Detailhandel

De weg tussen een grondstof en een product voor de consument is lang en bestaat uit veel stappen. De detailhandel heeft alles te maken met de laatste stap van deze keten. Wat is detailhandel en hoe werkt dit precies? We leggen het op deze pagina aan je uit.

Wat is detailhandel?

Detailhandel is een term voor de leveranciers van fysieke goederen. Deze goederen zijn bestemd voor persoonlijk gebruik door de consument. De sector detailhandel is zeer breed en is onder te verdelen in veel branches.

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Detailhandel gaat met de tijd mee

Van de grondstof tot een eindproduct vinden veel stappen plaats. De laatste stap is het verkoop van het product aan de consument. Deze laatste stap hoort bij de detailhandel.

Detailhandel gaat uitsluitend over het leveren van fysieke goederen. Het is hiermee niet hetzelfde als retail, waarbij ook diensten tot uitvoering komen. Een branche binnen de detailhandel behoort tot de retail sector: een retailer valt niet altijd onder de detailhandel.

De detailhandel is ook onderhevig aan veranderingen. Zo zijn er meerdere schakels uit dit proces weggenomen met de komst van webshops. Bij een webwinkel als Bol.com is het niet altijd duidelijk wie de leverancier of verkoper van een product is.

Detailhandel _ Begrippenlijst

De impact van detailhandel op SEO

Detailhandel heeft in zekere zin impact op de SEO van een website of pagina. De term zelf heeft niet veel te maken met zoekmachine optimalisatie, terwijl online marketing zeker komt kijken bij de verkoop van goederen aan consumenten. Binnen de detailhandel zijn veel ondernemingen die online goederen verkopen: wanneer dit op de juiste manier gebeurt zijn goede resultaten haalbaar. Binnen de detailhandel is het dan ook goed mogelijk om een succesvolle strategie te plannen voor zoekmachine optimalisatie.

Ons advies

We raden aan om een marketingbureau in te schakelen die jou helpt met het creëren van een succesvolle webshop of fysieke winkel, met behulp van een goede strategie. Een strategie opstellen is van groot belang: hiermee breng je jouw doelstelling in kaart en krijg je meer duidelijkheid over waar je kansen liggen en hoe je succesvol gaat zijn binnen de detailhandel.

Veelgestelde vragen

Wat is Detailhandel?

Met detailhandel bedoelen we de leveranciers die fysieke goederen leveren die zijn bestemd voor persoonlijk gebruik. Het is een zeer brede sector die in veel branches is onderverdeeld.

Wat is de impact van Detailhandel op SEO?

Detailhandel op zich heeft niets van doen met de SEO van een site. Het is de naamgeving van een bepaalde commerciële sector.

Voor wie hebben wij dit artikel over detailhandel geschreven?

Het artikel over detailhandel hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over detailhandel in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals detailhandel?

Wij schrijven over begrippen als detailhandel om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

detailhandel is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over detailhandel in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals detailhandel, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip detailhandel in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van detailhandel. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van detailhandel op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende detailhandel.

Het voorbeeld dat wij geven van detailhandel , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over detailhandel van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 15 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z