Detailhandel

De weg tussen een grondstof en een product voor de consument is lang en bestaat uit veel stappen. De detailhandel heeft alles te maken met de laatste stap van deze keten. Wat is detailhandel en hoe werkt dit precies? We leggen het op deze pagina aan je uit.

Wat is detailhandel?

Detailhandel is een term voor de leveranciers van fysieke goederen. Deze goederen zijn bestemd voor persoonlijk gebruik door de consument. De sector detailhandel is zeer breed en is onder te verdelen in veel branches.

Detailhandel gaat met de tijd mee

Van de grondstof tot een eindproduct vinden veel stappen plaats. De laatste stap is het verkoop van het product aan de consument. Deze laatste stap hoort bij de detailhandel.

Detailhandel gaat uitsluitend over het leveren van fysieke goederen. Het is hiermee niet hetzelfde als retail, waarbij ook diensten tot uitvoering komen. Een branche binnen de detailhandel behoort tot de retail sector: een retailer valt niet altijd onder de detailhandel.

De detailhandel is ook onderhevig aan veranderingen. Zo zijn er meerdere schakels uit dit proces weggenomen met de komst van webshops. Bij een webwinkel als Bol.com is het niet altijd duidelijk wie de leverancier of verkoper van een product is.

Detailhandel _ Begrippenlijst

De impact van detailhandel op SEO

Detailhandel heeft in zekere zin impact op de SEO van een website of pagina. De term zelf heeft niet veel te maken met zoekmachine optimalisatie, terwijl online marketing zeker komt kijken bij de verkoop van goederen aan consumenten. Binnen de detailhandel zijn veel ondernemingen die online goederen verkopen: wanneer dit op de juiste manier gebeurt zijn goede resultaten haalbaar. Binnen de detailhandel is het dan ook goed mogelijk om een succesvolle strategie te plannen voor zoekmachine optimalisatie.

Ons advies

We raden aan om een marketingbureau in te schakelen die jou helpt met het creëren van een succesvolle webshop of fysieke winkel, met behulp van een goede strategie. Een strategie opstellen is van groot belang: hiermee breng je jouw doelstelling in kaart en krijg je meer duidelijkheid over waar je kansen liggen en hoe je succesvol gaat zijn binnen de detailhandel.

Veelgestelde vragen

Op welke manier kun je onze kennisbank inzetten voor je eigen website?

De kennisbank is gevuld met talloze begrippen en blogs die je gebruikt om de meest recente kennis op te doen omtrent SEO. Even vergeten wat detailhandel inhoudt? Geen nood! In de kennisbank vind je alle begrippen rondom zoekmachine optimalisatie van A tot Z. In de blogs leggen wij verschillende SEO concepten uit. Van "Algoritme" tot "Zoekwoordonderzoek", wij hebben er iets over geschreven.

Als website eigenaar is het aan jou de taak om continu op de hoogte zijn van de juiste kennis betreffende SEO. Gelukkig hebben wij de laatste updates voor je opgeschreven. 8 jaar waard aan kennis en expertise delen wij graag met anderen. Klik op "kennisbank" en verbreed je kennis omtrent zoekmachine optimalisatie.

Wat is zoekmachine optimalisatie (ook wel SEO) eigenlijk?

Zoekmachine optimalisatie omvat het beïnvloeden van de ranking (positie) van een website binnen de organische zoekresultaten in Google (of andere zoekmachines). Je beïnvloedt de positie in Google door website optimalisatie. Hoe hoger de ranking van een website op de zoekresultatenpagina, hoe meer traffic deze website genereert. Hoe meer organische bezoekers, hoe hoger de conversie.

Een website optimaliseren, hoe doe je dat? Er zijn 3 elementen van SEO. Content, techniek en linkbuilding. Ieder vlak optimaliseer je met SEO. Op deze manier verkrijg je de hoogst mogelijke positie in Google. Content is king, maar staat niet op zichzelf. Wanneer de content van hoge kwaliteit is, moeten de technische kant en linkbuilding net zo sterk zijn. Deze 3 componenten vullen elkaar naadloos aan. Lees meer over zoekmachine optimalisatie in onze kennisbank.

Voor wie hebben wij dit artikel over detailhandel geschreven?

Het artikel over detailhandel hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar of geïnteresseerde. Het artikel over detailhandel hebben wij op toegankelijke wijze geschreven. Zo maken wij SEO toegankelijk voor iedere ondernemer.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament voor een SEO traject. 

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Gebruik ons artikel over detailhandel in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals detailhandel?

Wij schrijven over begrippen als detailhandel om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie (SEO) te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van content, linkbuilding en de technische kant van SEO.

Detailhandel is een onderdeel van content, linkbuilding of techniek. Ieder van deze 3 componenten verbeter je met zoekmachine optimalisatie. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, níét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google. Google scant een website op honderden factoren. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over detailhandel en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

Hoe bespreken we het begrip detailhandel in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van detailhandel. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van detailhandel op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende detailhandel.

Het voorbeeld dat wij geven van detailhandel geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je het verwerkt in je SEO strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze kennis over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of besteed je het uit? In beide gevallen komt kennis over detailhandel van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-strategist, coach en liefhebber.

Over mij

Samenwerken met
een SEO specialist?

SEO specialist SEO specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO cursus volgen?

SEO cursus SEO cursus

Alle begrippen

3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z