Foursquare

Door de jaren heen zijn er heel wat applicaties ontwikkeld met een handige toepassing in marketing. Een voorbeeld hiervan is foursquare. Wat is foursquare en op welke manier is dit toepasbaar? Hier leggen we het begrip graag aan je uit.

Wat is foursquare?

Foursquare is een term om een gebouw aan te duiden met een vierkante vorm. Het is een idee van Foursquare Labs, een technologiebedrijf dat een eigen stadsgids introduceerde in 2009. Foursquare is een verdienmodel dat is gericht op het verkrijgen van gebruikersdata. Dit verkopen ze aan bedrijven.

Foursquare apps: City Guide en Swarm

Foursquare kwam in 2009 met een City Guide. Dit is een zoekmachine met de focus op lokale zoekresultaten met een social media element. Hiermee is het voor gebruikers interessant om interessante locaties te delen. In 2014 volgde een aanvullende app: Swarm. Hiermee was het voor gebruikers mogelijk om een dagboek bij te houden op basis van locaties.

Gebruikers laten zien waar ze zijn op welk moment: deze informatie delen zij vervolgens met vrienden. City Guide en Swarm functioneren los van elkaar: toch is het mogelijk om de content verder te personaliseren wanneer beide apps in gebruik zijn.

Foursquare _ Begrippenlijst

De impact van Foursquare op SEO

Foursquare heeft geen directe impact op de SEO van een website of pagina. Het is voor bedrijven wel een manier om data te ontvangen over gebruikers van de app, zodat het mogelijk is hier vervolgens op in te spelen. Deze informatie is mogelijk interessant om meer te weten te komen over gebruikers en hun interesses.

Ons advies

Het gebruik van Foursquare is mogelijk interessant voor het verkrijgen van informatie over gebruikers. We raden aan om te ontdekken of dit ook voor jouw bedrijf interessant is. Dit is te achterhalen met het inschakelen van een marketing bureau: zij informeren je over de mogelijkheden en de kansen die Foursquare mogelijk biedt.

Veelgestelde vragen

Op welke manier kun je onze kennisbank inzetten voor je eigen website?

De kennisbank is gevuld met talloze begrippen en blogs die je gebruikt om de meest recente kennis op te doen omtrent SEO. Even vergeten wat foursquare inhoudt? Geen nood! In de kennisbank vind je alle begrippen rondom zoekmachine optimalisatie van A tot Z. In de blogs leggen wij verschillende SEO concepten uit. Van "Algoritme" tot "Zoekwoordonderzoek", wij hebben er iets over geschreven.

Als website eigenaar is het aan jou de taak om continu op de hoogte zijn van de juiste kennis betreffende SEO. Gelukkig hebben wij de laatste updates voor je opgeschreven. 8 jaar waard aan kennis en expertise delen wij graag met anderen. Klik op "kennisbank" en verbreed je kennis omtrent zoekmachine optimalisatie.

Wat is zoekmachine optimalisatie (ook wel SEO) eigenlijk?

Zoekmachine optimalisatie omvat het beïnvloeden van de ranking (positie) van een website binnen de organische zoekresultaten in Google (of andere zoekmachines). Je beïnvloedt de positie in Google door website optimalisatie. Hoe hoger de ranking van een website op de zoekresultatenpagina, hoe meer traffic deze website genereert. Hoe meer organische bezoekers, hoe hoger de conversie.

Een website optimaliseren, hoe doe je dat? Er zijn 3 elementen van SEO. Content, techniek en linkbuilding. Ieder vlak optimaliseer je met SEO. Op deze manier verkrijg je de hoogst mogelijke positie in Google. Content is king, maar staat niet op zichzelf. Wanneer de content van hoge kwaliteit is, moeten de technische kant en linkbuilding net zo sterk zijn. Deze 3 componenten vullen elkaar naadloos aan. Lees meer over zoekmachine optimalisatie in onze kennisbank.

Voor wie hebben wij dit artikel over foursquare geschreven?

Het artikel over foursquare hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar of geïnteresseerde. Het artikel over foursquare hebben wij op toegankelijke wijze geschreven. Zo maken wij SEO toegankelijk voor iedere ondernemer.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament voor een SEO traject. 

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Gebruik ons artikel over foursquare in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals foursquare?

Wij schrijven over begrippen als foursquare om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie (SEO) te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van content, linkbuilding en de technische kant van SEO.

Foursquare is een onderdeel van content, linkbuilding of techniek. Ieder van deze 3 componenten verbeter je met zoekmachine optimalisatie. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, níét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google. Google scant een website op honderden factoren. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over foursquare en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

Hoe bespreken we het begrip foursquare in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van foursquare. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van foursquare op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende foursquare.

Het voorbeeld dat wij geven van foursquare geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je het verwerkt in je SEO strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze kennis over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of besteed je het uit? In beide gevallen komt kennis over foursquare van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-strategist, coach en liefhebber.

Over mij

Samenwerken met
een SEO specialist?

SEO specialist SEO specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO cursus volgen?

SEO cursus SEO cursus

Alle begrippen

3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z