Free publicity

Je bent als bedrijf veel geld kwijt aan een goede marketingcampagne voor het creëren van meer bekendheid. Het is dan ook wel zo prettig wanneer er sprake is van free publicity. Wat is free publicity en hoe slim is het om hier gebruik van te maken? We geven je hier antwoord op deze vragen. 

Wat is free publicity?

Free publicity is een Engelse term die letterlijk gratis publiciteit betekent. Het is een vorm van aandacht en bekendheid waar een bedrijf niet voor betaalt. De free publicity komt bijvoorbeeld van trouwe klanten. 

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Dit valt onder free publicity

Het onder de aandacht brengen van een bedrijf, een product of een dienst is niet gratis. Sterker nog, hier komen vaak hoge kosten bij kijken; kosten die je uiteindelijk wel helpen om je doel te bereiken. Toch is het zomaar mogelijk dat er sprake is van free publicity waar je optimaal gebruik van maakt. 

Onder free publicity verstaan we onder andere de promotie van een merk of product door trouwe klanten. Het is goed mogelijk om dit te gebruiken in een marketing campagne, omdat je hiermee alles uit je marketingbudget haalt. Er zit wel meer risico verbonden aan free publicity, omdat het niet altijd te controleren is en mogelijk schade toebrengt aan een imago.

Free Publicity _ Begrippenlijst

De impact van free publicity op SEO

Free publicity heeft zeker impact op de SEO van een website of pagina, mits dit goed uitpakt. Gratis publiciteit hoeft niet altijd positief te zijn, het heeft mogelijk ook een negatieve lading. Hiermee loop je het risico dat een imago juist schade oploopt, maar het is ook mogelijk dat dit juist goed afloopt. Met free publicity creëer je vaak meer bekendheid; dit zorgt wellicht voor meer verkeer op je website en ook meer conversie. Dit zorgt voor goede SEO. 

Ons advies

We raden aan om op een goede manier gebruik te maken van free publicity. Het biedt zeker mogelijkheden voor gratis promotie, maar het is niet altijd de juiste manier om publiciteit te krijgen, zeker wanneer dit negatief is. Free publicity gebruiken is een slimme manier om alles uit het budget voor marketing te halen en is daardoor zeker een manier om iets (opnieuw) relevant te maken. 

Veelgestelde vragen

Wat is Free Publicity?

Free publicity is betekent in het Nederlands letterlijk ‘gratis publiciteit’. Hierbij wordt jouw bedrijf of product dus gratis gepromoot. Veelal gebeurt dit door tevreden en trouwe klanten.

Wat is de impact van Free Publicity op SEO?

Free publicity kan zeker impact op jouw SEO hebben. In het gunstige geval is die van positieve aard, waardoor er meer bezoekers naar je site komen. Het kan natuurlijk ook negatieve publiciteit zijn. Houd dit goed in de gaten want daardoor kan het aantal bezoekers juist afnemen.

Voor wie hebben wij dit artikel over free publicity geschreven?

Het artikel over free publicity hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over free publicity in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals free publicity?

Wij schrijven over begrippen als free publicity om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

free publicity is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over free publicity in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals free publicity, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip free publicity in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van free publicity. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van free publicity op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende free publicity.

Het voorbeeld dat wij geven van free publicity , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over free publicity van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 15 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z