Evergreen

Een relevante website creëren en houden? Dat is mogelijk zodra je zorgt voor relevante online content. Evergreen content is een van de mogelijkheden. Wat betekent de term evergreen en hoe pas je dit toe? Hier leggen we het begrip graag aan je uit. 

Wat is evergreen?

Evergreen is een term voor het aanduiden van online content dat lang relevant blijft en niet verouderd. Het gaat hierbij om content dat niet afhankelijk is van tijd; het heeft daardoor meestal geen nieuwswaarde. Nieuwsartikelen vallen dan ook niet onder evergreen content. 

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Concrete voorbeelden van evergreen content

Wat zijn de mogelijkheden met evergreen content in de praktijk? Er zijn verschillende voorbeelden. Een website met informatie over Black Friday is een voorbeeld van evergreen content. De website is voornamelijk populair wanneer dit event aanstaande is. 

Door de pagina aan te vullen of wijzigingen door te voeren in jaartal blijft de URL hetzelfde; dit is gunstig voor de ranking in zoekmachines. De relevantie neemt na dit event af, maar het jaar erop weer zeer populair zijn. Dit geldt ook voor websites met soortgelijke inhoud, met content dat is gemaakt om een website op lange termijn beter te laten scoren in de zoekmachines.

Evergreen _ Begrippenlijst

De impact van evergreen op SEO

Evergreen heeft zeker impact op de SEO van een website of pagina. Evergreen vormt zelfs een belangrijk onderdeel van een goede SEO strategie. Blijft de URL van de pagina hetzelfde? Dan is het heel goed mogelijk om hier de vruchten van te plukken. Evergreen content is een slimme manier om lange tijd relevant te blijven op specifieke zoekwoorden.

Ons advies

Het creëren van evergreen content is een van de manieren waarop jouw website relevant blijft. Verouderde artikelen zijn niet gunstig voor zoekmachine optimalisatie

We raden aan om evergreen content te plaatsen wanneer dit mogelijk is. Het is een slimme manier om relevant te blijven en daardoor ook goed vindbaar te blijven voor bezoekers. Dit draagt weer bij aan de zoekmachine optimalisatie van je website of pagina.

Laatst geupdate op 15 september 2021

Veelgestelde vragen

Wat is Evergreen?

Evergreen is een term die wordt gebruikt om aan te duiden dat online content niet verouderd en dus lange tijd de relevantie blijft behouden. Doordat deze content tijdsonafhankelijk is, zal hier geen nieuwswaarde aan gekoppeld zijn.

Wat is de impact van Evergreen op SEO?

Evergreen is een belangrijk onderdeel voor een succesvolle SEO-strategie. Het is een heel slimme manier op voor langere tijd voldoende relevantie op de door jou gekozen zoektermen te behouden.

Voor wie hebben wij dit artikel over evergreen geschreven?

Het artikel over evergreen hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over evergreen in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals evergreen?

Wij schrijven over begrippen als evergreen om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

evergreen is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over evergreen in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals evergreen, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip evergreen in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van evergreen. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van evergreen op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende evergreen.

Het voorbeeld dat wij geven van evergreen , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over evergreen van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-specialist en eigenaar van een SEO-bureau.

Over mij

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z