Follow

Op zoek naar een manier om hoger gerankt te staan in Google? Een manier waarop dit mogelijk is, is met een follow. Wat is een follow en wat is de impact hiervan op de SEO? Hier leggen we het begrip aan je uit.

Wat is follow?

Follow is een Engelse term dat ‘volgen’ betekent. Deze term doelt op de koppeling naar een bepaalde bestemming op een website. Is een website als follow ingesteld, dan geeft deze koppeling een ranking waarde aan de gelinkte pagina. Dit heeft vooral positieve gevolgen voor de zoekresultaten in de zoekmachine.

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Het verschil tussen follow- en nofollow links

Een follow link is een normale koppeling die vanaf andere websites naar jouw websites linkt. Google ziet deze links en hoe meer kwalitatieve websites naar jouw website linken, hoe sneller je hoger in de zoekmachine rankt. Het gebruik van follow link betekent dat jij toelaat dat Google een bepaalde link volgt. De ontvangende pagina rankt hierdoor hoger.

Een nofollow link is een koppeling die een zoekmachine niet volgt. Hier zit dus ook geen SEO waarde aan. Je ziet nofollow links terug bij websites met onbetrouwbare inhoud, maar ook bij betaalde links.

Follow | Begrippenlijst

De impact van een follow op SEO

Follow heeft een positief effect op de SEO waarde van een website. Met een follow stijgen websites met een dergelijke koppeling in de zoekresultaten. Iedere kwalitatieve backlink zorgt voor een SEO boost.

Een nofollow link zorgt ervoor dat een website waar je naartoe linkt, geen SEO boost krijgt. Dit is onder andere belangrijk voor affiliate links of blogs. Een nofollow link is nog steeds te volgen en heeft verder geen invloed op de traffic naar een website.

Ons advies

Een follow link is dus interessant voor de SEO, maar het is tegelijkertijd ook lastiger om te krijgen. Teveel follow links naar jouw website is voor Google verdacht: we raden dan ook een combinatie van follow en nofollow links aan als de beste oplossing. Zo bouw je de autoriteit van jouw website natuurlijk op. Het is mogelijk om hiervoor gebruik te maken van een plugin.

Veelgestelde vragen

Wat is Follow?

Follow is de Engelse vertaling voor ‘volgen’. Hiermee wordt de koppeling naar een bepaalde bestemming op een site bedoeld. Als een bepaalde website als follow wordt ingesteld, dan zal deze koppeling een ranking geven aan de pagina die is gelinkt.

Wat is de impact van Follow op SEO?

Follow heeft een heel positief effect op de SEO van jouw site of pagina. Jouw website zal hierdoor een hogere ranking verkrijgen in de zoekresultaten. Met een follow stijgen websites met een dergelijke koppeling in de zoekresultaten. Kwalitatief goede en relevante backlinks zijn dan ook zeer belangrijk.

Voor wie hebben wij dit artikel over follow geschreven?

Het artikel over follow hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over follow in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals follow?

Wij schrijven over begrippen als follow om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

follow is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over follow in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals follow, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip follow in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van follow. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van follow op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende follow.

Het voorbeeld dat wij geven van follow , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over follow van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 15 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z