Gerelateerde

Een van de manieren waarop je bezoekers langer op je website laat blijven en mogelijk ook sneller een aankoop laat doen, is door middel van gerelateerde artikelen. Wat zijn gerelateerde artikelen en wat is de invloed hiervan op de SEO? Hier leggen we het begrip aan je uit.

Wat is gerelateerde artikelen?

Gerelateerde content is content die goed aansluit bij de inhoud van een bepaald artikel: het gaat hierbij mogelijk om content, maar ook om een product of dienst. Gerelateerde artikelen bieden de mogelijkheid om de internet marketing te verbeteren.

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

De werking van gerelateerde artikelen in de praktijk

Er zijn steeds meer websites en webshops die gebruik maken van gerelateerde artikelen. Het plaatsen van gerelateerde artikelen draagt bij aan het verbeteren van de gebruikerservaring. Wat is de werking van gerelateerde artikelen in de praktijk? Coolblue is een voorbeeld van een webwinkel die gebruik maakt van gerelateerde artikelen. Wanneer je hier een product gaat aanschaffen, zie je onderaan de pagina extra producten genoemd die je mogelijk als aanvulling of alternatief kunt aanschaffen.

Gerelateerde artikelen komen ook in de vorm van pagina’s. Denk hierbij aan blogs of nieuwsmedia met onderaan een artikel andere interessante pagina’s met overlappende inhoud. Dit leidt tot meer traffic op een website.

Gerelateerde producten | Begrippenlijst

De impact van gerelateerde artikelen op SEO

De impact van gerelateerde artikelen op de SEO van je website is op verschillende manieren aanwezig. In de eerste plaats zorgen gerelateerde artikelen in de vorm van andere producten of diensten er mogelijk voor dat bezoekers sneller overgaan op het doen van een (grotere) aankoop. Gerelateerde artikelen in de vorm van pagina’s met de juiste keywords zorgen ervoor dat bezoekers langer op je website blijven, met als gevolg dat deze traffic ook bij Google niet ongemerkt voorbij gaat.

Ons advies

Het plaatsen van gerelateerde artikelen biedt zeker mogelijkheden voor jou als bedrijf. Google meet de traffic op websites en kijkt ook naar hoe lang gebruikers op jouw website zijn. We raden aan om gerelateerde artikelen in de vorm van content te plaatsen. Met het gebruik van de juiste keywords creëer je een betere SEO.

Plaats je producten als gerelateerde artikelen? Zorg er dan wel voor dat je de juiste keuzes maakt. Je maakt vergelijken voor een potentiële klant makkelijker maken, maar het zorgt mogelijk ook voor besluiteloosheid, met als gevolg dat de potentiële klant je site verlaat.

Veelgestelde vragen

Wat is Gerelateerde?

We spreken van gerelateerde content als deze op een goede manier aansluit bij de inhoud van een specifiek artikel. Het kan hierbij gaan om bepaalde content, maar uiteraard ook om diensten of producten. We zien dit dan ook veel terugkomen in de online marketing.

Wat is de impact van Gerelateerde op SEO?

Gerelateerde content heeft op diverse manieren een zekere impact op de SEO van jouw site. Het zorgt voor meer verkeer naar je site maar als je goede gerelateerde content hebt, zullen de bezoekers ook langer blijven. Hierdoor zullen ze ook eerder geneigd zijn om een aankoop te doen. Google beloont dit ook weer met een hogere ranking in de zoekresultaten. Het mes snijdt hierbij dus aan twee kanten.

Voor wie hebben wij dit artikel over gerelateerde geschreven?

Het artikel over gerelateerde hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over gerelateerde in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals gerelateerde?

Wij schrijven over begrippen als gerelateerde om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

gerelateerde is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over gerelateerde in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals gerelateerde, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip gerelateerde in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van gerelateerde. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van gerelateerde op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende gerelateerde.

Het voorbeeld dat wij geven van gerelateerde , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over gerelateerde van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 15 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z