FYI

FYI is de afkorting van For Your Information, wat Engels is voor ‘ter informatie’. Je vindt deze afkorting vaak in (e-mail) berichten, om duidelijk te maken dat de lezer geen verdere actie hoeft te ondernemen. De lezer kan het bericht dus voor kennisgeving aannemen. Hij is op de hoogte gesteld van een onderwerp dat hem zijdelings aangaat.

Wat is FYI?

For Your Information, oftewel FYI is een Engelse afkorting en betekent ‘ter informatie’. Je kunt deze term gebruiken om aan de ontvanger van een email- of chatbericht duidelijk te maken dat hij niet direct in actie hoeft te komen. Deze afkorting vind je met name in informele correspondentie.

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Wanneer FYI gebruiken?

Je kunt deze term toevoegen aan een mailing waarin je de lezer algemene informatie geeft. Je kunt deze afkorting bijvoorbeeld gebruiken als je een melding wil maken zoals: ‘FYI, morgen is onze website in onderhoud’.

Hoewel de term uit het Engels afkomstig is, zie je hem steeds vaker in een Nederlandse of anderstalige context terugkomen. Dit gebeurt overigens met vele Engelse afkortingen. Denk maar aan de uitdrukking ‘LOL’, wat ‘Laughing Out Loud’ betekent. Opvallend is dat je de term FYI in het Nederlands als ‘ter informatie’ vrijwel nooit afgekort ziet.

FYI _ Begrippenlijst

FYI en marketing

Hoewel je op internet veel Engelse afkortingen tegenkomt, moet je er op je Nederlandstalige website toch opletten dat je er niet te veel gebruik van maakt. Zeker als jouw bezoekers en potentiële klanten vrij formeel zijn, doe je er goed aan om je taalgebruik af te stemmen op je doelgroep. FYI en andere afkortingen zie je meestal in informele correspondentie. Stuur je een informele mailing om je relatiebestand ergens over te informeren, dan kun je deze term wel gebruiken.

Ons advies

Denk goed na voordat je de afkorting voor For Your Information en andere afkortingen voor Engelse uitdrukkingen gebruikt in mailings en op je site. Is jouw doelgroep op de hoogte van de betekenis van de afkortingen? Het laatste wat je wil is dat een bezoeker van je site geen idee heeft wat je bedoelt. Ook gebruik je de afkorting liever niet in een formele setting. Zeker als je correspondeert in het Nederlands, kun je Engelse afkortingen beter vermijden.

Veelgestelde vragen

Wat is FYI?

Het woord FYI is een afkorting voor: For your information. De betekenis wordt ook vertaald naar ter informatie. Je mag deze term gebruiken om de ontvanger van een email of chatbericht duidelijkheid te geven dat die niet in actie hoeft te komen. De afkorting is te vinden in informele correspondentie.

Wat is de impact van Fyi op SEO?

Maak je gebruik van een Nederlandse website dan kun je Engelse afkortingen beter vermijden en deze niet te gebruiken. Je kan het taalgebruik beter afstemmen op de doelgroep die op je website komt. Stuur je een informele mailing om een relatiebestand te informeren dan mag je deze term fyi gebruiken.

Voor wie hebben wij dit artikel over fyi geschreven?

Het artikel over fyi hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over fyi in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals fyi?

Wij schrijven over begrippen als fyi om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

fyi is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over fyi in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals fyi, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip fyi in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van fyi. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van fyi op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende fyi.

Het voorbeeld dat wij geven van fyi , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over fyi van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 15 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z