FOMO

Een product creëren met een beperkte oplage, een unieke aanbieding op een website zetten die slechts een dag duurt: het zijn allemaal manieren om FOMO te integreren in marketing. Wat is FOMO en hoe gebruik je dit optimaal binnen marketing? Dat leggen we graag aan je uit!

Wat is FOMO?

FOMO is een afkorting met de betekenis Fear Of Missing Out. Het is een sociale angst om niet aanwezig te zijn bij plezierige situaties. Ben je ergens niet bij? Dan mis je mogelijk een mooie ervaring. Ook binnen marketing is het mogelijk om FOMO te gebruiken.

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Zo gebruik je FOMO binnen marketing

Met de komst van internet is de term FOMO erg gegroeid: het is inmiddels een slimme marketingtool. Op welke manieren is het mogelijk om de angst iets te missen op te roepen bij een consument?

Het is onder andere mogelijk om een tijdelijke promotie te starten op de website: de kans is groot dat mensen dit niet willen missen en sneller overgaan op conversie. Ook meldingen op webshops als ‘nog maar (..) stuks op voorraad’ of ‘Deze aanbieding loopt over (…) dagen af’ zijn manieren om FOMO te gebruiken om een klant sneller over te laten gaan op actie.

FOMO _ Begrippenlijst

De impact van FOMO op SEO

Het is zeker denkbaar dat FOMO invloed heeft op de SEO van een website of pagina. In veel gevallen is het wel belangrijk om al een redelijk grote bekendheid te hebben, omdat een actie op deze manier beter zichtbaar is. Anderzijds zorgt een dergelijke marketing actie ook voor meer bekendheid en speelt goede SEO een belangrijke rol. FOMO is een slimme manier om zichtbaarheid en bekendheid te creëren.

Ons advies

The Fear Of Missing Out is veelal op social media aanwezig: het idee dat je kunt blijven scrollen op Instagram en Facebook zorgt ervoor dat je meer tijd doorbrengt op een app om niets te missen.

We raden aan om gebruik te maken van FOMO. De sociale angst iets te missen is vandaag de dag sterk aanwezig bij gebruikers van social media. Het is dan ook een slimme manier om hierop in te spelen en dit onderdeel te maken van je marketingstrategie.

Veelgestelde vragen

Wat is FOMO?

De afkorting FOMO staat voor Fear Of Missing Out. Het betekent dat je een sociale angst hebt om niet bij plezierige activiteiten aanwezig te zijn. En als je ergens niet bij bent, bestaat de mogelijkheid dat je een leuke ervaring mist. Je kunt hier ook in de marketing dankbaar gebruik van maken.

Wat is de impact van FOMO op SEO?

FOMO kan zeker invloed op SEO hebben. Als je een tijdelijke aanbieding gaat promoten, is de kans groot dat veel mensen deze niet zullen willen missen. Als de actie goed zichtbaar is, zal deze ook voor meer bekendheid en verkeer naar je website zorgen. SEO speelt hier een belangrijke rol bij.

Voor wie hebben wij dit artikel over fomo geschreven?

Het artikel over fomo hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over fomo in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals fomo?

Wij schrijven over begrippen als fomo om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

fomo is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over fomo in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals fomo, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip fomo in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van fomo. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van fomo op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende fomo.

Het voorbeeld dat wij geven van fomo , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over fomo van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 15 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z