E-mailadres

Er zijn veel verschillende manieren waarop je met klanten communiceert. Het is onder andere mogelijk via een e-mailadres. Wat is een e-mailadres precies en hoe gebruik je dit binnen marketing? We leggen het op deze pagina graag aan je uit!

Wat is e-mailadres?

Een e-mailadres is een adres voor online communicatie. Je gebruikt een e-mailadres om een bericht te verzenden naar een ander e-mailadres. De eerste e-mail werd in 1971 verzonden en in 1996 gebruikten meer mensen e-mails dan brieven. Een e-mailadres is gekoppeld aan een uniek mail account. 

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

De werking van een e-mailadres

Een e-mailadres heeft altijd dezelfde structuur. Het bestaat uit een naam, een apenstaartje (@) en het domeinnaam van het mailadres. Voor het versturen van mails is een applicatie nodig. Onder andere Outlook en Gmail zijn hier voorbeelden van. Een dergelijke applicatie maakt verbinding met een server voor het downloaden en bewaren van mails. 

Binnen marketing is het gebruik van emails een slimme manier om in contact te komen met klanten die hun e-mailadres achter hebben gelaten op een website. Dit heeft de naam mailings gekregen.

E-mailadres _ Begrippenlijst

De impact van e-mailadres op SEO

Een e-mailadres heeft niet veel invloed op de SEO van een website of pagina. Het gebruik van mailadressen van klanten is wel een slimme manier om bepaalde informatie onder de aandacht te brengen, zoals bepaalde acties. Ook is het mogelijk om voor een persoonlijke benadering via e-mail te kiezen, waardoor klanten sneller geneigd zijn een aankoop te doen. Dit heeft wel positieve invloed op de SEO van een website of pagina. 

Ons advies

Communiceren met de klant is mogelijk op veel verschillende manieren. Met de komst van social media zijn er veel opties bijgekomen. Maar ook het gebruik van e-mailadressen is nog steeds een slimme optie. 

We raden aan om gebruik te maken van het e-mailadres van klanten. Dit is op meerdere manieren mogelijk, maar je bent in ieder geval in staat de aandacht van de klant te trekken. Zo verleid je een klant sneller om nog een aankoop te doen.

Laatst geupdate op 15 september 2021

Veelgestelde vragen

Wat is een E-Mailadres?

Een e-mailadres is het adres van een gebruiker op internet waar je een e-mailbericht met een bepaalde boodschap naar toe kunt sturen. Zo kun je online met elkaar communiceren.

Wat is de impact van E-Mailadres op SEO?

Een e-mailadres op zich heeft weinig impact op SEO. Door e-mail adressen van klanten te gebruiken, kan je bij hen wel heel eenvoudig informatie zoals bijvoorbeeld een nieuwsbrief of een bepaalde aanbieding, onder de aandacht brengen. Je kunt e-mailberichten ook personaliseren. Klanten zullen hierdoor eerder tot conversie overgaan. Dat heeft dan wel weer een positieve invloed op jouw SEO.

Voor wie hebben wij dit artikel over e-mailadres geschreven?

Het artikel over e-mailadres hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over e-mailadres in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals e-mailadres?

Wij schrijven over begrippen als e-mailadres om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

e-mailadres is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over e-mailadres in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals e-mailadres, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip e-mailadres in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van e-mailadres. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van e-mailadres op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende e-mailadres.

Het voorbeeld dat wij geven van e-mailadres , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over e-mailadres van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-specialist en eigenaar van een SEO-bureau.

Over mij

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z