Flash Online

Flash was tot eind 2020 een internet plugin van het bedrijf Adobe. Met dit programma kon je webcontent maken, waarin je geluid, beeld en animaties kon combineren. Het programma werd vaak gebruikt om interactieve afbeeldingen zoals banners op websites te maken. Rond het jaar 2000 was dit programma erg populair.

Wat is Flash online?

Dit programma is sinds begin 2021 niet meer beschikbaar. Flash was tot een aantal jaren geleden een populaire plugin om animaties en dergelijke op websites te maken en te kunnen bekijken. In 2017 kondigde Adobe aan te stoppen met Flash omdat de technologie was ingehaald door modernere alternatieven zoals HTML5 en WebGL.

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Flash online niet meer veilig

In de afgelopen jaren zijn veel andere programma’s op de markt gekomen die geschikt zijn om dergelijke animaties te maken. Deze werken bovendien beter op mobiele devices, in tegenstelling tot Flash. Ook zat er een aantal zwakheden in het programma waardoor het doelwit was van cybercriminaliteit.

Je kunt de plugin sinds 1 januari 2021 dan ook niet meer downloaden, gebruiken of delen. Het is ook niet slim om het programma niet meer te gebruiken omdat Adobe een veilig gebruik niet meer garandeert. Mocht je toch nog een website tegenkomen die vraagt om een Flash plugin, maak hier dan ook geen gebruik van.

Flash Online _ Begrippenlijst

Flash online en SEO

Rond de eeuwwisseling was Flash een zeer populair programma. Maar het bracht ook nadelen met zich mee. Soms leverde het programma problemen op op het gebied van toegankelijkheid. Soms konden gebruikers de pagina’s niet goed zien, met als gevolg dat ze de site verlieten. Een groot nadeel van websites die in Flash waren gebouwd is dat zoekmachines de websites niet goed konden lezen en indexeren. Hierdoor verschenen de pagina’s niet in de zoekresultaten.

Ons advies

Sinds begin 2021 is dit programma niet meer te gebruiken. Doe dit ook niet. De veiligheid is niet meer gegarandeerd, met als gevolg dat hackers daar misbruik van kunnen maken. Er zijn voldoende alternatieven beschikbaar om geanimeerde websites te maken. Kom je online een site tegen die je niet kunt openen zonder Flash plugin, laat de pagina dan voor wat het is. Dit betekent namelijk dat de beheerder van de pagina de site niet geüpdatet heeft.

Veelgestelde vragen

Wat is Flash Online?

Flash, dat inmiddels niet meer bestaat, was tot enkele jaren terug een veelgebruikte plugin van Adobe om animaties voor websites te maken en te laten bekijken door de bezoekers. Inmiddels is deze techniek ingehaald door modernere technieken waaronder WebGL en HTML5.

Wat is de impact van Flash Online op SEO?

In de tijd dat websites met behulp van Flash werden ontwikkeld, kwam het vaak voor dat dergelijke websites niet goed door de bots van zoekmachines konden worden geïndexeerd, waardoor ze ook niet in de zoekresultaten verschenen. Dit was dus een groot nadeel. Flash bestaat echter niet meer, dus heeft het nu ook geen impact meer op SEO.

Voor wie hebben wij dit artikel over flash online geschreven?

Het artikel over flash online hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over flash online in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals flash online?

Wij schrijven over begrippen als flash online om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

flash online is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over flash online in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals flash online, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip flash online in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van flash online. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van flash online op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende flash online.

Het voorbeeld dat wij geven van flash online , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over flash online van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 15 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z