Ghost

Een blog of website starten maar geen gebruik willen maken van WordPress? Een van de opties in dit geval is Ghost. Wat is Ghost en hoe interessant is het om te gebruiken? Dat lees je hier!

Wat is Ghost?

Ghost is een open source platform dat zich richt op professionele publicaties. De missie van Ghost is het creëren van de beste open source tools voor journalisten en schrijvers over de hele wereld om zo impact te hebben op de toekomst van online media. 

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Het ontstaan en gebruik van Ghost

Ghost ontstond in 2013 en is dan ook nog redelijk jong. Vandaag de dag stuurt dit platform al heel wat websites aan: van individuele bloggers die net starten tot grote teams van redacteuren en schrijvers die tot de grootste organisaties ter wereld behoren. Ghost is een premium platform dat gratis te downloaden en gebruiken is. 

Het is ook mogelijk om voor betaald hosting platform van Ghost te kiezen voor gebruikers met interesse in liveblogs. Met de betaalde versie van het platform ben je verzekerd van een volledig beheerde blog met automatische back-ups en updates, maar ook e-mailondersteuning.

Ghost _ Begrippenlijst

De impact van Schakel tekst compressie in op de SEO

Het gebruik van Ghost heeft mogelijk impact op de SEO van een website of pagina. Dit platform biedt de nodige ondersteuning aan een blog, maar er zijn zelf nog een aantal manieren waarop je de SEO van een blog optimaliseert. Onder andere de toepassing van tags en long tail zoekwoorden zorgen voor een verbetering in de SEO van een pagina op het internet en dit is met Ghost gemakkelijk door te voeren.

Ons advies

Ghost is een krachtig alternatief voor WordPress, niet alleen vanwege de vele mogelijkheden, maar ook vanwege het feit dat Ghost de SEO voor jou regelt. Je krijgt genoeg opties waarmee je je website optimaliseert. Ghost is nog relatief nieuw en we raden aan om te kijken in hoeverre dit interessanter is dan WordPress. WordPress is wellicht nu nog wat meer toegankelijk voor de beginner. 

Veelgestelde vragen

Wat is Ghost?

Ghost is een platform dat is gericht op professionele publicaties. Het is een volledig open source platform speciaal voor schrijvers, bloggers en journalisten en schrijvers. Je kunt kiezen voor de gratis of de betaalde versie. Bij de laatste heb je de beschikking over een beheerde blog inclusief ondersteuning van e-mailfaciliteiten.

Wat is de impact van Ghost op SEO?

Via het platform Ghost heb je de beschikking over een blog die op zich wel weer invloed op je SEO hebben. Het helpt je ook om SEO-vriendelijke zaken zoals long tail zoekwoorden in je blog te verwerken. Deze dragen dan weer bij aan een betere vindbaarheid en meer bezoekers.

Voor wie hebben wij dit artikel over ghost geschreven?

Het artikel over ghost hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over ghost in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals ghost?

Wij schrijven over begrippen als ghost om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

ghost is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over ghost in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals ghost, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip ghost in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van ghost. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van ghost op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende ghost.

Het voorbeeld dat wij geven van ghost , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over ghost van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 15 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z