Geen nood! In de kennisbank vind je alle begrippen rondom zoekmachine optimalisatie van A tot Z. In de blogs leggen wij verschillende SEO concepten uit. Van "Algoritme" tot "Zoekwoordonderzoek", wij hebben er iets over geschreven.

Als website eigenaar is het aan jou de taak om continu op de hoogte zijn van de juiste kennis betreffende SEO. Gelukkig hebben wij de laatste updates voor je opgeschreven. 8 jaar waard aan kennis en expertise delen wij graag met anderen. Klik op "kennisbank" en verbreed je kennis omtrent zoekmachine optimalisatie.

Wat is zoekmachine optimalisatie (ook wel SEO) eigenlijk?

Zoekmachine optimalisatie omvat het beïnvloeden van de ranking (positie) van een website binnen de organische zoekresultaten in Google (of andere zoekmachines). Je beïnvloedt de positie in Google door website optimalisatie. Hoe hoger de ranking van een website op de zoekresultatenpagina, hoe meer traffic deze website genereert. Hoe meer organische bezoekers, hoe hoger de conversie.

Een website optimaliseren, hoe doe je dat? Er zijn 3 elementen van SEO. Content, techniek en linkbuilding. Ieder vlak optimaliseer je met SEO. Op deze manier verkrijg je de hoogst mogelijke positie in Google. Content is king, maar staat niet op zichzelf. Wanneer de content van hoge kwaliteit is, moeten de technische kant en linkbuilding net zo sterk zijn. Deze 3 componenten vullen elkaar naadloos aan. Lees meer over zoekmachine optimalisatie in onze kennisbank.

Voor wie hebben wij dit artikel over hard copy geschreven?

Het artikel over hard copy hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar of geïnteresseerde. Het artikel over hard copy hebben wij op toegankelijke wijze geschreven. Zo maken wij SEO toegankelijk voor iedere ondernemer.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament voor een SEO traject. 

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Gebruik ons artikel over hard copy in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals hard copy?

Wij schrijven over begrippen als hard copy om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie (SEO) te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van content, linkbuilding en de technische kant van SEO.

Hard copy is een onderdeel van content, linkbuilding of techniek. Ieder van deze 3 componenten verbeter je met zoekmachine optimalisatie. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, níét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google. Google scant een website op honderden factoren. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over hard copy en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

Hoe bespreken we het begrip hard copy in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van hard copy. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van hard copy op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende hard copy.

Het voorbeeld dat wij geven van hard copy geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je het verwerkt in je SEO strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze kennis over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of besteed je het uit? In beide gevallen komt kennis over hard copy van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-strategist, coach en liefhebber.

Over mij

Samenwerken met
een SEO specialist?

SEO specialist SEO specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO cursus volgen?

SEO cursus SEO cursus

Alle begrippen

3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z