Foot in the door techniek

Als bedrijf is het logisch dat je jouw marketingdoelen wilt bereiken. In dit geval zijn er meerdere opties mogelijk. Een van de veel gebruikte technieken is de foot in the door techniek. Wat houdt deze techniek precies in en wat is de impact hiervan op de SEO van een website of pagina? We leggen het hier graag aan je uit!

Wat is foot in the door techniek?

Foot in the door techniek is een methode die zijn toepassing kent in de marketing. Er is sprake van een kleiner verzoek om zo een groter doel te bereiken. Deze techniek heeft hetzelfde uitgangspunt als de klassiek de deur-tot-deur verkoop, maar is iets subtieler. Toont een bewoner geen interesse? Dan steekt de verkoper de voet tussen de deur om te voorkomen dat de bewoner deze dicht slaat. Bij de foot in the door techniek is er vaak sprake van een gevoel van vrije wil om zo de deelname te vergroten. 

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Moderne versie van foot in the door

Deze methode van overreding kent verschillende varianten. Onder andere upselling is hier een voorbeeld van. Bij upselling overtuigt een bedrijf de klant om een uitgebreide of verbeterde versie van een bepaald product aan te schaffen. Denk hierbij aan een website als Coolblue. Bij het kopen van een laptop krijg je op de pagina zelf tal van extra accessoires aangeboden zoals een laptoptas, een externe muis of een nieuwere versie van deze laptop om jou als klant een grotere aankoop te laten doen. 

Foot in the door techniek _ Begrippenlijst

De impact van foot in the door techniek op SEO

De foot in the door techniek heeft indirect impact op de SEO van een website of pagina. Zo is het goed mogelijk dat deze techniek het aantal conversies vergroot en dit is gunstig voor de SEO van een website. Met onder andere upselling is het ook mogelijk om andere vormen van conversie te bereiken, zoals het aanmelden voor een nieuwsbrief of het downloaden van een e-book. Dit is een eerste stap naar het creëren van een betalende klant.

Ons advies

De foot in the door techniek is mogelijk zeer effectief voor jouw bedrijf. Het is wel belangrijk om hierbij de juiste strategie aan te houden, zodat je hier ook daadwerkelijk voordeel uit behaalt. 

We raden aan om je te verdiepen in de mogelijkheden van deze techniek. Spreek hierover met een SEO specialist: deze techniek kent vele varianten en gezamenlijk kies je de beste optie voor jouw bedrijf, zodat je hier optimale resultaten uit gaat behalen. 

Veelgestelde vragen

Wat is de Foot In The Door Techniek?

Foot in the door techniek is een marketingmethode die je kunt vergelijken met de aloude bekende voet-tussen-de-deur die bij huis-aan-huis verkoop vaak werd toegepast. Hierbij doe je kleiner verzoek aan de consument om uiteindelijk een veel grotere doelstelling te behalen. Hierbij geef je wel een bepaald gevoel van vrijwillige deelname, waardoor de kans op succes wordt vergroot.

Wat is de impact van Foot In The Door Techniek op SEO?

Indirect kan deze techniek wel een bepaalde impact op SEO hebben. Als de actie succesvol verloopt, kan dit een gunstig effect op de SEO van een site hebben. Het is in ieder geval een methode om jouw bedrijf en jouw website onder de aandacht te brengen. Je moet dit dan wel op de juiste wijze doen. Anders kan het nadelig werken.

Voor wie hebben wij dit artikel over foot in the door techniek geschreven?

Het artikel over foot in the door techniek hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over foot in the door techniek in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals foot in the door techniek?

Wij schrijven over begrippen als foot in the door techniek om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

foot in the door techniek is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over foot in the door techniek in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals foot in the door techniek, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip foot in the door techniek in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van foot in the door techniek. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van foot in the door techniek op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende foot in the door techniek.

Het voorbeeld dat wij geven van foot in the door techniek , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over foot in the door techniek van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 15 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z