Digital out of home

Met de term Digital out of home bedoelen we advertenties en andere promotie-uitingen die op digitale schermen zijn te zien. De schermen staan op openbare plekken in de open lucht (out of home). Ze zijn zo voor passanten goed zichtbaar. De schermen zijn verbonden met internet en zo kunnen de weergegeven advertenties en boodschappen op afstand worden aangepast.

Wat is Digital out of home?

Digital Out of Home zie je ook vaak als DOOH geschreven. Dit is een vorm van marketing waarbij reclame- uitingen op een digitaal advertentiebord worden getoond. Buitenshuis zie je vaak advertenties in abri’s, bushokjes en reclamezuilen. In een steeds digitalere wereld, zijn ook de advertentie schermen steeds vaker digitaal. Je kunt de boodschap op het scherm via internet aanpassen.

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Voordelen van Digital Out of Home

Digital out of home is onderdeel van de buitenreclame, waaronder bijvoorbeeld de genoemde abri’s en bushokjes vallen. Ook billboards langs de snelweg en de digitale reclameborden langs sportvelden vallen onder de buitenreclame. Een groot voordeel van DOOH is dat je de advertentie zo lang kunt laten staan als je wil. Fysieke buitenreclame is meestal minder tijdelijk.

Een ander groot voordeel van DOOH is dat je de reclame-uiting ook interactief kunt maken. Dat kun je bijvoorbeeld bereiken door een touchscreen te plaatsen. Ook is het mogelijk om bewegende beelden toe te voegen. Hierdoor is de buitenreclame geen statische advertentie, maar je kunt hierdoor meerdere aspecten van je product laten.

Digital Out of Home _ Begrippenlijst

Digital out of home als marketinginstrument

DOOH is een interessant marketinginstrument als je op zoek bent naar een flexibele manier om je boodschap aan een groot publiek te tonen. Je kunt zelf bepalen hoe lang je een bepaalde reclame-uiting laat zien en hoe vaak je deze verandert. Je kunt de boodschap via internet aanpassen. Daarnaast biedt deze manier van marketing je ook vele extra mogelijkheden zoals interactiviteit. Er is wel een nadeel aan, je deelt namelijk de digitale schermen vaak met andere adverteerders. Jouw bericht is daarom niet meer continu te zien.

Ons advies

Denk jij na over buitenreclame, dan is DOOH zeker een interessante optie. Door de flexibiliteit kun je advertenties aanpassen wanneer je wil. Je kunt veel meer van je product laten zien dan in een statische advertentie. Het bereik van deze reclamevorm is, afhankelijk van waar het scherm staat, over het algemeen vrij breed. Daarbij is het ook een voordeel dat de kosten over het algemeen lager liggen dan die voor een TV-commercial. Daarom is DOOH ook voor het MKB een aantrekkelijk promotiemiddel.

Veelgestelde vragen

Wat is Digital Out Of Home?

Digital Out of Home meestal afgekort als DOOH is een marketingvorm waarbij reclameboodschappen getoond worden via een digitaal advertentiebord. Je ziet ze veelal in reclamezuilen of bushokjes terugkomen. Doordat ze volledig digitaal zijn, kan de reclame boodschap online worden aangepast.

Wat is de impact van Digital Out Of Home op SEO?

Directe invloed op SEO heeft DOOH niet. Het is wel een interessant marketingmiddel dat je veel flexibiliteit geeft. Jij bepaalt hoe lang je de boodschap toont en je kunt hem heel eenvoudig aanpassen.

Voor wie hebben wij dit artikel over digital out of home geschreven?

Het artikel over digital out of home hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over digital out of home in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals digital out of home?

Wij schrijven over begrippen als digital out of home om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

digital out of home is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over digital out of home in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals digital out of home, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip digital out of home in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van digital out of home. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van digital out of home op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende digital out of home.

Het voorbeeld dat wij geven van digital out of home , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over digital out of home van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 15 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z