Evergreen

Een relevante website creëren en houden? Dat is mogelijk zodra je zorgt voor relevante online content. Evergreen content is een van de mogelijkheden. Wat betekent de term evergreen en hoe pas je dit toe? Hier leggen we het begrip graag aan je uit. 

Wat is evergreen?

Evergreen is een term voor het aanduiden van online content dat lang relevant blijft en niet verouderd. Het gaat hierbij om content dat niet afhankelijk is van tijd; het heeft daardoor meestal geen nieuwswaarde. Nieuwsartikelen vallen dan ook niet onder evergreen content. 

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Concrete voorbeelden van evergreen content

Wat zijn de mogelijkheden met evergreen content in de praktijk? Er zijn verschillende voorbeelden. Een website met informatie over Black Friday is een voorbeeld van evergreen content. De website is voornamelijk populair wanneer dit event aanstaande is. 

Door de pagina aan te vullen of wijzigingen door te voeren in jaartal blijft de URL hetzelfde; dit is gunstig voor de ranking in zoekmachines. De relevantie neemt na dit event af, maar het jaar erop weer zeer populair zijn. Dit geldt ook voor websites met soortgelijke inhoud, met content dat is gemaakt om een website op lange termijn beter te laten scoren in de zoekmachines.

Evergreen _ Begrippenlijst

De impact van evergreen op SEO

Evergreen heeft zeker impact op de SEO van een website of pagina. Evergreen vormt zelfs een belangrijk onderdeel van een goede SEO strategie. Blijft de URL van de pagina hetzelfde? Dan is het heel goed mogelijk om hier de vruchten van te plukken. Evergreen content is een slimme manier om lange tijd relevant te blijven op specifieke zoekwoorden.

Ons advies

Het creëren van evergreen content is een van de manieren waarop jouw website relevant blijft. Verouderde artikelen zijn niet gunstig voor zoekmachine optimalisatie

We raden aan om evergreen content te plaatsen wanneer dit mogelijk is. Het is een slimme manier om relevant te blijven en daardoor ook goed vindbaar te blijven voor bezoekers. Dit draagt weer bij aan de zoekmachine optimalisatie van je website of pagina.

Veelgestelde vragen

Wat is Evergreen?

Evergreen is een term die wordt gebruikt om aan te duiden dat online content niet verouderd en dus lange tijd de relevantie blijft behouden. Doordat deze content tijdsonafhankelijk is, zal hier geen nieuwswaarde aan gekoppeld zijn.

Wat is de impact van Evergreen op SEO?

Evergreen is een belangrijk onderdeel voor een succesvolle SEO-strategie. Het is een heel slimme manier op voor langere tijd voldoende relevantie op de door jou gekozen zoektermen te behouden.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 1 juli 2022. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven (in Nederland en het buitenland) die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

< 2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z