Foursquare

Door de jaren heen zijn er heel wat applicaties ontwikkeld met een handige toepassing in marketing. Een voorbeeld hiervan is foursquare. Wat is foursquare en op welke manier is dit toepasbaar? Hier leggen we het begrip graag aan je uit.

Wat is foursquare?

Foursquare is een term om een gebouw aan te duiden met een vierkante vorm. Het is een idee van Foursquare Labs, een technologiebedrijf dat een eigen stadsgids introduceerde in 2009. Foursquare is een verdienmodel dat is gericht op het verkrijgen van gebruikersdata. Dit verkopen ze aan bedrijven.

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Foursquare apps: City Guide en Swarm

Foursquare kwam in 2009 met een City Guide. Dit is een zoekmachine met de focus op lokale zoekresultaten met een social media element. Hiermee is het voor gebruikers interessant om interessante locaties te delen. In 2014 volgde een aanvullende app: Swarm. Hiermee was het voor gebruikers mogelijk om een dagboek bij te houden op basis van locaties.

Gebruikers laten zien waar ze zijn op welk moment: deze informatie delen zij vervolgens met vrienden. City Guide en Swarm functioneren los van elkaar: toch is het mogelijk om de content verder te personaliseren wanneer beide apps in gebruik zijn.

Foursquare _ Begrippenlijst

De impact van Foursquare op SEO

Foursquare heeft geen directe impact op de SEO van een website of pagina. Het is voor bedrijven wel een manier om data te ontvangen over gebruikers van de app, zodat het mogelijk is hier vervolgens op in te spelen. Deze informatie is mogelijk interessant om meer te weten te komen over gebruikers en hun interesses.

Ons advies

Het gebruik van Foursquare is mogelijk interessant voor het verkrijgen van informatie over gebruikers. We raden aan om te ontdekken of dit ook voor jouw bedrijf interessant is. Dit is te achterhalen met het inschakelen van een marketing bureau: zij informeren je over de mogelijkheden en de kansen die Foursquare mogelijk biedt.

Veelgestelde vragen

Wat is een Foursquare?

Foursquare is een platform voor mobiel gebruik waarop je overal ter wereld kunt inloggen om jouw locatie en eventuele tips daarover met alle gebruikers te delen. Er zit ook een spelactiviteit aan gekoppeld. Hiermee kan je dan punten verdienen. Jouw activiteiten kun je ook weer via sociale media delen.

Wat is de impact van Foursquare op SEO?

Het kan voor interessant zij voor bedrijven om via zakelijke accounts de mogelijkheden van Foursquare uit te nutten. Op deze manier kunnen zij hun bedrijf meer bekend geven een aan klantenbinding doen door bijzonder acties of kortingen bijvoorbeeld. Dit zal dan weer indirect weer een positieve invloed op de SEO hebben.

Voor wie hebben wij dit artikel over foursquare geschreven?

Het artikel over foursquare hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over foursquare in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals foursquare?

Wij schrijven over begrippen als foursquare om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

foursquare is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over foursquare in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals foursquare, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip foursquare in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van foursquare. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van foursquare op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende foursquare.

Het voorbeeld dat wij geven van foursquare , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over foursquare van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 15 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z