Fun shopping

Fun shopping betekent letterlijk ‘leuk winkelen’. We bedoelen hiermee dat je voor je plezier gaat winkelen. Ook al ben je niet op zoek naar iets speciaals, je vindt het gewoon leuk om in verschillende winkels te kijken en verrassende artikelen te zien en te kopen. Het is vooral een sociale aangelegenheid.

Wat is Fun Shopping?

Met Fun shopping bedoelen we winkelen als vermaak. Veel mensen zien een dagje shoppen als een echt uitje. Ze genieten ervan nieuwe zaakjes te ontdekken en aparte producten te vinden. Je gaat naar de stad zonder een specifiek aankoop doel, maar het kan best dat je met een volledige garderobe, talloze accessoires en cadeau-artikelen thuis komt.

Hoewel de detailhandel heeft te lijden onder het steeds groeiende aantal webshops, blijft funshopping een activiteit waarin ze zich kan onderscheiden van de online winkels. Terwijl we online met name winkelen met een bepaald doel, zien we het shoppen in een fysieke winkel als een leuk tijdverdrijf. Winkels kunnen hierop inspelen door de klant in hun winkel te verrassen. Je ziet daarom dat kleine niche-zaakjes met een bijzonder assortiment het juist erg goed doen. Ook de grotere winkels die iets extra’s bieden zoals een kledingzaak met een gezellig intern barretje zijn aantrekkelijk voor de funshopper.

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Mensen die op internet aankopen doen, doen dat meestal vanwege het gemak. Ze hoeven immers niet de deur uit voor hun aankoop. Funshoppen is dan ook niet echt een online activiteit. Toch kunnen ook webshops het winkelen leuk maken. Zo kunnen ze bijvoorbeeld zorgen voor speciale aanbiedingen voor vaste klanten of juist nieuwe klanten. Ook het zorgen voor iets extra’s in je webshop kan ervoor zorgen dat je klanten nog meer van het online-winkelen genieten.

Fun Shopping _ Begrippenlijst

Ons advies

Funshopping is een activiteit die met name gerelateerd is aan fysieke winkels. Als retailer is het slim om in te spelen op de shopbeleving. Zorg je ervoor dat jouw winkel iets extra’s toevoegt aan het dagje uit van de funshopper. Je kunt hierbij denken aan het laten proeven van een deel van het assortiment als je een delicatessenwinkel hebt. Of je kunt aanbieden om iemand op te maken als je make-up en schoonheidsartikelen verkoopt.

Veelgestelde vragen

Wat is Fun Shopping?

Fun shopping is een term voor het winkelen voor de lol. Veel mensen gaan graag een dagje uit om lekker in de winkels te neuzen zonder een echt aankoopdoel. Het kan echter wel zo zijn dat ze met een tas met spullen thuiskomen.

Wat is de impact van Fun Shopping op SEO?

Funshopping heeft niet zo direct impact op SEO. Het heeft meer met fysieke winkels te maken. Voor de winkeliers is het slim om de winkel aantrekkelijk te maken voor funshoppers, zodat deze eerder tot aankoop overgaan.

Voor wie hebben wij dit artikel over fun shopping geschreven?

Het artikel over fun shopping hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over fun shopping in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals fun shopping?

Wij schrijven over begrippen als fun shopping om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

fun shopping is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over fun shopping in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals fun shopping, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip fun shopping in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van fun shopping. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van fun shopping op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende fun shopping.

Het voorbeeld dat wij geven van fun shopping , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over fun shopping van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 15 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z