Extranet

Als bedrijf ben je vaak in het bezit van belangrijke data die je liever intern houdt. In dit geval is het goed mogelijk om gebruik te gaan maken van extranet. Wat is extranet en waarom is het slim dit te gebruiken? We bespreken het begrip op deze pagina.

Wat is extranet?

Extranet is een privénetwerk, een gecontroleerd deel van een netwerk, waarmee het voor verkopers of leveranciers mogelijk is om veilig toegang te krijgen tot het internet. Het is een mix tussen intranet en open internet. 

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Redenen voor het gebruik van extranet

Er zijn genoeg redenen om als bedrijf gebruik te maken van extranet. In de eerste plaats is het een goede manier om data intern te houden. Daarnaast is het wel goed mogelijk om bepaalde informatie met leveranciers of andere verkopers te delen, op een veilige manier. Er is bij extranet sprake van een beveiligde verbinding op het internet. Een selecte groep heeft toegang tot deze verbinding op een netwerk.

Extranet _ Begrippenlijst

De impact van extranet op SEO

Extranet heeft geen impact op de SEO van een website of pagina. Het is een beveiligde verbinding voor bedrijven en de klant heeft niet de mogelijkheid hierbij te komen. Daardoor is het gebruik van extranet niet van invloed op de zoekmachine optimalisatie

Ons advies

Het loont zeker om gebruik te maken van een extranet voor het delen van informatie en het verbeteren van de samenwerking tussen meerdere partijen.

We raden aan om alleen gebruik te maken van extranet wanneer dit binnen de organisatie op financieel vlak mogelijk is en het meerwaarde heeft voor je bedrijf. Het opzetten en onderhouden van extranet brengt hoge kosten met zich mee. Hier zit niet ieder bedrijf op te wachten. Ook is het niet voor iedere organisatie nodig om een extranet aan te leggen.

Veelgestelde vragen

Wat is een Extranet?

Een Extranet is een afgeschermd en gecontroleerd gedeelte van een netwerk. Via een extranet kunnen leveranciers of verkopers op een veilige manier gebruik maken van het internet. Het is in feite een combinatie van een intranet en het publieke internet.

Wat is de impact van Extranet op SEO?

Extranet heeft geen invloed op de SEO van een bepaalde site of pagina. Het is namelijk een afgeschermde omgeving voor bedrijven, die niet toegankelijk is voor klanten.

Voor wie hebben wij dit artikel over extranet geschreven?

Het artikel over extranet hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over extranet in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals extranet?

Wij schrijven over begrippen als extranet om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

extranet is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over extranet in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals extranet, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip extranet in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van extranet. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van extranet op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende extranet.

Het voorbeeld dat wij geven van extranet , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over extranet van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 15 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z