Discounter

Winkels zijn er al genoeg: in iedere branche zijn er wel (online) winkels te vinden. Maar het is ook goed mogelijk dat je een discounter tegenkomt. Wat is discounter en hoe werkt dit precies? We bespreken het begrip op deze pagina uitgebreid. 

Wat is discounter?

Discounter is een naam voor een winkel die producten goedkoper aanbiedt dan de concurrentie. Onder andere winkels als Aldi, Lidl en Action zijn voorbeelden van discounters. De prijzen blijven laag door grootschalige inkoop of de mindere mate van presentatie in de winkel. Het draait vooral om de lage prijs van de producten.

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

De werking van discounters

Een discounter heeft als belangrijkste kenmerk dat de prijzen lager liggen dan bij de concurrentie. Hiermee hebben ze direct ook een onderscheidend kenmerk. Discounters kopen groots in en houden hiermee de kosten laag. Er zijn vandaag de dag ook steeds meer discounter webshops, die op veel zaken besparen, zoals op winkelpersoneel en op het huren van panden. 

Een discounter is niet hetzelfde als een outlet. Bij een outlet is er sprake van een specifiek assortiment dat beschikbaar is. Een discounter krijgt nieuwe voorraad en heeft een vast assortiment. Op het gebied van marketing doen discounters vaak niet veel: de huisstijl en logo duiden wel op besparing.

Discounter _ Begrippenlijst

De impact van discounter op SEO

Een discounter heeft mogelijk impact op de SEO van een website of pagina. Het is hierbij wel belangrijk om een goede marketingstrategie te hanteren. Er zijn al een aantal bekende discounter winkels die de markt domineren, het is mogelijk lastig om meer bekendheid te creëren. 

Ons advies

We raden aan om een discounter te starten met een duidelijk plan en idee. Vooral online zijn er nog genoeg mogelijkheden. Een webshop met goedkope artikelen starten biedt veel mogelijkheden. Het is wel belangrijk om een goed plan te hebben met duidelijke doelstellingen. Voor het opstellen hiervan is het zeker mogelijk om een expert in te schakelen die je hierbij helpt.

Veelgestelde vragen

Wat is Discounter?

Met een discounter bedoelen we een winkel die producten aanbiedt voor veel lagere prijzen dan de concurrentie doet. De nadruk ligt hierbij op de prijs. Dit doen ze door grootschalige inkoop maar ook een simpele presentatie van het product. Voorbeelden van discounters zijn Action en Lidl.

Wat is de impact van Discounter op SEO?

De invloed van discounter op SEO is beperkt. Wil je je als discounter presenteren moet je een goede marketingstrategie bedenken. Het aantal discounters is al behoorlijk groot. Het is dan ook niet eenvoudig om hier een plaatsje tussen te veroveren.

Voor wie hebben wij dit artikel over discounter geschreven?

Het artikel over discounter hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over discounter in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals discounter?

Wij schrijven over begrippen als discounter om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

discounter is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over discounter in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals discounter, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip discounter in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van discounter. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van discounter op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende discounter.

Het voorbeeld dat wij geven van discounter , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over discounter van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 15 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z