Foot in the door techniek

Als bedrijf is het logisch dat je jouw marketingdoelen wilt bereiken. In dit geval zijn er meerdere opties mogelijk. Een van de veel gebruikte technieken is de foot in the door techniek. Wat houdt deze techniek precies in en wat is de impact hiervan op de SEO van een website of pagina? We leggen het hier graag aan je uit!

Wat is foot in the door techniek?

Foot in the door techniek is een methode die zijn toepassing kent in de marketing. Er is sprake van een kleiner verzoek om zo een groter doel te bereiken. Deze techniek heeft hetzelfde uitgangspunt als de klassiek de deur-tot-deur verkoop, maar is iets subtieler. Toont een bewoner geen interesse? Dan steekt de verkoper de voet tussen de deur om te voorkomen dat de bewoner deze dicht slaat. Bij de foot in the door techniek is er vaak sprake van een gevoel van vrije wil om zo de deelname te vergroten. 

Moderne versie van foot in the door

Deze methode van overreding kent verschillende varianten. Onder andere upselling is hier een voorbeeld van. Bij upselling overtuigt een bedrijf de klant om een uitgebreide of verbeterde versie van een bepaald product aan te schaffen. Denk hierbij aan een website als Coolblue. Bij het kopen van een laptop krijg je op de pagina zelf tal van extra accessoires aangeboden zoals een laptoptas, een externe muis of een nieuwere versie van deze laptop om jou als klant een grotere aankoop te laten doen. 

Foot in the door techniek _ Begrippenlijst

De impact van foot in the door techniek op SEO

De foot in the door techniek heeft indirect impact op de SEO van een website of pagina. Zo is het goed mogelijk dat deze techniek het aantal conversies vergroot en dit is gunstig voor de SEO van een website. Met onder andere upselling is het ook mogelijk om andere vormen van conversie te bereiken, zoals het aanmelden voor een nieuwsbrief of het downloaden van een e-book. Dit is een eerste stap naar het creëren van een betalende klant.

Ons advies

De foot in the door techniek is mogelijk zeer effectief voor jouw bedrijf. Het is wel belangrijk om hierbij de juiste strategie aan te houden, zodat je hier ook daadwerkelijk voordeel uit behaalt. 

We raden aan om je te verdiepen in de mogelijkheden van deze techniek. Spreek hierover met een SEO specialist: deze techniek kent vele varianten en gezamenlijk kies je de beste optie voor jouw bedrijf, zodat je hier optimale resultaten uit gaat behalen. 

Veelgestelde vragen

Op welke manier kun je onze kennisbank inzetten voor je eigen website?

De kennisbank is gevuld met talloze begrippen en blogs die je gebruikt om de meest recente kennis op te doen omtrent SEO. Even vergeten wat foot in the door techniek inhoudt? Geen nood! In de kennisbank vind je alle begrippen rondom zoekmachine optimalisatie van A tot Z. In de blogs leggen wij verschillende SEO concepten uit. Van "Algoritme" tot "Zoekwoordonderzoek", wij hebben er iets over geschreven.

Als website eigenaar is het aan jou de taak om continu op de hoogte zijn van de juiste kennis betreffende SEO. Gelukkig hebben wij de laatste updates voor je opgeschreven. 8 jaar waard aan kennis en expertise delen wij graag met anderen. Klik op "kennisbank" en verbreed je kennis omtrent zoekmachine optimalisatie.

Wat is zoekmachine optimalisatie (ook wel SEO) eigenlijk?

Zoekmachine optimalisatie omvat het beïnvloeden van de ranking (positie) van een website binnen de organische zoekresultaten in Google (of andere zoekmachines). Je beïnvloedt de positie in Google door website optimalisatie. Hoe hoger de ranking van een website op de zoekresultatenpagina, hoe meer traffic deze website genereert. Hoe meer organische bezoekers, hoe hoger de conversie.

Een website optimaliseren, hoe doe je dat? Er zijn 3 elementen van SEO. Content, techniek en linkbuilding. Ieder vlak optimaliseer je met SEO. Op deze manier verkrijg je de hoogst mogelijke positie in Google. Content is king, maar staat niet op zichzelf. Wanneer de content van hoge kwaliteit is, moeten de technische kant en linkbuilding net zo sterk zijn. Deze 3 componenten vullen elkaar naadloos aan. Lees meer over zoekmachine optimalisatie in onze kennisbank.

Voor wie hebben wij dit artikel over foot in the door techniek geschreven?

Het artikel over foot in the door techniek hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar of geïnteresseerde. Het artikel over foot in the door techniek hebben wij op toegankelijke wijze geschreven. Zo maken wij SEO toegankelijk voor iedere ondernemer.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament voor een SEO traject. 

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Gebruik ons artikel over foot in the door techniek in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals foot in the door techniek?

Wij schrijven over begrippen als foot in the door techniek om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie (SEO) te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van content, linkbuilding en de technische kant van SEO.

Foot in the door techniek is een onderdeel van content, linkbuilding of techniek. Ieder van deze 3 componenten verbeter je met zoekmachine optimalisatie. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, níét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google. Google scant een website op honderden factoren. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over foot in the door techniek en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

Hoe bespreken we het begrip foot in the door techniek in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van foot in the door techniek. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van foot in the door techniek op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende foot in the door techniek.

Het voorbeeld dat wij geven van foot in the door techniek geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je het verwerkt in je SEO strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze kennis over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of besteed je het uit? In beide gevallen komt kennis over foot in the door techniek van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-strategist, coach en liefhebber.

Over mij

Samenwerken met
een SEO specialist?

SEO specialist SEO specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO cursus volgen?

SEO cursus SEO cursus

Alle begrippen

3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z