Evergreen

Een relevante website creëren en houden? Dat is mogelijk zodra je zorgt voor relevante online content. Evergreen content is een van de mogelijkheden. Wat betekent de term evergreen en hoe pas je dit toe? Hier leggen we het begrip graag aan je uit. 

Wat is evergreen?

Evergreen is een term voor het aanduiden van online content dat lang relevant blijft en niet verouderd. Het gaat hierbij om content dat niet afhankelijk is van tijd; het heeft daardoor meestal geen nieuwswaarde. Nieuwsartikelen vallen dan ook niet onder evergreen content. 

Concrete voorbeelden van evergreen content

Wat zijn de mogelijkheden met evergreen content in de praktijk? Er zijn verschillende voorbeelden. Een website met informatie over Black Friday is een voorbeeld van evergreen content. De website is voornamelijk populair wanneer dit event aanstaande is. 

Door de pagina aan te vullen of wijzigingen door te voeren in jaartal blijft de URL hetzelfde; dit is gunstig voor de ranking in zoekmachines. De relevantie neemt na dit event af, maar het jaar erop weer zeer populair zijn. Dit geldt ook voor websites met soortgelijke inhoud, met content dat is gemaakt om een website op lange termijn beter te laten scoren in de zoekmachines.

Evergreen _ Begrippenlijst

De impact van evergreen op SEO

Evergreen heeft zeker impact op de SEO van een website of pagina. Evergreen vormt zelfs een belangrijk onderdeel van een goede SEO strategie. Blijft de URL van de pagina hetzelfde? Dan is het heel goed mogelijk om hier de vruchten van te plukken. Evergreen content is een slimme manier om lange tijd relevant te blijven op specifieke zoekwoorden.

Ons advies

Het creëren van evergreen content is een van de manieren waarop jouw website relevant blijft. Verouderde artikelen zijn niet gunstig voor zoekmachine optimalisatie. 

We raden aan om evergreen content te plaatsen wanneer dit mogelijk is. Het is een slimme manier om relevant te blijven en daardoor ook goed vindbaar te blijven voor bezoekers. Dit draagt weer bij aan de zoekmachine optimalisatie van je website of pagina.

Veelgestelde vragen

Op welke manier kun je onze kennisbank inzetten voor je eigen website?

De kennisbank is gevuld met talloze begrippen en blogs die je gebruikt om de meest recente kennis op te doen omtrent SEO. Even vergeten wat evergreen inhoudt? Geen nood! In de kennisbank vind je alle begrippen rondom zoekmachine optimalisatie van A tot Z. In de blogs leggen wij verschillende SEO concepten uit. Van "Algoritme" tot "Zoekwoordonderzoek", wij hebben er iets over geschreven.

Als website eigenaar is het aan jou de taak om continu op de hoogte zijn van de juiste kennis betreffende SEO. Gelukkig hebben wij de laatste updates voor je opgeschreven. 8 jaar waard aan kennis en expertise delen wij graag met anderen. Klik op "kennisbank" en verbreed je kennis omtrent zoekmachine optimalisatie.

Wat is zoekmachine optimalisatie (ook wel SEO) eigenlijk?

Zoekmachine optimalisatie omvat het beïnvloeden van de ranking (positie) van een website binnen de organische zoekresultaten in Google (of andere zoekmachines). Je beïnvloedt de positie in Google door website optimalisatie. Hoe hoger de ranking van een website op de zoekresultatenpagina, hoe meer traffic deze website genereert. Hoe meer organische bezoekers, hoe hoger de conversie.

Een website optimaliseren, hoe doe je dat? Er zijn 3 elementen van SEO. Content, techniek en linkbuilding. Ieder vlak optimaliseer je met SEO. Op deze manier verkrijg je de hoogst mogelijke positie in Google. Content is king, maar staat niet op zichzelf. Wanneer de content van hoge kwaliteit is, moeten de technische kant en linkbuilding net zo sterk zijn. Deze 3 componenten vullen elkaar naadloos aan. Lees meer over zoekmachine optimalisatie in onze kennisbank.

Voor wie hebben wij dit artikel over evergreen geschreven?

Het artikel over evergreen hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar of geïnteresseerde. Het artikel over evergreen hebben wij op toegankelijke wijze geschreven. Zo maken wij SEO toegankelijk voor iedere ondernemer.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament voor een SEO traject. 

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Gebruik ons artikel over evergreen in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals evergreen?

Wij schrijven over begrippen als evergreen om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie (SEO) te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van content, linkbuilding en de technische kant van SEO.

Evergreen is een onderdeel van content, linkbuilding of techniek. Ieder van deze 3 componenten verbeter je met zoekmachine optimalisatie. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, níét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google. Google scant een website op honderden factoren. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over evergreen en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

Hoe bespreken we het begrip evergreen in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van evergreen. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van evergreen op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende evergreen.

Het voorbeeld dat wij geven van evergreen geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je het verwerkt in je SEO strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze kennis over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of besteed je het uit? In beide gevallen komt kennis over evergreen van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-strategist, coach en liefhebber.

Over mij

Samenwerken met
een SEO specialist?

SEO specialist SEO specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO cursus volgen?

SEO cursus SEO cursus

Alle begrippen

3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z