Hard copy

Als bedrijf heb je veel manieren om iets onder de aandacht te brengen van jouw doelgroep. Het inzetten van hard copy is een van de opties. Wat is hard copy en hoe zet je dit als bedrijf in? Hier lees je alles over dit begrip.

Wat is hard copy?

Hard copy is een term om aan te geven dat iets een fysiek object wordt na printen of drukken. Een foto die je na het afdrukken in je hand houdt is een voorbeeld van hard copy. Ook een gedrukt tijdschrift is een hard copy.

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Het gebruik van hard copy in de praktijk

Vandaag de dag is er steeds minder sprake van hard copy. Dit komt onder andere door de komst van digitale opslagmedia zoals tablets en e-readers. Een voordeel van deze opslagmedia is dat de inhoud nog te doorzoeken en aan te passen is. Dit is niet het geval bij een hard copy op papier.

In online marketing is er geen sprake van hard copy: hier maken veel bedrijven alleen gebruik van digitale manieren om informatie te verspreiden, zoals nieuwsbrieven en mailings. Toch zijn er ook nog veel bedrijven die fysieke objecten verspreiden in de vorm van flyers of folders om iets onder de aandacht te brengen van de doelgroep.

hard copy

De impact van hard copy op SEO

Hard copy heeft geen directe impact op de SEO van een website of pagina.

Maak als bedrijf wel gebruik van hard copy om te adverteren, bijvoorbeeld met het printen van een folder. Hiermee bereik je mensen die vervolgens weer naar jouw website gaan om hier actie te ondernemen. Indirect heeft hard copy mogelijk invloed op de SEO van een pagina.

Ons advies

Het is zeker mogelijk om hard copy te verwerken in jouw marketing strategie. We raden aan om gebruik te maken van hard copy wanneer dit aansluit bij de wensen van jouw doelgroep. Er is veel kritiek op het gebruik van fysieke documenten: het printen en verspreiden van folders of flyers heeft mogelijk averechts effect. Het onderzoeken wat de doelgroep wil is dan ook een belangrijke stap die je moet ondernemen.

Laatst geupdate op 15 september 2021

Veelgestelde vragen

Wat is Hard Copy?

Een hard copy is een permanente reproductie van een digitaal of fysiek document op een ander fysiek medium. Voorbeelden zijn een digitale foto die op papier is uitgeprint, maar ook bijvoorbeeld een krant.

Wat is de impact van Hard Copy op SEO?

Hard copy op zicht heeft geen directe impact op SEO. Gebruik je een hard copy om te adverteren, denk aan een folder bijvoorbeeld, dan kan je wel mensen naar jouw website trekken. Indirect kan het dus wel een bepaalde invloed hebben.

Voor wie hebben wij dit artikel over hard copy geschreven?

Het artikel over hard copy hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over hard copy in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals hard copy?

Wij schrijven over begrippen als hard copy om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

hard copy is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over hard copy in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals hard copy, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip hard copy in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van hard copy. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van hard copy op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende hard copy.

Het voorbeeld dat wij geven van hard copy , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over hard copy van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-specialist en eigenaar van een SEO-bureau.

Over mij

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z