Grav

Een open-source CMS die veel flexibiliteit biedt, vind je in Grav. Dit platform wordt onderhouden door een team aan developers en gebruikers. Het is continu in beweging en blijft door deze basis altijd bij de tijd. Grav is een flat-file open-source software. Je kunt het downloaden op de site van Grav. 

Wat is Grav?

Alle code voor Grav is beschikbaar op GitHub. Dit is voor iedereen toegankelijk. Grav is een gratis CMS. CMS staat voor content management systeem. Het is een manier om je website te managen of de content van je bedrijf op je eigen site en andere kanalen. 

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Interface en features

Met de admin plug-in van Grav kom je in een gebruiksvriendelijke interface. Het doel van Grav en de interface is dat contentcreatie leuk en gemakkelijk gemaakt wordt. Grav onderscheidt zichzelf door de supportafdeling van Trilby Media die bij het platform is aangesloten. Het voordeel is dat deze mensen hebben geholpen bij het opzetten van Grav. 

Grav heeft allerlei features die het CMS flexibel en leuk maken. Bijvoorbeeld de ingebouwde Package Manager. Deze maakt het gemakkelijk om extensies en thema’s te vinden, installeren en updaten. Met de Stellar Performance feature wordt gezorgd voor een goede performance in het laden van content, ongeacht de hosting.

Grav _ Begrippenlijst

Impact op de SEO

Een CMS heeft niet direct invloed op de SEO. Wel draagt een goede CMS bij aan SEO. Dat is dus indirect. Een goede website met goede content levert natuurlijk bezoekers op. Hoe vaker je website bezocht wordt, hoe hoger je website in de zoekresultaten van zoekmachines eindigt. Zo heeft Grav indirect invloed op je SEO. Die invloed is duidelijk positief. Het is dus mogelijk Grav in te zetten om bij te dragen aan je SEO.

Ons advies

Het voordeel van Grav ten opzichte van andere content management systemen is dat het een voortdurende samenwerking is van ontwikkelaars en gebruikers. De software is erg toegankelijk. Dat zijn redenen om te kiezen voor Grav als CMS. Er zijn nog veel meer opties voor een CMS. De afweging zal persoonlijk zijn, er is niet simpelweg één beste optie voor een CMS. 

Veelgestelde vragen

Wat is Grav?

Grav is een open-source Content Management Systeem met enorm veel mogelijkheden. Het platform dat door verschillende ontwikkelaars wordt onderhouden, is continue in beweging. Je kunt er je website mee opzetten en onderhouden. De benodigde code voor Grav wordt gratis beschikbaar gesteld op GitHub.

Wat is de impact van Grav op SEO?

Indirect heeft Grav wel een zekere impact op SEO. Goede content trekt bezoekers aan. Veel bezoekers zorgen ervoor dat je een hogere ranking in de zoekresultaten krijgt.

Voor wie hebben wij dit artikel over grav geschreven?

Het artikel over grav hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over grav in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals grav?

Wij schrijven over begrippen als grav om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

grav is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over grav in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals grav, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip grav in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van grav. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van grav op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende grav.

Het voorbeeld dat wij geven van grav , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over grav van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 15 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z