Fee

In de wereld van online marketing komen tal van begrippen voorbij die belangrijk zijn om te kennen. Een van de begrippen is ‘fee’. Wat betekent fee en wat is de impact hiervan op de SEO van jouw website? Dat lees je hier!

Wat is een fee?

Een fee is een financiële transactie, een vergoeding die je betaalt aan een andere partij die een dienst voor je uitvoert. In online marketing betekent een fee vaak een commissie voor het genereren van kliks of het werven van nieuwe klanten. Het betalen een fee is aan de orde voor het verrichten van een bepaalde prestatie.

Standaard advertenties en affiliate marketing

Een bekend voorbeeld van een fee is het plaatsen van een advertentie. Een bedrijf betaalt een fee aan een krant of andere vorm van media. In veel gevallen keer je hoe dan ook een fee uit: het maakt niet uit of een bepaalde campagne een succes is of niet. Is er sprake van affiliate marketing? Dan betaal je een fee bij het bepalen van een vooraf ingesteld doel.

Bij affiliate marketing betaal je nadat een bepaalde prestatie verricht is. Je kiest dan voor het inschakelen van een persoon of bedrijf die producten of diensten van een andere leverancier aan publiek aanbiedt. Is er sprake van een verkoop? Dan betaal je het vooraf besproken bedrag.

fee

De impact van een fee op SEO

Het betalen van een fee heeft geen directe invloed op de SEO van je website. Wel is er sprake van indirecte impact. Je betaalt een fee voor advertenties met als doel om meer potentiële klanten te bereiken. Lukt dit, dan vinden consumenten je beter en behaal je dus succes. Dit heeft zeker positieve invloed op de SEO. Anderzijds is het mogelijk dat een fee voor advertenties minder oplevert dan je in gedachten had.

Ons advies

Er zijn twee mogelijkheden bij het uitbetalen van een fee. Het is mogelijk om dit te doen bij standaard adverteren. Het is ook mogelijk om dit te doen middels affiliate marketing. We raden aan om eerst na te denken over het doel dat je wilt bereiken. Is vooral de impressie van een bedrijf belangrijk en is conversie minder belangrijk: dan is standaard adverteren is dan de beste optie. Is conversie het hoogste doel? Dan is affiliate marketing de beste optie.

Veelgestelde vragen

Op welke manier kun je onze kennisbank inzetten voor je eigen website?

De kennisbank is gevuld met talloze begrippen en blogs die je gebruikt om de meest recente kennis op te doen omtrent SEO. Even vergeten wat fee inhoudt? Geen nood! In de kennisbank vind je alle begrippen rondom zoekmachine optimalisatie van A tot Z. In de blogs leggen wij verschillende SEO concepten uit. Van "Algoritme" tot "Zoekwoordonderzoek", wij hebben er iets over geschreven.

Als website eigenaar is het aan jou de taak om continu op de hoogte zijn van de juiste kennis betreffende SEO. Gelukkig hebben wij de laatste updates voor je opgeschreven. 8 jaar waard aan kennis en expertise delen wij graag met anderen. Klik op "kennisbank" en verbreed je kennis omtrent zoekmachine optimalisatie.

Wat is zoekmachine optimalisatie (ook wel SEO) eigenlijk?

Zoekmachine optimalisatie omvat het beïnvloeden van de ranking (positie) van een website binnen de organische zoekresultaten in Google (of andere zoekmachines). Je beïnvloedt de positie in Google door website optimalisatie. Hoe hoger de ranking van een website op de zoekresultatenpagina, hoe meer traffic deze website genereert. Hoe meer organische bezoekers, hoe hoger de conversie.

Een website optimaliseren, hoe doe je dat? Er zijn 3 elementen van SEO. Content, techniek en linkbuilding. Ieder vlak optimaliseer je met SEO. Op deze manier verkrijg je de hoogst mogelijke positie in Google. Content is king, maar staat niet op zichzelf. Wanneer de content van hoge kwaliteit is, moeten de technische kant en linkbuilding net zo sterk zijn. Deze 3 componenten vullen elkaar naadloos aan. Lees meer over zoekmachine optimalisatie in onze kennisbank.

Voor wie hebben wij dit artikel over fee geschreven?

Het artikel over fee hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar of geïnteresseerde. Het artikel over fee hebben wij op toegankelijke wijze geschreven. Zo maken wij SEO toegankelijk voor iedere ondernemer.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament voor een SEO traject. 

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Gebruik ons artikel over fee in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals fee?

Wij schrijven over begrippen als fee om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie (SEO) te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van content, linkbuilding en de technische kant van SEO.

Fee is een onderdeel van content, linkbuilding of techniek. Ieder van deze 3 componenten verbeter je met zoekmachine optimalisatie. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, níét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google. Google scant een website op honderden factoren. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over fee en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

Hoe bespreken we het begrip fee in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van fee. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van fee op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende fee.

Het voorbeeld dat wij geven van fee geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je het verwerkt in je SEO strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze kennis over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of besteed je het uit? In beide gevallen komt kennis over fee van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-strategist, coach en liefhebber.

Over mij

Samenwerken met
een SEO specialist?

SEO specialist SEO specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO cursus volgen?

SEO cursus SEO cursus

Alle begrippen

3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z