Grijze Import

De wereldeconomie omvat heel veel activiteiten en er zijn dan ook heel wat regels waar je rekening mee moet houden. Tot een van de grijze gebieden behoort grijze import. Wat is grijze import, hoe werkt dit en hoe slim is dit om toe te passen? Dat lees je op deze pagina!

Wat is grijze import?

Grijze import is een term voor de producten die men internationaal verhandelt, zonder dat er toestemming is van de fabrikant om deze producten te verkopen. Het is niet illegaal en wijkt dan ook af van zwarte handel, maar is niet altijd zonder consequenties.

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Zo werkt grijze import

Wanneer een bedrijf wereldwijd producten levert, moet dit bedrijf voldoen aan de lokale wetgeving. Er zijn vaak specifieke voorwaarden voor producten die een bedrijf levert; dit is mogelijk ook onderdeel van een marketing strategie. Een iPhone is bijvoorbeeld als eerst in de Verenigde Staten te koop, daarna pas in andere landen. Dit is een slimme marketingstrategie van Apple. 

Grijze import betekent dat een winkel producten voor de Amerikaanse markt alvast opkoopt en ze verkoopt op de Nederlandse markt, terwijl dit niet de bedoeling is. Dit is in wezen niet verboden, maar een fabrikant mag hier wel tegenin treden.

Grijze Import _ Begrippenlijst

De impact van grijze import op SEO

Grijze import heeft mogelijk impact voor de SEO: het is enerzijds aantrekkelijk om producten aan te bieden die in Nederland nog niet verkrijgbaar zijn. Dit zal, door middel van goede marketing, meer verkeer op je website veroorzaken. Anderzijds is de grens met zwarte handel soms dun en dit brengt dan ook weer de nodige risico’s met zich mee. Het is dan ook belangrijk om hier op de juiste manier mee om te gaan, zodat ook de zoekmachine optimalisatie van je website hier niet onder lijdt. 

Ons advies

Er zitten zeker risico’s aan het opkopen en verkopen van grijze import. Vooral wanneer bepaalde specificaties niet voldoen aan de wetgeving, is er zelfs sprake van illegale activiteiten.

We raden aan om als bedrijf geen grijze import producten te verkopen en om deze als consument ook niet te kopen. Het is belangrijk om na te gaan hoe het zit met de regeling en specificaties van een product, zodat je zeker weet dat je niets te maken hebt met grijze import. Zo loop je ook niet het risico dat je bedrijf illegale activiteiten voert.

Veelgestelde vragen

Wat is Grijze Import?

Grijze import is de term voor de internationale handel in producten, waarbij de producent geen toestemming heeft gegeven om deze in het betreffende land te verkopen. Alhoewel het wettelijk niet verboden is, kan de producent wel bepaalde maatregelen nemen.

Wat is de impact van Grijze Import op SEO?

Grijze import zou invloed op de SEO van jouw site kunnen hebben. Doordat je hierbij producten aanbiedt die hier niet verkrijgbaar zijn, zal dit als je het goed aanpakt, tot meer bezoekers op jouw site leiden. Let altijd op de risico’s die ermee gemoeid zijn. Anders kan het ook verkeerd uitpakken.

Voor wie hebben wij dit artikel over grijze import geschreven?

Het artikel over grijze import hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over grijze import in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals grijze import?

Wij schrijven over begrippen als grijze import om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

grijze import is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over grijze import in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals grijze import, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip grijze import in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van grijze import. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van grijze import op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende grijze import.

Het voorbeeld dat wij geven van grijze import , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over grijze import van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 15 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z