Forums

Hebben klanten een vraag over een product of dienst? Met het bestaan van forums is de kans groot dat deze vraag al beantwoord is en bovenaan in Google staat. Wat zijn forums en hoe haal je hier als bedrijf voordeel uit? Het antwoord vind je op deze pagina.

Wat zijn forums?

Forums zijn websites waar mensen berichten plaatsen, meningen en ervaringen delen. Er zijn verschillende soorten forums. De een richt zich op het bieden van informatie en de ander richt zich op vermaak en tijdverdrijf. 

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

De voordelen van een forum

Op een forum is het mogelijk om berichten te plaatsen, vragen te stellen en te communiceren over bepaalde zaken. Het is voor gebruikers mogelijk om gratis service te ontvangen en informatie te vergaren. Daarnaast veranderen succesvolle forums na verloop van tijd vaak in een community. 

Forums zijn dan ook een waardevolle toevoeging binnen internet marketing. Het geeft bedrijven mogelijk een goede naamsbekendheid. Met een goed en kwalitatief forum zijn er zeker veel mogelijkheden.

Forums _ Begrippenlijst

De impact van forums op SEO

Forums hebben zeker een impact op de SEO van een website of pagina. Er is bij forums vaak sprake van links naar goede content. Dit heeft mogelijk een gunstig effect op de ranking in een zoekmachine. Is er een vraag naar een product of dienst, dan is de kans groot dat een klant terecht komt op een forum waar deze vraag al eens beantwoord is. Het antwoord staat vaak ook hoog in Google

Ons advies

We raden aan om een forum te bieden voor klanten: hiermee heb je de mogelijkheid een community op te bouwen waar klanten zich aan een merk gaan binden. Dit is niet alleen positief voor het merkimago, maar ook voor de SEO. Verder is het belangrijk om de forums te laten beheren, zodat deze ongewenste berichten snel verwijderd voordat het een merk of product schade toebrengt.

Veelgestelde vragen

Wat zijn Forums?

Forums zijn speciale websites die dusdanig zijn ingericht dat mensen er berichten kunnen plaatsen, ervaringen kunnen delen of hun mening kunnen geven. Er zijn diverse varianten. Zo heb je forums met een hoge fun-factor maar ook heel informatieve forums.

Wat is de impact van Forums op SEO?

Forums hebben absoluut een bepaalde invloed op SEO. Het geeft je de mogelijkheid om interactie met je klanten te hebben. Vaak levert het kwalitatief goede links en content op. Dit wordt door Google weer beloond met een hogere ranking in de zoekresultaten.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 1 juli 2022. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven (in Nederland en het buitenland) die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

< 2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z