Gerelateerde

Een van de manieren waarop je bezoekers langer op je website laat blijven en mogelijk ook sneller een aankoop laat doen, is door middel van gerelateerde artikelen. Wat zijn gerelateerde artikelen en wat is de invloed hiervan op de SEO? Hier leggen we het begrip aan je uit.

Wat is gerelateerde artikelen?

Gerelateerde content is content die goed aansluit bij de inhoud van een bepaald artikel: het gaat hierbij mogelijk om content, maar ook om een product of dienst. Gerelateerde artikelen bieden de mogelijkheid om de internet marketing te verbeteren.

De werking van gerelateerde artikelen in de praktijk

Er zijn steeds meer websites en webshops die gebruik maken van gerelateerde artikelen. Het plaatsen van gerelateerde artikelen draagt bij aan het verbeteren van de gebruikerservaring. Wat is de werking van gerelateerde artikelen in de praktijk? Coolblue is een voorbeeld van een webwinkel die gebruik maakt van gerelateerde artikelen. Wanneer je hier een product gaat aanschaffen, zie je onderaan de pagina extra producten genoemd die je mogelijk als aanvulling of alternatief kunt aanschaffen.

Gerelateerde artikelen komen ook in de vorm van pagina’s. Denk hierbij aan blogs of nieuwsmedia met onderaan een artikel andere interessante pagina’s met overlappende inhoud. Dit leidt tot meer traffic op een website.

Gerelateerde producten | Begrippenlijst

De impact van gerelateerde artikelen op SEO

De impact van gerelateerde artikelen op de SEO van je website is op verschillende manieren aanwezig. In de eerste plaats zorgen gerelateerde artikelen in de vorm van andere producten of diensten er mogelijk voor dat bezoekers sneller overgaan op het doen van een (grotere) aankoop. Gerelateerde artikelen in de vorm van pagina’s met de juiste keywords zorgen ervoor dat bezoekers langer op je website blijven, met als gevolg dat deze traffic ook bij Google niet ongemerkt voorbij gaat.

Ons advies

Het plaatsen van gerelateerde artikelen biedt zeker mogelijkheden voor jou als bedrijf. Google meet de traffic op websites en kijkt ook naar hoe lang gebruikers op jouw website zijn. We raden aan om gerelateerde artikelen in de vorm van content te plaatsen. Met het gebruik van de juiste keywords creëer je een betere SEO.

Plaats je producten als gerelateerde artikelen? Zorg er dan wel voor dat je de juiste keuzes maakt. Je maakt vergelijken voor een potentiële klant makkelijker maken, maar het zorgt mogelijk ook voor besluiteloosheid, met als gevolg dat de potentiële klant je site verlaat.

Veelgestelde vragen

Op welke manier kun je onze kennisbank inzetten voor je eigen website?

De kennisbank is gevuld met talloze begrippen en blogs die je gebruikt om de meest recente kennis op te doen omtrent SEO. Even vergeten wat gerelateerde inhoudt? Geen nood! In de kennisbank vind je alle begrippen rondom zoekmachine optimalisatie van A tot Z. In de blogs leggen wij verschillende SEO concepten uit. Van "Algoritme" tot "Zoekwoordonderzoek", wij hebben er iets over geschreven.

Als website eigenaar is het aan jou de taak om continu op de hoogte zijn van de juiste kennis betreffende SEO. Gelukkig hebben wij de laatste updates voor je opgeschreven. 8 jaar waard aan kennis en expertise delen wij graag met anderen. Klik op "kennisbank" en verbreed je kennis omtrent zoekmachine optimalisatie.

Wat is zoekmachine optimalisatie (ook wel SEO) eigenlijk?

Zoekmachine optimalisatie omvat het beïnvloeden van de ranking (positie) van een website binnen de organische zoekresultaten in Google (of andere zoekmachines). Je beïnvloedt de positie in Google door website optimalisatie. Hoe hoger de ranking van een website op de zoekresultatenpagina, hoe meer traffic deze website genereert. Hoe meer organische bezoekers, hoe hoger de conversie.

Een website optimaliseren, hoe doe je dat? Er zijn 3 elementen van SEO. Content, techniek en linkbuilding. Ieder vlak optimaliseer je met SEO. Op deze manier verkrijg je de hoogst mogelijke positie in Google. Content is king, maar staat niet op zichzelf. Wanneer de content van hoge kwaliteit is, moeten de technische kant en linkbuilding net zo sterk zijn. Deze 3 componenten vullen elkaar naadloos aan. Lees meer over zoekmachine optimalisatie in onze kennisbank.

Voor wie hebben wij dit artikel over gerelateerde geschreven?

Het artikel over gerelateerde hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar of geïnteresseerde. Het artikel over gerelateerde hebben wij op toegankelijke wijze geschreven. Zo maken wij SEO toegankelijk voor iedere ondernemer.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament voor een SEO traject. 

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Gebruik ons artikel over gerelateerde in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals gerelateerde?

Wij schrijven over begrippen als gerelateerde om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie (SEO) te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van content, linkbuilding en de technische kant van SEO.

Gerelateerde is een onderdeel van content, linkbuilding of techniek. Ieder van deze 3 componenten verbeter je met zoekmachine optimalisatie. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, níét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google. Google scant een website op honderden factoren. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over gerelateerde en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

Hoe bespreken we het begrip gerelateerde in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van gerelateerde. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van gerelateerde op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende gerelateerde.

Het voorbeeld dat wij geven van gerelateerde geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je het verwerkt in je SEO strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze kennis over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of besteed je het uit? In beide gevallen komt kennis over gerelateerde van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-strategist, coach en liefhebber.

Over mij

Samenwerken met
een SEO specialist?

SEO specialist SEO specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO cursus volgen?

SEO cursus SEO cursus

Alle begrippen

3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z