Ecwid

Wil jij gemakkelijk te implementeren e-commerceplatform om je webshop te lanceren? Het liefst zonder ervoor te betalen? Dat klinkt te mooi om waar te zijn, maar dat is wat Ecwid kan bieden. Je creditcardgegevens zijn niet nodig om een online shop te starten met Ecwid. 

Wat is Ecwid?

Ecwid is een e-commerceplatform. Daarmee zet je je webshop op. Ongeacht wat je nu precies wil verkopen – zolang het legaal is natuurlijk. Je kunt gratis van start gaan. Ecwid heeft ook betaalde abonnementen. Daarmee krijg je toegang tot meer opties voor je webshop. Wil je dit niet, dan blijf je bij het gratis plan. 

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

De features per plan

Zonder betaling krijg je een webshop en de mogelijkheid te promoten op Facebook, Google en meer. Ook een mobiele versie hoort hierbij. Het ontbreekt bij deze versie aan support van Ecwid. Je maximaal aantal producten is 10.

Het goedkoopste betaalde plan levert je al 100 producten op. En de mogelijkheid voor apps voor Android en iOS. Je krijgt niet alleen een online shop, maar ook een Facebook en Instagram winkel. Inventarisatietracking, automatische btw-berekeningen en giftcards horen hier ook bij.

Het business plan laat je ook verkopen op Amazon en eBay. Mailmarketing is een feature die hier ook bij hoort. Je hebt ruimte voor maar liefst 2500 producten. Tot slot is er unlimited, waarbij je zelfs je eigen app kan creëren.

Ecwid _ Begrippenlijst

Impact op de SEO

Onder de features van de betaalde pakketten vind je ‘advanced SEO tools’. Er is dus zeker invloed van Ecwid op je SEO. Tenzij je blijft bij het gratis pakket. SEO voor webshops gaat om een aantal zaken. Allereerst de laadsnelheid van de pagina. Daarnaast de URL: hoe simpeler, hoe beter. Ook de metadata speelt een rol in de SEO bij webshops. Al deze dingen dragen bij aan een betere positie in de zoekresultaten

Ons advies

Weinig e-commerce opties geven een geheel gratis variant weg. Meestal is er een gratis trial van gemiddeld 2 weken en verlies je daarna je webshop als je niet overgaat naar een betaald pakket. Bij Ecwid kun je op de gratis versie blijven teren. Totdat je klaar bent voor een uitbreiding van je webshop. 

Veelgestelde vragen

Wat is Ecwid?

Ecwid is een e-commerceplatform waarmee je een webshop kunt opzetten. Het platform is zeer toegankelijk en je kunt er snel mee aan de slag. Het is een gratis platform, maar voor de uitgebreide opties heb je wel een betaalde versie nodig.

Wat is de impact van Ecwid op SEO?

De betaalde versie van Ecwid heeft de optie ‘advanced SEO-tools’. De naam spreekt natuurlijk voor zich. Het helpt je om de vindbaarheid van jouw webshop te verbeteren.

Voor wie hebben wij dit artikel over ecwid geschreven?

Het artikel over ecwid hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over ecwid in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals ecwid?

Wij schrijven over begrippen als ecwid om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

ecwid is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over ecwid in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals ecwid, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip ecwid in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van ecwid. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van ecwid op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende ecwid.

Het voorbeeld dat wij geven van ecwid , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over ecwid van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 15 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z