Hands on

Wil je een succesvol bedrijf in een bepaalde branche? Dan is het wel zo prettig dat je hands-on ervaring hebt. Wat is hands on en wat zijn de voordelen hiervan? We leggen het begrip hier graag aan je uit.

Wat is hands on?

Hands on is een term om de praktische ervaring van een bepaalde handeling aan te duiden. Deze term geeft de ervaring aan die iemand binnen een branche heeft. Er zijn een aantal sectoren waarin hands on ervaring niet alleen belangrijk is, maar zelfs wenselijk is.

Bekende mensen met hands on ervaring

Wanneer je al jaren ervaring hebt in een branche waar je een eigen bedrijf gaat starten, dan heb je hands on ervaring. Deze ervaring is erg nuttig in het leiden van een bedrijf in een branche waarin je bekend bent.

Onder andere Bill Gates is een goed voorbeeld van een persoon met hands on ervaring. Hij was al jaren bezig met computertechnologie voordat hij CEO van Microsoft werd. Deze ervaring droeg bij aan zijn succes bij zijn eigen bedrijf. Hetzelfde geldt voor Steve Jobs van Apple.

Hands-on | Begrippenlijst

De impact van hands on op SEO

Hands on heeft niet direct impact op de SEO van een website. Het draagt mogelijk wel bij aan het succes van een bedrijf omdat er sprake is van veel ervaring.

Heb je bijvoorbeeld veel ervaring met SEO en start je later een bedrijf met een website? Dan komt deze ervaring met SEO zeker van pas. Je bent dan in staat de website te verbeteren en zo te optimaliseren voor de zoekmachine.

Ons advies

We raden zeker aan om praktijkervaring op te doen binnen een bepaalde branche voordat je hierin een eigen bedrijf start. Ook is het slim om mensen aan te nemen met hands on ervaring, omdat je op deze manier kiest voor werknemers die genoeg weten over een branche.

Veelgestelde vragen

Op welke manier kun je onze kennisbank inzetten voor je eigen website?

De kennisbank is gevuld met talloze begrippen en blogs die je gebruikt om de meest recente kennis op te doen omtrent SEO. Even vergeten wat hands on inhoudt? Geen nood! In de kennisbank vind je alle begrippen rondom zoekmachine optimalisatie van A tot Z. In de blogs leggen wij verschillende SEO concepten uit. Van "Algoritme" tot "Zoekwoordonderzoek", wij hebben er iets over geschreven.

Als website eigenaar is het aan jou de taak om continu op de hoogte zijn van de juiste kennis betreffende SEO. Gelukkig hebben wij de laatste updates voor je opgeschreven. 8 jaar waard aan kennis en expertise delen wij graag met anderen. Klik op "kennisbank" en verbreed je kennis omtrent zoekmachine optimalisatie.

Wat is zoekmachine optimalisatie (ook wel SEO) eigenlijk?

Zoekmachine optimalisatie omvat het beïnvloeden van de ranking (positie) van een website binnen de organische zoekresultaten in Google (of andere zoekmachines). Je beïnvloedt de positie in Google door website optimalisatie. Hoe hoger de ranking van een website op de zoekresultatenpagina, hoe meer traffic deze website genereert. Hoe meer organische bezoekers, hoe hoger de conversie.

Een website optimaliseren, hoe doe je dat? Er zijn 3 elementen van SEO. Content, techniek en linkbuilding. Ieder vlak optimaliseer je met SEO. Op deze manier verkrijg je de hoogst mogelijke positie in Google. Content is king, maar staat niet op zichzelf. Wanneer de content van hoge kwaliteit is, moeten de technische kant en linkbuilding net zo sterk zijn. Deze 3 componenten vullen elkaar naadloos aan. Lees meer over zoekmachine optimalisatie in onze kennisbank.

Voor wie hebben wij dit artikel over hands on geschreven?

Het artikel over hands on hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar of geïnteresseerde. Het artikel over hands on hebben wij op toegankelijke wijze geschreven. Zo maken wij SEO toegankelijk voor iedere ondernemer.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament voor een SEO traject. 

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Gebruik ons artikel over hands on in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals hands on?

Wij schrijven over begrippen als hands on om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie (SEO) te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van content, linkbuilding en de technische kant van SEO.

Hands on is een onderdeel van content, linkbuilding of techniek. Ieder van deze 3 componenten verbeter je met zoekmachine optimalisatie. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, níét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google. Google scant een website op honderden factoren. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over hands on en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

Hoe bespreken we het begrip hands on in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van hands on. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van hands on op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende hands on.

Het voorbeeld dat wij geven van hands on geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je het verwerkt in je SEO strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze kennis over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of besteed je het uit? In beide gevallen komt kennis over hands on van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-strategist, coach en liefhebber.

Over mij

Samenwerken met
een SEO specialist?

SEO specialist SEO specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO cursus volgen?

SEO cursus SEO cursus

Alle begrippen

3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z