GPO

Meer voordeel halen uit de inkoop van goederen? De toepassing van GPO is dan een van de opties die jij hebt. Wat is GPO precies en wat zijn de mogelijkheden hiermee? Hier leggen we het begrip aan je uit.

Wat is GPO?

GPO is een marketingterm en staat voor Group Purchasing Organisation. Dit wil zeggen dat er een samenwerking ontstaat tussen meerdere bedrijven om zo de aanschaf van een dienst of product extra te beïnvloeden. In Nederland staat GPO eerder bekend als inkoopvereniging of -organisatie.

GPO: de voordelen

Als een kleiner bedrijf oefen je mogelijk minder invloed uit op je omgeving. Een bedrijf lijkt groot voor de consument, maar is in de praktijk juist klein in vergelijking met andere bedrijven in dezelfde branche. GPO biedt de mogelijkheid voor kleinere bedrijven om samen te werken als het gaat om de inkoop van goederen. GPO is terug te vinden in sectoren als de gezondheidszorg, landbouw en toerisme.

Samenwerkingen binnen een GPO zorgen niet alleen voor lagere inkoopprijzen, maar ook voor een manier om te netwerken met bedrijven in dezelfde sector. Het inzetten van een GPO leidt dus niet alleen tot financiële voordelen.

onderscheidend vermogen

De impact van GPO op SEO

Een GPO heeft geen directe impact op de SEO van een website. Het inzetten van een GPO leidt mogelijk wel tot financiële voordelen, bijvoorbeeld dat de inkoop van producten goedkoper is. De financieel middelen die hierbij vrij komen zet je in voor andere zaken, zoals het verbeteren van de SEO.

Ons advies

Bedrijven in dezelfde branche hebben het voordeel om samen te werken door middel van een GPO. Maar in hoeverre is dit ook voor jouw bedrijf haalbaar?

We raden aan om je eerst te verdiepen in de mogelijkheden van een GPO. Dit komt niet in iedere sector voor of is niet in iedere sector even populair. Kijk naar de voordelen van een inkooporganisatie en besluit op basis hiervan of je hier aan mee wilt doen.

Veelgestelde vragen

Op welke manier kun je onze kennisbank inzetten voor je eigen website?

De kennisbank is gevuld met talloze begrippen en blogs die je gebruikt om de meest recente kennis op te doen omtrent SEO. Even vergeten wat gpo inhoudt? Geen nood! In de kennisbank vind je alle begrippen rondom zoekmachine optimalisatie van A tot Z. In de blogs leggen wij verschillende SEO concepten uit. Van "Algoritme" tot "Zoekwoordonderzoek", wij hebben er iets over geschreven.

Als website eigenaar is het aan jou de taak om continu op de hoogte zijn van de juiste kennis betreffende SEO. Gelukkig hebben wij de laatste updates voor je opgeschreven. 8 jaar waard aan kennis en expertise delen wij graag met anderen. Klik op "kennisbank" en verbreed je kennis omtrent zoekmachine optimalisatie.

Wat is zoekmachine optimalisatie (ook wel SEO) eigenlijk?

Zoekmachine optimalisatie omvat het beïnvloeden van de ranking (positie) van een website binnen de organische zoekresultaten in Google (of andere zoekmachines). Je beïnvloedt de positie in Google door website optimalisatie. Hoe hoger de ranking van een website op de zoekresultatenpagina, hoe meer traffic deze website genereert. Hoe meer organische bezoekers, hoe hoger de conversie.

Een website optimaliseren, hoe doe je dat? Er zijn 3 elementen van SEO. Content, techniek en linkbuilding. Ieder vlak optimaliseer je met SEO. Op deze manier verkrijg je de hoogst mogelijke positie in Google. Content is king, maar staat niet op zichzelf. Wanneer de content van hoge kwaliteit is, moeten de technische kant en linkbuilding net zo sterk zijn. Deze 3 componenten vullen elkaar naadloos aan. Lees meer over zoekmachine optimalisatie in onze kennisbank.

Voor wie hebben wij dit artikel over gpo geschreven?

Het artikel over gpo hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar of geïnteresseerde. Het artikel over gpo hebben wij op toegankelijke wijze geschreven. Zo maken wij SEO toegankelijk voor iedere ondernemer.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament voor een SEO traject. 

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Gebruik ons artikel over gpo in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals gpo?

Wij schrijven over begrippen als gpo om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie (SEO) te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van content, linkbuilding en de technische kant van SEO.

Gpo is een onderdeel van content, linkbuilding of techniek. Ieder van deze 3 componenten verbeter je met zoekmachine optimalisatie. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, níét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google. Google scant een website op honderden factoren. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over gpo en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

Hoe bespreken we het begrip gpo in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van gpo. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van gpo op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende gpo.

Het voorbeeld dat wij geven van gpo geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je het verwerkt in je SEO strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze kennis over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of besteed je het uit? In beide gevallen komt kennis over gpo van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-strategist, coach en liefhebber.

Over mij

Samenwerken met
een SEO specialist?

SEO specialist SEO specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO cursus volgen?

SEO cursus SEO cursus

Alle begrippen

3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z