Follow

Op zoek naar een manier om hoger gerankt te staan in Google? Een manier waarop dit mogelijk is, is met een follow. Wat is een follow en wat is de impact hiervan op de SEO? Hier leggen we het begrip aan je uit.

Wat is follow?

Follow is een Engelse term dat ‘volgen’ betekent. Deze term doelt op de koppeling naar een bepaalde bestemming op een website. Is een website als follow ingesteld, dan geeft deze koppeling een ranking waarde aan de gelinkte pagina. Dit heeft vooral positieve gevolgen voor de zoekresultaten in de zoekmachine.

Het verschil tussen follow- en nofollow links

Een follow link is een normale koppeling die vanaf andere websites naar jouw websites linkt. Google ziet deze links en hoe meer kwalitatieve websites naar jouw website linken, hoe sneller je hoger in de zoekmachine rankt. Het gebruik van follow link betekent dat jij toelaat dat Google een bepaalde link volgt. De ontvangende pagina rankt hierdoor hoger.

Een nofollow link is een koppeling die een zoekmachine niet volgt. Hier zit dus ook geen SEO waarde aan. Je ziet nofollow links terug bij websites met onbetrouwbare inhoud, maar ook bij betaalde links.

Follow | Begrippenlijst

De impact van een follow op SEO

Follow heeft een positief effect op de SEO waarde van een website. Met een follow stijgen websites met een dergelijke koppeling in de zoekresultaten. Iedere kwalitatieve backlink zorgt voor een SEO boost.

Een nofollow link zorgt ervoor dat een website waar je naartoe linkt, geen SEO boost krijgt. Dit is onder andere belangrijk voor affiliate links of blogs. Een nofollow link is nog steeds te volgen en heeft verder geen invloed op de traffic naar een website.

Ons advies

Een follow link is dus interessant voor de SEO, maar het is tegelijkertijd ook lastiger om te krijgen. Teveel follow links naar jouw website is voor Google verdacht: we raden dan ook een combinatie van follow en nofollow links aan als de beste oplossing. Zo bouw je de autoriteit van jouw website natuurlijk op. Het is mogelijk om hiervoor gebruik te maken van een plugin.

Veelgestelde vragen

Op welke manier kun je onze kennisbank inzetten voor je eigen website?

De kennisbank is gevuld met talloze begrippen en blogs die je gebruikt om de meest recente kennis op te doen omtrent SEO. Even vergeten wat follow inhoudt? Geen nood! In de kennisbank vind je alle begrippen rondom zoekmachine optimalisatie van A tot Z. In de blogs leggen wij verschillende SEO concepten uit. Van "Algoritme" tot "Zoekwoordonderzoek", wij hebben er iets over geschreven.

Als website eigenaar is het aan jou de taak om continu op de hoogte zijn van de juiste kennis betreffende SEO. Gelukkig hebben wij de laatste updates voor je opgeschreven. 8 jaar waard aan kennis en expertise delen wij graag met anderen. Klik op "kennisbank" en verbreed je kennis omtrent zoekmachine optimalisatie.

Wat is zoekmachine optimalisatie (ook wel SEO) eigenlijk?

Zoekmachine optimalisatie omvat het beïnvloeden van de ranking (positie) van een website binnen de organische zoekresultaten in Google (of andere zoekmachines). Je beïnvloedt de positie in Google door website optimalisatie. Hoe hoger de ranking van een website op de zoekresultatenpagina, hoe meer traffic deze website genereert. Hoe meer organische bezoekers, hoe hoger de conversie.

Een website optimaliseren, hoe doe je dat? Er zijn 3 elementen van SEO. Content, techniek en linkbuilding. Ieder vlak optimaliseer je met SEO. Op deze manier verkrijg je de hoogst mogelijke positie in Google. Content is king, maar staat niet op zichzelf. Wanneer de content van hoge kwaliteit is, moeten de technische kant en linkbuilding net zo sterk zijn. Deze 3 componenten vullen elkaar naadloos aan. Lees meer over zoekmachine optimalisatie in onze kennisbank.

Voor wie hebben wij dit artikel over follow geschreven?

Het artikel over follow hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar of geïnteresseerde. Het artikel over follow hebben wij op toegankelijke wijze geschreven. Zo maken wij SEO toegankelijk voor iedere ondernemer.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament voor een SEO traject. 

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Gebruik ons artikel over follow in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals follow?

Wij schrijven over begrippen als follow om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie (SEO) te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van content, linkbuilding en de technische kant van SEO.

Follow is een onderdeel van content, linkbuilding of techniek. Ieder van deze 3 componenten verbeter je met zoekmachine optimalisatie. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, níét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google. Google scant een website op honderden factoren. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over follow en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

Hoe bespreken we het begrip follow in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van follow. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van follow op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende follow.

Het voorbeeld dat wij geven van follow geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je het verwerkt in je SEO strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze kennis over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of besteed je het uit? In beide gevallen komt kennis over follow van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-strategist, coach en liefhebber.

Over mij

Samenwerken met
een SEO specialist?

SEO specialist SEO specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO cursus volgen?

SEO cursus SEO cursus

Alle begrippen

3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z