Hands on

Wil je een succesvol bedrijf in een bepaalde branche? Dan is het wel zo prettig dat je hands-on ervaring hebt. Wat is hands on en wat zijn de voordelen hiervan? We leggen het begrip hier graag aan je uit.

Wat is hands on?

Hands on is een term om de praktische ervaring van een bepaalde handeling aan te duiden. Deze term geeft de ervaring aan die iemand binnen een branche heeft. Er zijn een aantal sectoren waarin hands on ervaring niet alleen belangrijk is, maar zelfs wenselijk is.

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Bekende mensen met hands on ervaring

Wanneer je al jaren ervaring hebt in een branche waar je een eigen bedrijf gaat starten, dan heb je hands on ervaring. Deze ervaring is erg nuttig in het leiden van een bedrijf in een branche waarin je bekend bent.

Onder andere Bill Gates is een goed voorbeeld van een persoon met hands on ervaring. Hij was al jaren bezig met computertechnologie voordat hij CEO van Microsoft werd. Deze ervaring droeg bij aan zijn succes bij zijn eigen bedrijf. Hetzelfde geldt voor Steve Jobs van Apple.

Hands-on | Begrippenlijst

De impact van hands on op SEO

Hands on heeft niet direct impact op de SEO van een website. Het draagt mogelijk wel bij aan het succes van een bedrijf omdat er sprake is van veel ervaring.

Heb je bijvoorbeeld veel ervaring met SEO en start je later een bedrijf met een website? Dan komt deze ervaring met SEO zeker van pas. Je bent dan in staat de website te verbeteren en zo te optimaliseren voor de zoekmachine.

Ons advies

We raden zeker aan om praktijkervaring op te doen binnen een bepaalde branche voordat je hierin een eigen bedrijf start. Ook is het slim om mensen aan te nemen met hands on ervaring, omdat je op deze manier kiest voor werknemers die genoeg weten over een branche.

Veelgestelde vragen

Wat is Hands On?

Hands on is een term die wordt gebruikt om de praktische ervaring voor een specifieke handeling aan te geven. Je geeft hier mee aan hoeveel ervaring iemand in een branche heeft.

Wat is de impact van Hands On op SEO?

Directe impact op SEO heeft Hands on niet. Wel kan het bijdragen dat jouw bedrijf succesvol wordt. Die kan dan weer leiden tot positieve publiciteit die weer veel bezoekers naar jouw site trekt.

Voor wie hebben wij dit artikel over hands on geschreven?

Het artikel over hands on hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over hands on in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals hands on?

Wij schrijven over begrippen als hands on om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

hands on is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over hands on in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals hands on, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip hands on in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van hands on. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van hands on op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende hands on.

Het voorbeeld dat wij geven van hands on , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over hands on van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 15 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z